Consultanta Telefonica: Luni - Duminica: 08 - 22
Filtre

Cum să creezi un spațiu confortabil în camera copilului

Dată: 26 Iunie 2019

Cum să creezi un spațiu confortabil în camera copilului

Să creezi un spațiu confortabil în camera copilului, care în general este cea mai mică încăpere a apartamentului înseamnă să dai dovadă de multă creativitate și imaginație, dar și să încerci să înțelegi nevoile și așteptările copilului la vârsta pe care o are. Dar, în același timp trebuie să recunoaștem, camera copilului este cea mai versatilă cameră din apartament. 

Dacă în dormitor și living se înlocuiesc din când obiectele uzate, în camera copilului totul se modifică la fiecare doi trei ani, odată cu creșterea acestuia atât ca vârstă, cât și fizic. Este simplu să înțelegi cum ar trebui amenajată camera copilului dacă te proiectezi în lumea lui și te lași inspirat de nevoile specifice etapei de dezvoltare în care se află.

Pentru că nevoile lui se vor schimba odată cu vârsta, la fel și în privința aspectului camerei, ar trebui să ții cont de acest considerent și să-ți simplifici munca, având în vedere că această amenajare este un proiect de durată. 

Iată sfaturile noastre cu privire la amenajarea camerei copilului, ținând cont de fiecare etapă a dezvoltării sale și de spațiul de care dispui:

În primii ani de viață copilul învață din mediul înconjurător

Somnul, hrana și joaca sunt principalele preocupări ale bebelușului și copilului până la un an și jumătate – doi ani. În această perioadă, copilul nu are nevoie de multe lucruri, ci mai degrabă de spațiu în care să exerseze mersul și să se desfășoare în voie. Odată ce a învățat să meargă, micuțul curios va explora lumea ce îl înconjoară. de aceea, nu e indicat să încarci spațiul cu foarte multă mobilă, ci cu piese de mobilier esențiale, fiind suficiente patuțul, fotoliul pentru alăptare, masa de schimbat, o cutie pentru jucării și un dulap pentru haine.

Dacă nu optezi pentru pătuț, ci vrei direct un pat, alege un model de pat cât mai aproape de podea, nu mai mult de jumătate de metru între saltea și podea, să aibă toate marginile rotunjite. Centrul camerei va fi păstrat liber, putându-se așeza aici un țarc de joacă sau un balansoar. Se vor alege elemente de mobilă copii de dimensiuni și înălțimi mici, ușor de reașezat. Folosește sisteme de protecție din silicon pentru muchiile ascuțite sau colțurile pieselor de mobilier. Culorile sunt extrem de importante și trebuie alese nuanțe pastelate, calde, care calmează și relaxează. Lumina lămpilor trebuie să fie caldă, nu rece și foarte puternică.Cum să creezi un spațiu confortabil în camera copilului

În prima parte a copilăriei camera copilului este pentru somn și joacă

De la vârsta de 2 patul poate înlocui patuțul de bebeluș. În cameră își mai poate găsi utilitatea o ladă pentu „ascuns‟ jucării, împreună cu o măsuță joasă cu scăunel pentru colorat și o etajeră pentru cărți. Important este să menții în continuare locul de joacă creat în mijlocul camerei sau într-o parte, unde să existe un cort sau un castel din material textil pentru că la această vârstă este importantă siguranța. Nu uitați de protecție pentru prize și alegeți corpuri de mobilier care nu se desprind în cazul în care copilul explorator vrea să le escaladeze.

Modelele de paturi copii inedite sunt adevărate puncte de atracție pentru copii, deoarece sunt special create pentru micuți și au modele inspirate din desenele animate preferate, care imită mașinile preferate, trăsuri sau calești de prințese.

O alegere foarte potrivită pentru camera copilului poate fi capaneaua și poți alege modelul potrivit spațiului din canapelele extensibile două locuri, mai ales cele cu brațele rotunjite și capitonate, pentru a reduce pericolul unor loviri periculoase. Canapeaua are spațiu de depozitare, se extinde, prin deplasarea laturii din spate către față, această mișcare fiind declanșată de un sistem silențios. Canapeaua se poate strânge pe timpul zilei ceea ce îți permite să te bucuri de mai mult spațiu liber. 

Școlarii mici au nevoie nu doar de joacă, ci și de făcut teme

Odată cu intrarea la școală spațiul pentru joacă se restrânge puțin, pentru a face loc unei variante de birouri copii. Modelul potrivit va fi așezat perpendicular cu fereastra, iar lumina naturală să vină din stânga copilului, dacă acesta este dreptaci, sau din dreapta copilului, dacă acesta este stângaci. părinții trebuie să fie foarte atenți la înălțimea biroului și a scaunului, în funcție de înălțimea copilului pentru a-l obișnui pe acesta cu o poziție corectă a corpului. Achiziționarea unui set de masă gen pupitru și scaun cu poziție variabilă te poate scuti de multe probleme de postură greșită. Luminozitatea camerei, prea mică sau prea mare, poate crea micilor școlari probleme de vedere. Oricât de importantă este educația, lăsați-i totuși pe cei mici să mai copilărească un pic. Pe lângă tapetul cu desene, platforma suspendată cu scară, este nevoie de un mobilier pentru depozitarea hainelor, așa că alege din modele de dulapuri copii pe acela care se potrivește, locul unde cei mici încep să-și definească gusturile vestimentare și „dragostea pentru ordine‟. 

Din modelele de canapele extensibile două locuri alege varianta cea mai inspirată pentru camera micului tău școlar. În general, o canapea bună trebuie să aibă o structura solidă din oțel rezistent, ladă de depozitare și saltea confortabilă. 

Școlarii mari „se joacă” mai mult pe calculator

Preadolescentul este poate la vârsta cea mai ingrată pentru că indiferent de ce crede el nu este suficient de mare și nici nu știe destul de multe. Locul jucăriilor este luat de playstation și playerul de You Tube, iar educația în era modernă înclude internetul. Ca piesă principală de mobilier, biroul ocupă un loc fruntaș, ba chiar și o variantă de bibliotecă. Pentru copil, biroul cu computerul este poate cea mai importantă mobilă din casă, de aceea poate nu ar fi rău să-i ceri părerea atunci când te uiți după birouri de copii. Pentru fete în mod special, dulapul de haine este de asemenea important. 

Canapelele extensibile cu extensie de tip clic-clac, prevăzute cu ladă de depozitare poziționată sub șezut, realizate cu multe elemente din lemn masiv, gândite pentru o utilizare intensă, de zi de zi sunt ideale pentru niște tineri dinamici. 

Stilurile decorative ale camerei adolescentului nu depind doar de genul acestuia

Diferitele stiluri decorative ale camerei unui adolescent diferă atât de sexul acestuia cât și de preocupările lui, dacă este sportiv sau cântăreț, preocupat de fashion sau de science fiction. În timp ce băieții se îndreaptă către un univers imaginar, cu personaje din filme, fetele pun mare accent pe alegerea culorilor preferate. Tot mai multe variante de mobilier tineret sunt făcute pentru a face față celor trei funcții majore ale camerei unui adolescent, acelea de dormitor, cameră de studiu și cameră de distracție. Etajerele pentru cărți și cd-uri pot fi suspendate deasupra canapelei sau a unui colțar pentru relaxare, citit sau jucat, aceste elemente diferențiază camera unui adolescent de a unui școlar. Amenajarea camerei unui adolescent este înainte de toate un mod de exprimare, iar posterele, afișele, tapetul, fotografiile și desenele fac parte din felul lor de a-și defini personalitatea.

Preferatele pentru o cameră mică sunt paturile de o singură persoană care le dă senzația de maturitate și le crește încrederea în sine. În funcție de spațiul disponibil din camera adolescentului pot fi alese paturi tineret sau chiar un set complet de mobilă tineret. 

Indiferent de tipul mobilei alese, este bine să optați pentru obiecte executate din materiale de calitate și cu modele confortabile, care să satisfacă gusturile și necesitățile copilului dumneavoastră. Dacă la cei mici contează imprimeul și culoarea, nu uitați că în cazul celor mari ar fi bine să le cereți părerea.


 

 

 

Adaugă comentariu

Cod de securitate
  • Nici un comentariu pănă acum
Sus