Consultanta telefonica Luni - Vineri: 08-18 si Sambata-Duminica: 08 - 14

Articole

Amenajare living: Idei de mobilier în funcție de spațiul disponibil

Data: 13 Octombrie 2017

Alegerea modului în care ne amenajăm propriul cămin ține în general de stilul de viată, de gusturile personale, de preferințele membrilor familiei și bineînțeles, de bugetul alocat. Fără îndoială, scopul final al oricărei amenajări este să ne reprezinte și să ne ofere confort și echilibru, asigurându-ne acea stare de bine pe care o cautam cu toții când ajungem acasă.

Livingul este în general cea mai spațioasă încăpere a casei, dar și cea mai versatilă, dat fiind faptul că aici petrecem cam cea mai mare parte din timp atunci când ne aflăm acasă, desfășurând diferite activități și este locul în care ne adunăm cu familia şi prietenii în diferite ocazii. Este spațiul în care ne relaxăm în fiecare seară, dar şi camera în care organizăm evenimente pentru cei dragi nouă, fie că este o masă festivă sau doar o seară de filme.

Citește în continuare →

Idei de amenajare pentru camera ta de gaming

Data: 12 Octombrie 2017

Fiecare dintre noi avem propriile plăceri sau tabieturi, mai mult sau mai puțin costisitoare, pe care încercăm să le transpunem prin multe moduri creative. Spaţiul unde ne desfăşurăm zilnic o parte dintre activităţile noastre, ne caracterizează și acolo încercăm să ne creăm propria zonă de recreere şi relaxare utilizând şi aducând diverse metode pentru amplificarea stării de bine.

Dacă ești pasionat de lumea cărţilor şi îţi place să citeşti, atunci faci orice să îţi construieşti sau să îţi achiziţionezi cele mai inovative biblioteci sau rafturi. Dacă îți palce pictura, probabil ți-ar place și să-ți pictezi sau desenezi camera cum vrei tu. Să îți alegi piese de mobilier în trend şi astfel să îți adaptezi camera după propriile plăceri, dacă îţi place designul interior. Dacă ești pasionat de filme sau muzică.... Şi aşa putem să exemplificam la nesfârşit crearea unei corespondeţe între pasiune şi punere în practică.

Ce faci dacă eşti pasionat de jocuri video și vrei un design inovativ, de durată şi bineînţeles, adaptat personalităţii tale şi preferinţelor tale, pentru o camera de gaming?

Citește în continuare →

Ce culori îți înfrumusețează bucătăria

Data: 06 Octombrie 2017

Chiar dacă îți place sau nu, bucătăria este locul în care îți petreci, destul de mult timp. Aici îți savurezi în liniște cafea/ceaiul de dimineață, prepari micul dejun și pachețelele pentru membrii familiei, pregătești mâncaruri sănătoase pentru cei dragi și până la urmă, aici este locul în jurul căruia gravitează toată familia. Și atunci, de ce nu ți-ai aranja bucătaria după imaginația și personalitatea ta?

Dacă îți plac culorile vibrante, lucrurile elegante dar confortabile, cu siguranță vei dori să regăsești aceste lucruri și în bucătăria ta. Indiferent dacă tocmai îți achiziționezi o bucătărie nouă sau o renovezi pe cea veche, vei avea de rezolvat aceleași probleme: ce culoare să aibă mobila, să fie albă, să fie colorată, dar blatul, din ce să fie, din oţel inoxidabil sau cuarţ, dar pereții?

Citește în continuare →

Culoarea optimismului: Permite galbenul în casa ta!

Data: 05 Octombrie 2017

Culorile joacă un rol deosebit de important în viaţa noastră și în design-ul interior, deoarece influenţează direct dispoziţia şi starea noastră sufletească. Fiecare dintre noi are un spectru personal al culorilor preferate şi al culorilor considerate nepotrivite. Culoare din cameră ne pot influența starea de spirit, comportamentul și gândurile.

O locuință este frumoasă pentru că oamenii care locuiesc în ea, își pun personalitatea în culorile pe care le aleg pentru decor. Alegerea unor combinații de culori este întotdeauna o adevărată provocare. Culoare are puterea de a schimba forma și dimensiunea pieselor de mobilier, precum și forma și dimensiunea camerei în sine.

Citește în continuare →

Cum să creezi o zonă de relaxare la tine acasă

Data: 29 Septembrie 2017

Să creezi o zonă de relaxare la tine acasă înseamnă în primul rând să-ți definești foarte clar ce înseamnă această zonă.

Zona de relaxare este acel mic spațiu din casa ta, unde, în momentele în care ți-ai terminat treburile zilnice sau ocazionale, pe care le aveai de făcut, să poți beneficia de o calitate sporită a timpului dedicat propriei persoane.

De foarte multe ori crezi că nu poți avea un astfel de colț de relaxare decât într-o casă mare. Ei bine, este clar că te înșeli. Nu este nevoie de mult spațiu pentru a-ți amenaja acest colțișor, este vorba de bun gust, de o bună cunoaștere de sine însuși și mai presus de toate de bunul simț de a nu deranja ”zonele de relaxare” ale celorlalți din casă.

Citește în continuare →

Pregătește-ți casa pentru sezonul rece cu elemente care exprimă confort

Data: 28 Septembrie 2017

Atunci când frigul și vremea urâtă de afară, ne fac să ne retragem în casă și să ne bucurăm de activitățile indoor, este timpul să ne mutăm atenția către confortul, intimitatea și căldură oferită de aceasta. Cu ploi, cu vreme rece și cenușie, dar și cu lucruri bune: culori vii peste tot, bogăție parfumată de fructe și legume, toamna se va instala, iar noi ar trebui să o așteptăm la adăpost și într-un decor nou și potrivit vremii de afară. Un spațiu cald și intim, cu o schemă inspirată de culori și obiecte, care să înlocuiască decorațiunile de inspirație maritimă și recipientele pentru limonadă și sucuri reci, cu accesorii în culori calde, cu printuri de sezon și texturi moi și confortabile.

Dacă vrei sa îți adaptezi designul interior la fiecare anotimp, trebuie doar să alegi câteva accesorii pe care să le rulezi în funcție de sezon. Nu trebuie să schimbi tot mobilierul, ci doar să îi dai refresh prin decorațiuni. Alege câteva locuri din casă pe care să pui accentul de sezon, pe care îl dorești. Astfel vei crea puncte de interes, care să îți scoată din monotonie locuința.

Citește în continuare →

Ce bibliotecă este mai potrivită pentru casa ta

Data: 22 Septembrie 2017

Chiar dacă, trăim într-o lume invadată de smartphone-uri, tablete și toate gadget-urile posibile, care permit accesul informațiilor la un buton distanță, iar lectura clasică tinde să fie înlocuită de cea digitală, nimic nu se compară cu răsfățul de savura o carte bună, în fotoliul preferat.

“O casă fără cărți este aidoma unei camere fără ferestre.”, spunea un scriitor celebru. Cât se poate de adevărat! Și de aceea, indiferent cât de mult /puțin citim, nici un design interior al unui living sau al întregii locuințe, nu poate fi complet fără o bibliotecă amenajată cu stil. Cărțile pe care le deținem, păstrăm și deci care ne plac, spun multe despre noi, așa că vom dori să le afișăm. Prin urmare, biblioteca devine obiect de mobilier care nu doar decorează, ci dă personalitate locuinței noastre.

 
Citește în continuare →

Holul de la intrare - chic și practic

Data: 07 Septembrie 2017

Vestibulul sau holul de la intrare, chiar dacă de cele mai multe ori sunteți tentat să îi acordați mai puțină atenție, este de fapt, prima cameră din casă pe care o văd toți cei care vă calcă pragul și într-un fel reprezintă cartea de vizită a acesteia, un fel de primă impresie care contează. De aceea, amenajarea acestui spațiu nu trebuie neglijată, decorarea și amenajarea holului trebuie să facă intrarea plăcută și primitoare, să creeze un decor original, cu un aspect lejer și neîncărcat, care să impresioneze musafirii de la primul pas.

Chiar dacă în amenajarea holului vă puteți lovi de unele restricţii legate de lipsa luminii sau de dimensiunile mici, în final, el va trebui să ofere oaspeților și membrilor familiei o zonă funcţională, care să acopere nevoile de depozitare pe toată durata anului, dar să fie și atrăgătoare din punct de vedere vizual.

 
Citește în continuare →

Colțar sau canapea - Ce alegem pentru mobilierul de bucătărie

Data: 07 Septembrie 2017

Deși bucătăria este unul din spațiile preferate, în care se strânge familia la masă, în care se prepară felurile de mâncare preferate sau se bea cafeaua de dimineață, apartamentele de bloc nu sunt foarte generoase în privința spațiului alocat acesteia, așa că obiectele de mobilier trebuie alese cu mai multă atenție. Pentru că îți dorești o bucătărie confortabilă, practică dar și frumoasă, trebuie să alegi o garnitură de mobilier personalizată, în funcție de forma și dimensiunea încăperii, dar și de cerințele și nevoile tale.

De cele mai multe ori, locul de luat masa este amenajat în bucătărie atât din lipsa altui spațiu, dar și din comoditate. Este mult mai ușor să servești și să strângi masa, atunci când aceasta se află chiar în încăperea în care se prepară și se păstrează mâncarea, indiferent cât de mică ar fi încăperea cu pricina.

 
Citește în continuare →

Sfaturi pentru amenajarea camerei scolarului

Data: 01 Septembrie 2017

Indiferent dacă copilul vostru merge prima oară la școală sau are deja experiență în domeniu, noile începuturi au mai mult spor într-un decor nou, așa că ar fi bine să reamenajați camera copilului, pentru ca acesta să beneficieze de tot confortul atunci când își face temele sau învață. Sfârșitul vacanței este un moment trist pentru toată lumea, însă entuziasmul începerii unui nou an școlar poate crește, dacă copiii sunt incluși în pregătirile și cumpărăturile făcute pentru acest eveniment.

Amenajarea camerei copilului trebuie gândită întotdeauna în perspectivă, pentru că cei mici sunt în creștere și, de la an la an, vor apărea noi necesități. Ea trebuie realizată în funcție de vârsta acestuia, astfel încât să-l inspire și să-l îmbie la studiu. Spațiul nu trebuie să fie auster și plictisitor, dar este important ca din încăpere să lipsească elementele care pot distrage atenția de la studiu, precum televizorul, tableta sau jucăriile, deoarece cu astfel de tentații copiii se concentrează mult mai greu.

Citește în continuare →
«1 2 3» Pagina 1din 3
Sus