De ce să alegi un sistem modular în bucătărie - ACAJU

Bucătăria este una dintre componentele de bază ale casei tale, fiind locul în care îți poți exersa abilitățile de bucătar ori de câte ori dorești. În același timp însă, este și un spațiu în care poți servi masa alături de persoanele dragi ție și te poți bucura de momente relaxante și plăcute. Atunci când vine vorba de amenajarea bucătăriei, e destul de greu să ajungi la un acord între latura practică și cea estetică. Trebuie să găsești soluția perfectă de așezare a dulapurilor și obiectelor electrocasnice, iar dacă dispui de un spațiu restrâns, provocarea e și mai mare.

Există, însă, o soluție salvatoare: versatilul sistem modular, cu mobilierul adaptat dimensiunilor spațiului tău și răspunzând eficient nevoilor din fiecare încăpere. Compus din piese separate și creat special pentru bucătăriile mici, mobilierul modular se potrivește perfect cu stilul de viață și locuințele contemporane. Intimitatea casei tale este un aspect esențial, iar o mobilă bucătărie modulară adecvată va contribui cu siguranță la acest aspect.

Avantajele sistemului modular în bucătărie

Mobilierul modular este realizat din unități standardizate, ce pot fi combinate într-o varietate de moduri pentru a crea o amenajare practică și versatilă. Acesta este proiectat special pentru a fi asamblat acasă, astfel încât să se preteze spațiului din încăpere. Mobilierul modular este de un real folos pentru oricine, nu necesită reinvestiții și noi cheltuieli pentru mobila de bază, cu el poți redecora după noile trenduri de home & deco sau după propriile idei, fără să investești de fiecare dată în mobilă nouă.

  • Piesele de mobilier de bază, sunt din ce în ce mai mult create în această idee, capabile să se integreze perfect în spații atât mari, cât și mai mici, după nevoi. Simplu și rafinat, dar extrem de versatil, un mobilier modular poate fi retransformat, ca și piesele de LEGO, în noi piese de decor.
  • Mobilierul bine compartimentat este extrem de util într-o bucătărie, deoarece acesta îți oferă spațiul necesar de depozitare a tuturor instrumentelor de gătit. Pentru a profita cât mai mult de spațiul de care dispui, în partea inferioară vei avea nevoie de cel puțin două piese separate: un dulap pentru tigăi, oale sau farfurii, și un corp cu sertărașe. În acest fel, îți vei super organiza atât bolurile de diferite dimensiuni, cât și tacâmurile, iar capacele sau cutiuțele de plastic vor avea și ele un sertar dedicat.
  • Designul compact al mobilierului modular este conceput pentru a evita încărcarea inutilă a spațiului și pentru a face posibilă valorificarea la maxim a acestuia. Dacă încăperea este de dimensiuni mici, poți opta pentru piese de colț, salvând astfel spațiul din centrul încăperii, indiferent că vorbim de cele inferioare sau cele superioare. Mai mult dulapurile pot masca orice aparatură inestetică gen centrală sau hotă...
  • Designul simplu și formele compacte determină ca acest tip de mobilier să fie flexibil și ușor de dispus în funcție de spațiu și gusturi. În plus, unitățile mobilierului modular pot fi mutate cu ușurință. Reconfigurarea încăperii este posibilă și facilă, fără efort și fără a fi necesară achiziționarea unor noi piese. În cazul în care îți dorești o schimbare ai posibilitatea de a le schimba cu ușurință locul, pentru a-ți reamenaja spațiul.
  • Mobilierul modular este creat special pentru o bucătărie funcțională, sistem de bucătărie modular oferindu-ți spațiu pentru depozitarea organizată a tuturor elementelor necesare în bucătărie, un spațiu pentru gătit, pentru servirea mesei sau pentru chiuvetă. Prin urmare, este o alegere prin intermediul căreia te asiguri că spațiul tău este mobilat eficient și practic.
  • Mobilierul modular permite încorporarea cu ușurință a electrocasnicelor, grill, cuptor, mașină de spălat...
  • Oferta este foarte variată iar estetica nu e nici ea mai prejos, pe lângă aspectul practic, oferit de piesele separate și ușor de combinat, sistemele modulare îți permit să creezi decoruri inedite, potrivite personalității tale. Poți face amenajări clasice, moderne, foarte colorate sau nonconformiste.
  • Piesele componente sunt ușor de curățat și de întreținut.

Decorarea bucătăriei nu mai trebuie să fie o chestiune complicată. Apelând la un sistem modular, vei găsi soluții la toate problemele de amenajare, fie că sunt de ordin practic sau estetic. În plus, va fi amuzant să potrivești piesele alese pentru a crea o imagine completă în bucătărie.

Sistemul modular în bucătărie și aranjarea inteligentă

Majoritatea clienților nu dispun de un spațiu generos de depozitare în bucătărie, de aceea propunem optimizarea spațiului de depozitare în mod inteligent. Cu ajutorul unui mobilier modular poți planifica inteligent și practic spațiile de depozitare și poți să-ți aranjezi obiectele pe niveluri. Practic este vorba de un mobilier funcțional, care utilizează zonele de depozitare pe verticală, mai degrabă decât pe orizontală.

  • Utilizează economic spațiul, obiectele des folosite trebuind depozitate la o înălțime accesibilă, sub blatul de lucru sau pe primul nivel al dulapurilor. Obiectele ușoare mai rar folosite se depozitează în partea superioară, iar cele grele, ca tigăile și oalele, vor fi păstrate cât mai jos, eventual lângă plită. Este foarte dificil să găsești obiectele aflate în partea inferioară, când nu ai vizibilitate și accesibilitate decât la primii 20 cm. Dacă există obiecte la care nu ajungi, schimbă-le poziția sau alege sertare verticale sau orizontale, cu extensie completă, care îți oferă vizibilitate și acces neîngrădit asupra obiectelor depozitate în spate.
  • Farfuriile și paharele se depozitează deasupra sau lângă chiuvetă/mașină de spălat vase, condimentele lângă zona de gătit, iar alimentele lângă zona de lucru.
  • Fructifică orice loc liber, de exemplu adaugă un dulap suspendat deasupra combinei frigorifice pentru a crea un spațiu în plus pentru depozitarea ustensilelor de bucătărie.
  • Pentru optimizarea spațiului de depozitare poți folosi sertare și dulapuri bucătărie înalte, de colț sau sub chiuvetă. Folosește-te de tăvi pentru tacâmuri, coșuri de gunoi, suporturi pentru veselă, scurgător de vase, cutii, coșuri, despărțitoare longitudinale sau transversale, respectiv compartimentări sau organizatoare pentru sertare, partiții suplimentare ce asigură un plus de ordine, deci și de spațiu.
  • Montează o bară prevazută cu cârlige, pe perete, de-a lungul mobilei. Vei putea agăța de ea diverse ustensile, palete, clești, recipient pentru uscarea tacâmurilor, dispozitiv cuțite...

Există mobila bucătărie modulară standard, dar și cu piese de mobilier independente, din care ai posibilitatea sa îți creezi piese de mobilier unice, adaptabile în funcție de necesitățile și dimensiunile oricărei bucătării. Astfel, cu imaginație și măsurători bine făcute nu va mai trebui să aștepți mobilierul la comandă, și îți vei organiza chiar tu spațiul cât mai original și, totodată, funcțional. Mobilierul bucătărie este variat în ceea ce privește dimensiunile și culorile si oferă o gamă largă de opțiuni de aranjament, practic vei putea găsi dulapuri individuale de diverse dimensiuni, superioare și inferioare, cu uși și ferestre, dulapuri chiuvetă, vitrine suspendate, datorită cărora vei putea extinde posibilitățile seturilor de bază sau poți crea compoziții individuale.