Ce se poartă și ce nu se poartă în design interior în 2021 - ACAJU

Tendințele în designul interior, ca și în moda vestimentară, vin pentru câțiva ani și oferă sugestii pentru dezvoltare și modernizare, apoi se schimbă în mod neașteptat, transformându-se în altceva nou și interesant. Vestea bună, este faptul că în designul de interior se manifestă o anumită inerţie, care ne fereşte de schimbări bruşte.

Tendințele pentru anul 2021 aduc nuanțe pastelate inspirate din stilul scandinav. Acestea oferă soluții atrăgătoare și proaspete care îmbină originalitatea și noutatea designului contemporan și a tehnologiilor avansate, cu ideile verzi și decorarea elegantă de epocă.

Paletele luminoase si culorile bogate ale mobilei si accesoriilor acesteia influențează și definesc designul interior modern și noile tendințe pentru anul 2021. Tot ceea ce este eco-friendly, are valoare istorică, sau demonstrează un design inovator și unic, este elegant și perfect pentru design-ul de interior în 2021.

Pe scurt, anul 2021 se va manifesta printr-o dorință de întoarcere la autentic, invitând natura în interioare, fie prin imprimeuri și țesături, fie prin plante și materiale naturale. Nici pasiunea nu va lipsi, pentru că vom avea parte din plin, de tonuri întunecate pe pereţi şi plafoane, de elemente preţioase precum cristalul, oglinda, pielea brodată, covoarele din mătase antichizate, tapiţeriile din catifea. Dar totul se va învârti, ca de obicei, în jurul poveștii noastre: “Casa ta ar trebui să spună povestea a cine eşti tu şi să fie o colecţie a ceea ce iubeşti.”

 

1. În 2021 se poartă nuanțele pastelate: teracotă, galben-miere, roz-pudra, verde, albastru-gri-verzui

Sigur până la urma alegerea culorii trebuie să fie personală, rezultatul unor emoții sau al unor amintiri plăcute. Secretul constă până la urmă, nu doar în a alege o culoare, ci în a face combinații reușite, în a creiona ambientul casei tale conform poveștii tale.

Culorile vedetă din anii trecuți, gen roz-cuarț și albastru-serenity, marsala, radiant orchid sau verde –smarald, vor sta la coadă în 2017. Oricum aveți de unde alege. Lista celor 10 culori Pantone pentru 2017, care dau tonul în industria de modă din domeniul amenajărilor interioare, dar și din domeniul modei, sunt: Niagara, Pale Dogwood, Primrose Yellow, Greenery, Lapis Blue, Pink Yarrow, Flam, Kale, Island Paradise și Hazelnut.

Greenery este una dintre cele mai prezente nuanțe la nivel mondial în acest moment, de la mâncare la cosmetice, de la haine la interioare, de la ambalaje la flori... Este eco-friendly, optimistă și fresh și este una dintre nuanțele naturii care ne induce o stare de calm și de bine. O poți introduce în decorul casei tale prin Canapeaua estensibilă Laredo, cu ladă de depozitare sau prin Colțarul extensibil Beate.

Culoarea va deveni un must-have în 2017. Va putea fi folosită pentru vopsirea pereților, pentru un fundal de tip scandinav pentru blănuri, piei, lămpi de alamă, sau pentru piese de mobilier, precum fotolii, perne...

  • Preferința către culorile tari, aprinse, de tip neon: galben, roșu, albastru alături de negru. Tendința este legată de necesitatea schimbării și a rebeliunii oamenilor, care vor să schimbe sisteme, care vor o altfel de viață. Dintre acestea galbenul, în topul preferințelor în modă, i-a cucerit pe designerii de interior. Vom vedea multe combinații de tapițerii, perdele, draperii, lenjerii.... în diverse nuanțe de galben.
  • Nevoia de stabilitate, de claritate a oamenilor este exprimată de designul minimalist scandinav, de tonurile de gri, de preferința către materiale rezistente, precum marmura și piatra, subliniate de detalii în tonuri de argintiu și auriu.
  • Culoarea care se întoarce, mai bine ca niciodată este rozul Yarrow și o poți pune în evidență prin Canapeaua fixă Mandra Chiesterfield. Practic vom putea vedea în continuare o mare parte în roz, mai ales dacă este vorba de culoarea pereților, decorarea băilor, această culoare completând perfect alte culori mai aprinse. Alt avantaj al culorii este că nuanța feminină pune perfect în evidență lumina naturală.
  • În ceea ce privește zugrăveala pereților, învingătoare este culoarea Denim Drift, nuanță pe care o regăsim în natură și care poate fi asortată ușor și se pretează atât pentru locuințe amenajate în stil clasic, cât și contemporan. La fel ca și în moda, denimul vorbește despre lejeritate, libertate de exprimare și lipsă de formalism.
  • Cei iubitori de confort vor apela la nuanțe pastelate, pline de feminitate și eleganță, de roz, galben și albastru.
  • Tradiționaliștii se vor regăsi în nuanțele calme, de verde stins, cafeniu și cenușiu.
  • Persoanele creative și sociale, cărora le place să-și asume riscuri, vor fi atrase de nuanțe tari, gen albastru-violet, roșu și verde lime. Acestea sunt ideale, pentru a scoate în evidență un perete, o ușă sau alte suprafețe sau piese de mobilier dintr-o cameră.

Sunt nuanțe care pot fi combinate între ele frumos pentru a crea contraste de volum, de cald și rece, de calm și acțiune, contraste ce vin să creeze o punte între viața agitată, job și tihna pe care ne-o poate oferi casa noastră.

 

2. Se poartă imprimeuri colorate, florale, tropicale și cât mai bogate

Una dintre cele mai importante tendințe actuale în design interior sunt imprimeurile bogate, florale sau colorate, folosite în noile colecții de tapet și textile – draperii, tapițerii, perne decorative. Este o idee bună și economică de a revitaliza o încapere de care te-ai plictisit. Poți aduce vara și natura mai aproape în casa ta prin Canapeaua extensibilă Julliet, cu flori.

  • Fluturii apar din ce în ce mai des ca element decorativ în locuințe, aducând veselie și bună-dispoziție. Potriviți pentru camerele de fetițe, sau pentru oricine își dorește o atmosferă pozitivă în casă.
  • Iar cel mai trendy, în materie de imprimeuri, în aceeași notă de întoarcere la natură, este decorul tropical. Imprimeuri exotice, frunze de palmier supradimensionate, vegetație luxuriantă și o abundență de verde. O paletă cromatică bazată pe verde, într-o amenajare de interior, va crea o atmosferă de pace si echilibru. Printurile tropicale vor da o notă de originalitate fie că vorbim de tapet, de perne decorative, draperii sau pături.