Decor modern și luminos cu mobilier din sticlă - ACAJU

Până de curând sticla ca material pentru fabricarea de mobilier a părut un lux de neconceput. Odată cu dezvoltarea artei designului sticla devine din ce în ce mai des bază pentru piese elegante și neobișnuite de mobilier.

Tehnologia modernă a făcut posibilă modificarea proprietăților fizice ale acestui material fragil, făcând suprafața sticlei mai puternică, mai groasă și mai transparentă. Sticla a devenit, astfel, mai sigură și mai atractivă, ceea ce a făcut mobilier din sticla popular în timp foarte scurt, astăzi putând să vă completați interiorul cu un lucru deosebit de elegant.

Avantajele mobilierului din sticlă

Mobilierul din sticlă are avantajele sale distincte și indiscutabile:

  • Oferă un aspect elegant, curat și sofisticat.
    • Funcționalitatea și fiabilitatea sunt datorate rezistenței și rigidității sticlei ce permite utilizarea cu succes la fabricarea de blaturi pentru masă și rafturi.
    • Versatilitatea face ca orice piesă de mobilier din sticlă să se încadreze perfect în orice interior, fie în stil retro sau futurist, în același timp sticla putând fi utilizată în construcția de mobilier de dulapuri, vitrine sau mese în stil clasic, fiind ușor caracterizată ca având un stil universal. O masă de dining cu blat din sticlă simplă, transparentă, este potrivită pentru interioare moderne, în timp ce o vază din sticlă colorată poate fi perfectă pentru o casă rustică.
    • Materialul este diversificat pentru că există multe tipuri de sticlă, având astfel o mulțime de opțiuni atunci când alegi ceva potrivit preferințelor tale, sticlă mată, colorată, cu model sau simplă.
    • Vizibilitatea ușoară a mobilierului din sticlă a făcut ca designerii să ofere din ce în ce mai multe dulapuri cu rafturi sau fețe din sticlă, permițând înlocuirea mobilierului masiv și acoperind astfel deficiențele unei camere.
    • Sticla poate fi îmbinată cu diverse tipuri de materiale contrastante, de la lemn masiv la piele și oțel. Contrastul are avantajul de a evidenția fiecare dintre elementele folosite, iar efectul este interesant și atractiv.
    • Estetic mobilierul din sticlă este întotdeauna atrăgător, făcând interiorul mai elegant și proaspăt, chiar și ușile de sticlă ale mobilierul pot face atrăgător orice interior, ca să nu mai vorbim de elegantele măsuțe cafea din sticlă. https://www.acaju.ro/mobila-si-mobilier/mobila-living/masute-cafea/
    • Creșterea vizuală a spațiului este o consecință a folosirii mobilierului din sticlă, a transparenței sale și a perfectei treceri a luminii. Folosite în încăperi mici, obiectele din sticlă creează impresia de spațiu aerisit și mare, nu blochează vederea și nu aglomerează vizual spațiul.
    • Sporește luminozitatea spațiului pentru că reflectă și amplifică lumina atât naturală cât și artificială, fiind o bună soluție pentru interioarele care nu beneficiază de multă lumină, camere cu ferestre mici, camere orientate spre nord sau aflate la parterul blocurilor.
    • Sticla are numeroase posibilități de personalizare, putând fi pictată, sablată, tăiată în forme fluide sau în linii drepte, cu diferite tipuri de finisaj.
    • Durabilitate mobilierului din sticlă este spectaculoasă, putând servi mai mult de un deceniu și având toate șansele să devină o moștenire de familie pentru multe generații.
    • Mobilierului din sticla se curăță ușor de praf.
    • Sticla este considerată un material sănătos pentru sănătatea omului, motiv pentru care aerul din casa va fi mereu curat și te vei bucura de un mediu plăcut.

    Dezavantajele mobilierului din sticlă

    Proprietățile sticlei fiind contradictorii este indicat ca atunci când achiziționezi un astfel de mobilier să ții seama de unele dezavantaje ale sale:

    • Costul este ridicat, mobilierul din sticlă este foarte frumos și, în mod implicit, nu poate fi ieftin, aparținând clasei „de lux”.
    • Greutatea semnificativă a acestui mobilier, sticla fiind un material cu densitate foarte mare, mai mult decât dublu față de lemnul obișnuit. De multe ori această greutate este completată cu elemente de design din lemn sau metal. De exemplu, mișcarea unei mese de sticlă în timpul curățeniei este mai dificilă decât în cazul unei mese obișnuite de lemn.
    • Mobilierului din sticlă necesită mai multă îngrijire pentru a-și păstra aspectul atractiv, trebuind să folosiți produse speciale pentru a-i pune în evidență transparența și strălucirea.
    • Sonoritatea mobilierului de sticlă este mai puternică, așezarea unui obiect pe o mobilă din sticlă va fi întotdeauna însoțită de un set întreg de sunete.
    • Senzația de răceală apare întotdeauna într-o încăpere unde mobilierul de sticlă predomină, totul părând mai rigid și atmosfera fiind ușor neprietenoasă.

    Mobilier din sticlă

    Sticla este un element de construcție și decor des întâlnit în casele amenajate de designerii moderni, fiind un material prețios, având numeroase avantaje la nivel estetic și funcțional. O cameră cu mobilier din sticlă, fie bucătărie, sufragerie sau birou, are implicit un aspect modern, urban, actual. Pentru că este transparent, mobilierul din sticlă nu încarcă încăperea și este ideal pentru spații mici.

    Mobilierul din sticlă este ușor de întreținut și foarte rezistent, astfel că nu se va deteriora la fel de repede ca cel din lemn. Datorită luciului specific, sticla inspiră o senzație de eleganță, spațialitate și fluiditate.

    • Mesele dining din sticlă sunt printre cele mai populare piese de mobilier, având blatul din sticlă clară, ultra-clară, colorată sau personalizată în diverse alte moduri, au componentele lipite în câmp de raze UV sau prin intermediul elementelor de feronerie din inox de înaltă calitate. Masa de dining este, de cele mai multe ori, cel mai mare obiect din bucătărie sau sufragerie, ocupând mult spațiu și, prin urmare, blocând vederea către restul spațiului. Pe o suprafață mare precum a unor mese dining, folosirea sticlei vine în ajutor și luminează încăperea.
    • Măsuțe de cafea din sticlă poate cele mai apreciate măsuțe cafea pentru living în dreptul canapelei sau chiar pentru colțul de relaxare, pe cadru de inox, lemn sau porțelan, este de mare efect. Variante de mare lux a acestor măsuțe sunt cele cu picior din sticlă turnată sau chiar ca figurină turnată din bronz.
    • Vitrine și comode cu uși din sticlă care pot fi folosite atât în bucătărie cât și în living, sunt o soluție de depozitare foarte bună, cu vizibilitate completă, dar bine apărată de praf. Aceste vitrine cer să fii totuși foarte ordonat.
    • Rafturile plutitoare sunt o soluție de depozitare tip bibliotecă, unde rafturile de sticlă sunt fixate în tavan și podea, folosind cabluri de oțel, bare și inele. Deși nu sunt foarte rigide, sunt comode, foarte ușor de utilizat și întreținut, și pun în valoare pereții living-ului.
    • Rafturile fixe tip scară sunt rafturi a căror polițe au fost lipite în câmp de raze UV și au fost fixate cu console din inox. Aceste rafturi incită la găsirea unor design-uri de excepție, care să fie nu doar utile în economia camerei dar și ca un decor de mare efect.
    • Dulăpioarele și rafturile din sticlă din baie, pe lângă cabina de duș, sunt o altă soluție de design unde sticla să fie materialul folosit cu mare succes. Dulăpioarele unde sunt depozitate produsele de înfrumusețare, medicamentele sau prosoapele sunt mult mai moderne când au uși elegante din sticlă. La fel ca în bucătărie, poți placa un perete întreg sau doar anumite porțiuni cu bucăți de sticlă sablată, mată sau în culori vibrante.

    Dacă vă sunt pe plac locuințele luminoase și moderne, atunci nu trebuie să vă lipsească piese de mobilier sau decorațiuni din sticlă. Asta pentru că, datorită transparenței și capacității sale de refracție a luminii, sticla permite aranjamente interioare deosebite și interesante.