Consultanta Telefonica: Luni - Duminica: 08 - 22
Filtre

Design dormitor: idei de amenajare pentru sezonul rece

Dată: 10 Octombrie 2019

Design dormitor: idei de amenajare pentru sezonul rece

 

Fiecare început de sezon presupune schimbare, reînnoire și reîmprospătare și asemenea trendurilor din garderobă și în design interior fiecare sezon vine cu noi trenduri. Casa ta este locul unde te simți cu adevărat acasă, iar dormitorul îți oferă căldura de care ai nevoie petru a te simți confortabil mai ales în sezonul rece. Așadar, atunci când vorbim de design dormitor, merită să ajuți cu mici schimbări care să-i împrospăteze energia, în funcție de trend și de preferințele tale. 

Atunci când frigul și vremea urâtă de afară, ne fac să ne retragem și să ne cuibărim în interiorul casei din ce în ce mai devreme seara, este timpul să ne mutăm atenția către confortul, intimitatea și căldură oferită de aceasta. Cu ploi, cu vreme rece și cenușie, dar și cu lucruri bune: culori vii peste tot, bogăție parfumată de fructe și legume, toamna se va instala, iar noi ar trebui să o așteptăm la adăpost și într-un decor nou și potrivit vremii de afară. 

Un spațiu cald și intim pentru design-ul dormitorului, cu o schemă inspirată de culori și obiecte, care să înlocuiască decorațiunile de inspirație maritimă și recipientele pentru limonadă și sucuri reci, cu accesorii în culori calde, cu printuri de sezon și texturi moi și confortabile.

Dacă vrei să aduci puțină toamnă în dormitorul tău, nu trebuie să schimbi mobila dormitor sau culoarea pereților. E de ajuns să adaugi câteva accente cu ajutorul accesoriilor, să creezi elemente de confort în plus: câteva fețe de pernă, pături moi și călduroase, poate chiar decorațiuni din frunze colorate. Alege câteva locuri pe care să pui accentul de sezon, pe care îl dorești. Astfel vei crea puncte de interes, care să îți scoată din monotonie locuința. Este vorba despre mici schimbări, mici completări ale decorului, care vor da o plăcută senzație de căldură și confort.

 

Gama de culori pentru un design dormitor de toamnă

 

Toamna cu paleta ei cromatică aduce cu sine schimbări și în design-ul interior, trend-ul mergând către o trecere de la culori deschise și puternice, către culori calde și vii, dar mai temperate. În locul culorilor energizante de vară, cum ar fi albastru, turcoaz, fucsia, sunt binevenite culorile inspirate din frumusețea peisajelor rurale, verdele pajiștilor, maro, arămiu, galben-auriu sau portocaliul frunzelor, roșu-ruginiu și burgund precum strugurii sau vinul, toate în nuanțe calde. Integrarea nuanțelor calde într-un design dormitor va crea locul ideal unde te poți refugia în zilele ploioase și reci.

 

Trendul toamnei 2019 îți aduce culorile toamnei pentru casa ta, inspirate de cerul toamnei și de câmpurile întinse de floarea soarelui, de lumina caldă, parcă filtrată și de îmbujorarea sănătoasa a fructelor. Verdele rămâne în trend, dar, spre deosebire de începutul anului, când verdele crud era lege printre designeri, acum accentul se pune pe verde închis. Accentele de verde închis fac atmosfera din casă mai plăcută, în lunile în care afară verdele dispare, înlocuit de arămiul frunzelor sau de cenușiul cerului de toamnă. În dormitor verdele închis poate fi adus de accente în această culoare, perne deco, pături, draperii sau decorațiuni din sticlă colorată.

 

Verdele aprins se va completa cu maro închis. Tonurile de mov pot fi estompate cu nuanțele de maro natur-bej. Roșu portocală, galben-auriu și arămiu sunt culori ușor de găsit în accesoriile florale, precum celebrele tufănele de toamnă, crizanteme sau trandafiri. Aranjează-le în suporturi deosebite, carafe sau boluri de sticlă, sau coșuri din pai.

 

Nu uita nici de tapet, poți alege dintr-o varietate de modele „tomnatice”, cu crenguțe de arbori sau frunze arămii, cu care poți înviora parțial un perete sau un corp de mobilă dormitor

Design dormitor: idei de amenajare pentru sezonul rece

 

Textile potrivite în design dormitor pentru sezonul rece

 

La putere în sezonul rece, bumbacul și inul sau mohairul, catifeaua și cașmirul sunt materiale moi și potrivite pentru capricioasa toamnă. Accesoriile handmade din lână, executate personal sau achiziționate sunt must have-urile sezonului. Tricotajele creează o atmosfera caldă, primitoare, mai ales în sezonul rece când avem nevoie de mai mult confort.

 

Catifeaua, este unul dintre hit-urile toamnei 2019 în design dormitor. Rezervată până acum un secol doar caselor nobilimii sau aristocrației, ca semn al avuției, al belșugului și rădăcinilor nobile, astăzi, catifeaua este accesibilă oricui, dar își păstrează în continuare aspectul elegant și regal. Este un material sofisticat, care transmite ideea de căldură și confort, lucru binevenit în lunile reci. Merge folosit pentru draperii, perne, cuverturi sau chiar pentru mobilier. 

 

Pentru un contrast plăcut și interesant, merg combinate decorațiuni din catifea cu lemn nefinisat sau obiecte ceramice. Asortată cu texturi naturale și decorațiuni florale cât mai subtile, aceasta își va putea găsi ușor locul în decorul unei locuințe. De la tonuri puternice până la nuanțe pastelate, accentele de catifea aduc o eleganță delicată, indiferent de stilul de design dormitor

 

În revenire sunt clasicele materiale matlasate, de pe vremea bunicii. În dormitor, mai ales, și indiferent de stilul acestuia, decorațiunile textile deco matlasate vor aduce un sentiment de extra-confort și intimitate.

 

Populare sunt și materialele naturale precum lemnul sau pielea, care dau un plus de autenticitate în locuință și o atmosferă calmă. Mai ales covorașele din piele moale, care pot fi puse pe scaune sau fotolii pentru mai mult confort și care transmit ideea de autentic.

 

Design dormitor: idei de amenajare pentru sezonul rece

 

Idei decorative de toamnă în design-ul dormitorului

 

Decorarea casei pentru toamnă nu înseamnă neaparat schimbări majore și cheltuieli mari. Cu câteva mici schimbări și idei decorative poți avea o casă asortată cu noul anotimp. Nu trebuie să schimbi neapărat mobila dormitor ci să aduci numai elemente din culorile toamnei, poți să folosești doar accente de culoare care să-ți îndulcească decorul existent. Prima schimbare vizibilă a ambientului începe cu înlocuirea textilelor, de la draperii, la perdele, la cuverturi și perne decorative.

 

Acoperă patul cu pături pufoase

 

În sezonul rece, acasă e locul unde te aștepți să fie cald, să bei un ceai sau o cafea în timp ce stai sub o pătură călduroasă și te uiți la serialul preferat sau citești o carte. Păturile din materiale groase și moi, pernele decorative în tonuri de cărămiziu sau bronz, îți vor asigura mai mult confort în zilele răcoroase de toamnă. Păturile decorative din lână sau pluș îți vor înveseli atmosfera și vor colora interioarele, dând acea notă personală de “bine ai venit acasă”. Alege culori în ton cu cele de afară și modele potrivite cu anotimpul, poți opta și pentru modele cu arbori, crenguțe, frunze. 

 

Plasează pernuțe decorative din materiale moi

 

Pentru mai multă căldură și intimitate, înghesuie cât mai multe pernuțe pe pat, iar pe una din cotierele fotoliului din colțul tău de relaxare aruncă cu eleganță, un pled tricotat. Pernele pufoase înghesuite în patul din dormitor îți vor da sentimentul de bine și căldură în contrast cu natura care devine tot mai goală. 

 

Covoraș blănos la picioarele fotoliului de citit

 

Colțul tău de citit se poate transforma în cel mai confortabil și călduros loc cu ajutorul unei pături pufoase în culorile toamnei, arămiu, brun, roşcat sau verde-olive. Mai adaugă și o carpetă din blăniță la picioarele fotoliului și răsfață-te cu cartea și băutura ta preferată. Dacă colțul de relaxare e în fața ferestre te vei putea bucura și de ultimele raze calde de soare.

 

Schimbă sau renunță la draperii

 

Dacă în timpul verii, avem tendința să acoperim ferestrele pentru a ne feri de razele soarelui, iarna dimpotrivă vrem cât mai multă lumină naturală în casă. Optează pentru draperii în culori deschise sau renunță de tot pentru a lăsa soarele să intre pe fereastră. În cazul în care alegi să achiziționezi perdele și draperii noi, alege nuanțe de portocaliu ars, verde închis, tonuri de auriu și arămiu, culori care îți vor aduce atmosfera de toamnă în casă. Dacă nu poți schimba perdelele sau draperiile în fiecare anotimp, folosește-ți imaginația și îndemânarea, aducând doar câteva îmbunătățiri: eșarfe sau funde late în culori calde răsucite larg, pe galerie, cu capetele lăsate libere la margini; câteva frunze de toamnă culese din parc prinse cu ace de perdele sau prinse cu ață în ghirlande și prinse apoi, de cârligele perdelei.

 

Lenjerii în nuanțe care îndeamnă la relaxare

 

Una dintre marile plăceri ale vremii urâte de afară o reprezintă somnul în nopțile răcoroase. În sfârșit, după ce mult timp temperaturile extreme ți-au întrerupt somnul, poți dormi liniștit, fără să te întorci de pe o parte pe alta, în timp ce încerci să te răcorești cu ventilatorul sau cu aerul condiționat. Nimic nu egalează plăcerea de a te relaxa în pat, sub o pătură călduroasă și moale, de aceea și trebuie să acorzi mai multă atenție dormitorului. Pentru a crește confortul și a te bucura în tihnă de plăcerea somnului, pe lângă o pilotă moale și o pernă pufoasă, alege lenjerii de pat din bumbac gros satinat, în nuanțe calde, cu printuri de sezon, plăcute vizual și la atingere. Atingerea este foarte importantă, mai ales atunci când vine vorba de produsele de dormit pe care le folosești deja sau de unele noi. Materialele din care acestea sunt realizate trebuie să fie catifelate și moi, prietenoase cu pielea și cât mai naturale. 

 

Acoperă tăblia patului cu un material pufos

 

Dacă aveai de gând să înlocuiești mobila dormitor, atunci poate nu ar fi o idee rea să alegi un pat cu tăblie mare, din material textil. Dacă vrei o schimbare fără un buget generos, poți să îți reinnoiești patul din dormitor confecționând o tablie supradimensionată pe care să o așezi la capul acestuia. Este un proiect mai complex, care presupune o muncă de migală. Vei avea nevoie de un placaj mare decupat în forma dorită, burete de aceeași formă și aceleași dimensiuni cu placajul, o stofă frumoasă cu culori sau motive de toamnă, care să poată îmbrăca în întregime noua tăblie, eventual niște nasturi îmbrăcați și ei în aceeași stoăa și un pistol de tapițerie cu ajutorul căruia vei fixa stofa și buretele de placaj pentru a construi tăblia dorită, care va deveni vedeta dormitorului și care îți va crea impresia de mai multă căldură și confort.

 

Rearanjează mobilierul din dormitor

 

Dacă spatiul îți permite poți încerca o reașezare a mobilei din dormitor schimbând poziția patului și a dulapului de haine. O nouă configurare a mobilierului te poate ajuta să creezi spațiu pentru un fotoliu nou, pentru o băncuță pe care o vei așeza la picioarele patului, sau pentru o măsuță de toaletă unde îți vei putea așeza un decor de toamnă. Un singur element nou așezat în locul potrivit te va face sa-ți doresti să petreci cât mai mult timp în noua amenajare.

 

Alege un covor cu fir lung, pufos

 

Îmbrățișează senzația de căldură și confort în această toamnă, prin covoare pufoase care pot transforma instantaneu aspectul oricărui design dormitor. Întinde un covor cu fir lung sau câteva bucăți de materiale mițoase prin locurile în care calci desculț și o să ai imediat, o senzație nemaipomenită de bine, atunci când te dai jos din pat și calci pe el. O altă sugestie bună pentru anotimpul rece o reprezintă covoarele din piele de animale și blana din imitatie de piele si blană artificială.

 

Alege corpuri de iluminat suplimentare, cu lumină caldă

 

Foarte importantă este lumina, odată cu răcirea vremii, zilele se scurtează și noi ne întoarcem acasă pe întuneric. Vom avea nevoie de mai multă lumină dar și de veioze decorative în culori calde. De efect, vor fi culorile întunecate din metale mixte, combinate cu nuanțe aurii, pentru un decor inedit și pentru a lumina serile de toamnă târzii. Înlocuiește becurile cu lumină rece cu becuri cu lumină caldă pentru o atmosferă mai plăcută.

 

Design dormitor: idei de amenajare pentru sezonul rece

 

Aprinde lumânări în candele sau sfeșnice

 

Pentru vremea rece de afară, poți schimba și alte lucruri de prin casă, mai ales în privința decorațiunilor și lumânărilor, pe care să le aprinzi în serile târzii de toamnă, pentru a crea o atmosferă plină de romantism. Sfeșnice, suporturi de lumânare sau vaze de culoarea cuprului vor transforma decorul într-unul elegant și sofisticat. Combinarea elementelor calde cu cele reci va fi mereu la modă, în plus, decorațiunile metalice se asortează foarte ușor cu orice stil de design dormitor.

 

 

Renunță la decorațiunile de vară

 

Renunță la decorațiunile de vară, cu scoici sau steluțe de mare și schimbă recuzita de sezon. Cele mai utilizate elemente pentru decorurile tomnatice sunt merele, batoanele de scortișoară și lumânările, așezate elegant pe pervazul ferestrei sau pe o măsuță. De asemenea, un tablou cu un peisaj tomnatic este o alegere înțeleaptă, însă e bine să eviți amplasarea lui pe același perete cu fereastra, dacă vrei să îl pui în valoare.

 

Poți face decoruri din elemente vegetale uscate: frunze uscate multicolore, ghinde şi conuri, flori, spice, crenguțe, castane, pe care le poți aranja în coșuri sau boluri. Sau poți face din ele aranjamente gen coronițe, colaje, tablouri etc. O vază transparentă încărcată cu crenguțe înfrunzite reprezintă un decor inedit, care va da culoare întregii încăperi. Le poți pune pe rafturi sau pe pervazul ferestrei mai ales dacă nu ai perdele.

 

Combină mai multe lumânări de dimensiuni şi forme diferite, în culorile specifice toamnei, şi vei obţine un aranjament plin de farmec  ideal în design dormitor pentru sezonul rece. 

 

Adaugă comentariu

Cod de securitate
  • Nici un comentariu pănă acum
Sus