Ghid de alegere a canapelei potrivite - ACAJU

Canapeaua, care ține și loc de pat în noua ta garsonieră, sau dă un stil aparte noului tău living, este fără îndoială cea mai populară și utilă piesă din mobilierul casei tale.

Un ghid practic pentru cum să achiziționăm canapele Acaju cu siguranță este de o mare importanță, multe din ideile în discuție, sunt atât pentru cumpărarea primei canapele cât și pentru cumpărarea următoarelor.

Este foarte important să știm sigur pentru ce o vom folosi, pentru timp petrecut cu familia, pentru socializare sau pur și simplu pentru somn.

Pentru ce optezi - stilul clasic sau stilul modern? 

Stilul canapelei, clasic sau modern, va fi poate primul punct în alegerea de canapele. Stlul canapelei trebuie să fie același cu stilul în care veți decora întreaga cameră, ea trebuind să reprezinte un concept unitar. Pentru o garsonieră, cu siguranță vă veți îndrepta spre un stil mai modern sau casual, în principal pentru utilitate, dar ținând cont și de dimensiuni. În salon, nefiind singura dumneavoastră cameră, iar spațiul fiind mai larg, cu siguranță vă veți putea duce cu lejeritate spre un stil mai clasic. O viziune de ansamblu al designului întregii încăperi, încadrarea viitoarelor piese de mobilier, vă vor înlesni alegerea canapelei.

Canapea pentru dormit, pentru privit la TV sau pentru relaxare? Fixă sau extensibilă - ce alegem?

Funcționalitatea este foarte importantă pentru că este legată strâns de design. O canapea ”comodă și adâncă”, cu spătar înalt pentru susținerea spatelui, este necesară pentru a sta la TV cu familia sau la povești cu prietenii, timp ceva mai îndelungat. O canapea pentru livingul în care primești vizite nu prea lungi sau chiar de protocol, poate fi o canapea mai practică, cu mânerele și spătarul mai joase, cu o saltea mai fermă, care sub nici o formă să nu incite la somn.

Dacă o folosești și pentru dormit cu siguranță trebuie să fie extensibilă și să aibă o saltea confortabilă.

Foarte important la alegerea canapelei este și numărul de persoane presupunem că o vor folosii în acelaș timp, vom alege o canapea de două locuri sau una de trei locuri, vom alege un colțar sau o canapea pentru mai mult de cinci persoane în formă de U. Cu sau fără otoman.

 

Asigură-te că alegi dimensiunile ideale pentru living-ul tău

Aici intervine în discuție un alt punct deosebit de important. Nu este suficient să alegem canapeaua numai după design sau funcționalitate, ci și după dimensiuni.

E foarte ușor de înțeles că dimensiunea va fi poate cel mai important criteriu în alegerea unei canapele. Nu poți îndesa niciodată mingea de baschet în gaura numărul 4 de pe terenul de golf. Când plecăm la alegerea canapelei trebuie să știm sigur de ce loc dispunem.

Trebuie să știm ce vrem, doar canapea, canapea cu fotolii sau colțar. Dacă este colțar, renunțăm la ambele fotolii sau doar la unul.

Încercați să vă imaginați nu numai suprafața ocupată, cât și volumul canapelei și cum se poate integra în spațiul de care dispuneți.

Funcționalitatea nevoilor dumneavoastre va cere o canapea extensibilă. Tot despre dimensiuni este și atunci când alegem canapeaua extensibilă, pentru că ea trebuie să aibă loc, unde să fie extinsă. Când ne punem problema unei canapele trebuie să știm foarte bine pentru ce o folosim, adică suntem în garsonieră unde o vom folosi zilnic ca pat sau este un pat de rezervă, în apartament, pentru ocazii mai speciale. O discuție simplă despre spațiu și dimensiuni, poate înlocui o canapea de 2 locuri cu una de 3 locuri, extensibilă sau nu, depinzând de numărul de persoane posibile, care vor avea nevoie de loc de dormit în ocaziile speciale.

Când am găsit ceea ce ne trebuie și place, că tot suntem la dimensiuni, este foarte important să avem o discuție cu consultantul de la magazin, despre cum va fi trimisă mobila, demontată, pre-montată sau montată, pentru a vedea dacă o putem băga pe uși, lua curbele pe holuri, dacă o cărăm cu liftul sau pe scări. Nu vă trebuie o canapea pe care s-o țineți în fața ușii de la intrare.

Tot despre spațiu este vorba la alegerea unei canapele fixe, atunci când veți pune problema spațiului de depozitare. Spațiul de depozitare de sub canapea. Volumul există, trebuie să vezi dacă ești interesat să-l folosești pentru depozitare sau nu. Ce înseamnă asta? Simplu, un spațiu de depozitare mai mare înseamnă o saltea mai subțire și ceva mai puțin confortabilă. Merită să pierzi la confort pentru spațiu de depozitare sau nu. Vorbim iarăși de design, funcționalitate și confort, de data asta în contextul dimensiunilor spațiului din toată casa.

Cadru de rezistență - metal sau lemn?

Nu în ultimul rând, la alegerea unei canapele va trebui să ținem seama de calitatea materialelor folosite, factor ce va influența, cu siguranță, durata de folosință, confortul și prețul produsului ales.

Vorbim aici despre cadrul de rezistență al canapelei, ce poate fi din metal sau lemn, cele din lemn pot avea un lemn mai moale, mai puțin rezistent și mai ieftin, un rășinos, sau din contra, un fag. O extensibilă, pe care zilnic o folosim ca pat, cu siguranță va trebui să aibă un cadru mai rezistent.

Nu uitați că materialul cadrului de rezistență este foarte important la canapelele recliner, acele canapele care, în cazul în care dispuneți de un spațiu corespunzător, vor avea pentru un loc sau două ale canapelei, spătarul înclinat pe spate, eventual un suport pentru picioare, care se va extinde simultan în față.

Perne și tapițerii - cum faci alegerea potrivită?

Când alegem canapeaua, un alt punct căruia trebuie să-i acordăm atenție, de care va depinde cu siguranță, confortul și perioada de folosință, ba chiar și prețul canapelei, va fi tipul saltelei folosite. Ea poate fi din spumă poliuretanică, arcuri bonell sau sinusoidale, spumă cu memorie sau puf de gâscă, sau combinații ale acestora în funcție de model.

Mare atenție trebuie acordat și materialului de tapițare al canapelei. Poate fi un material textil, piele ecologică sau piele naturala, iar noi trebuie să alegem cu discernământ, în cunoștință de cauză. Pielea ecologică este mai ieftină decât cea naturală, dar vara nu este foarte confortabilă, când se atinge de pielea corpului. Stofa de acoperire are atât lână cât și fibre sintetice în componență. Un procent mai mare de lână, va face ca materialul să încălzească mai puțin, dar va fi mai puțin rezistent, devenind scămos după un timp de folosire relativ scurt.

Culoarea tapițeriei este o conexiune directă între stilul canapelei și designul camerei, de la covor și perdea, la celelalte obiecte de mobilier, culoarea pereților și stilul lămpii. Chiar dacă de foarte multe ori canapeaua este prima cumpărată, este necesar să o încadrați foarte bine în viziunea viitoare a camerei. Culoarea trebuie să fie veselă, în trend, dar trebuie să reziste de multe ori atât la neprevăzut cât și la schimbările modei, canapeaua fiind utilizată un timp mai îndelungat.

Ca o recapitulare, la alegerea unei canapele se vor urmări următoarele puncte:

  • Tip produs, canapea sau colțar;
  • Stil produs, clasic, modern sau casual;
  • Forma standard, la canapea, L la colțar, pe stânga sau dreapta, sau chiar U;
  • Dimensiuni, ce se pot încadra în spațiul disponibil;
  • Extensibilitatea canapelei;
  • Modul de livrare și de montabilitate, asamblat, parțial asamblat sau neasamblat;
  • Cadrul de rezistență al canapelei, metal sau lemn, ce fel de lemn;
  • Șezutul canapelei, moale, tare sau mediu, adică cu arcuri, spumă poliuretanică sau cu memorie;
  • Dacă există spațiu de depozitare și cum este finisat;
  • Materialele de acoperire, precum și o paletă de culori a acestora;
  • Dacă este dehusabilă sau nu;
  • Opțiuni pentru configurare, dacă din familia canapelei mai există și alte piese ce pot completa designul camerei, colțare, fotolii canapele mai mici sau mai mari.

Toate acestea te vor ajuta în alegerea canapelei și în special în estimarea raportului calitate - preț, care depinde de cât timp te aștepți să folosești produsul. Dar nu uita bineînțeles, că ”nimic nu e veșnic”.