Banca tapițată: elementul chic și modern din designul casei tale - ACAJU

Un element foarte chic în designul unei încăperi, fie că vorbim de dormitor, living, hol sau bucătărie, este bancheta sau banca tapițată, un element de mobilier care a existat încă de acum multă vreme. Banca tapițată este o piesă de mobilier deosebit de utilă într-o casă, iar prin mărime și înălțime chiar și deosebit de comodă. Aceasta a fost foarte des folosită în ultimii zeci de ani ca banca tapițată în dormitor, un înlocuitor mai comod al taburetului mesei de toaletă. Banca tapițată dormitor este foarte des folosită în dormitoarele de hotel pentru depozitarea hainelor pe timpul nopții la aerisit și o îmbrăcare mai comodă de dimineață. 

 

Sofaua din fața paturilor regale a fost la rândul ei înlocuită în locuințele mai modeste de aceași bancă tapițată, care de multe ori avea și spațiu de depozitare. Pentru aducere aminte în dormitorul tradițional românesc, la picioarele patului se găsea „lada de zestre” pe care o puteți cu ușurință asimila cu banca tapițată dormitor, mai ales dacă țineți seama de cele câteva perne care stăteau deasupra. În prima jumătate a secolului trecut se folosea foarte des banca tapițată pentru hol, mai ales pentru a se vorbi mai comod la telefonul care se afla pe holul de intrare, însă în prezent este de un real ajutor pentru a te încălța sau ca spațiu de depozitare inteligent. 

 

De ce este utilă o bancă tapițată

 

Banca tapițată este o piesă de mobilier fix care este aleasă pentru că ocupă puțin spațiu, de foarte multe ori crează și spații de depozitare, nu numai spații de șezut, dar poate fi folosit și ca separator de zone. Găsești banca tapițată confortabilă, căptușită, cu șezut din material textil, perfectă pentru a te așeza atunci când te încalți sau dacă vrei pur și simplu să te odihnești. Tapițeria din piele se potrivește unui birou sau living unde fotoliile și canapeaua sunt elegant tapițate în piele

Banca tapițată este foarte versatilă, fiind una din piesele de mobilier care se potrivesc în oricare din încăperile locuinței și care poate fi adaptată oricărui model și stil de mobilă, întotdeauna sub două variante:

  • Banca tapițată pe picioare, fără spațiu de depozitare, semănând destul de bine cu un taburet mult mai lung, care este folosit numai pentru confortul locurilor sale de șezut.
  • Banca tapițată cu loc de depozitare care este mai des folosită, locul de depozitare fiind, de cele mai multe ori, foarte important într-o casă. Băncile cu depozitare dedesubt sau în interior sunt o modalitate excelentă să-ți organizezi holul și mai ales încălțămintea. Băncile cu depozitare în interior pot fi folosite atât în camera copilului pentru jucării cât și în bucătărie pentru oale și crătiți.

Banca tapițată și rolul ei în amenajarea interioară

 

Banca tapițată este o piesă de mobilier care, din păcate, nu primește suficient de multă atenție, ea fiind o piesă chic, ce poate fi folosită atât în spații mici, cât și în cele mari, indiferent de stilul în care acestea sunt amenajate. Bancheta nu este numai utilă, de cele mai multe ori este o piesă multifuncțională, fiind nu numai loc de sezut sau relaxare, dar și spațiu de depozitare.

 

O bancă tapițată este foarte utilă când ai mai mulți invitați și ai nevoie de locuri suplimentare, fiind în același timp și foarte comodă. O banchetă este o piesă de mobilier utilă și elegantă, putând fi instalată cu succes în mai multe camere din casă, indiferent că vorbim despre hol, living, dormitor, dressing sau bucătărie. Diferențele între aceste banchete nu sunt așa de mari, ele ținând mai mult de stilul mobilierului cu care se asortează în camera respectivă, de la clasic la modern.

 

  • Dacă spațiul îți permite, amplasează o banchetă în dormitor, la capătul patului. Aceasta poate înlocui cu succes taburetul pentru măsuța de toaletă, poți așeza pe ea cuvertura de pat, seara când te pregătești de culcare.
  • Pusă sub fereastra din dormitor îți oferă acel spațiu în care să te așezi și să te relaxezi, ca un mic loc de citit.
  • În cazul unui dressing, o banchetă moale și tapițată va crea senzația de spațiu primitor și comod.
  • O banchetă în living te poate ajuta să creezi o zonă intimă. Zona principală din living va rămâne zona canapelei, însă o banchetă așezată într-un colț, lângă bibliotecă va aduce o notă de intimitate și eleganță în living.
  • Dacă deții un șemineu, amplasează lângă acesta o banchetă și spatiul va căpăta un aspect călduros și confortabil. Așează peste banchetă un pled, pentru a da o notă de confort.
  • O bancă tapițată cu spațiu de depozitare sub fereastra de la living poate defini fără nici un fel de dubiu o zonă ideală pentru relaxare. Prezența unor rafturi cu cărți și reviste o pot fransforma în zona de lectură.
  • Spațiul de sub scară oferă senzația de intimitate și loc protejat, așa că o banchetă pe care să te poți așeza cu o carte în brațe este o soluție foarte bună. Ea va fi practic așezată pe un corp de sertare și în caz de nevoie este ideal și pentru câteva minute de ațipeală. Trebuie să ai grijă însă la înălțime, locul de stat ar trebui să înceapă din punctul în care distanța dintre scară și pardoseală este suficientă astfel încât să nu dai cu capul când stai pe ea, adică aproximativ 130 cm.
  • Bancheta tapițată este foarte ușor încadrabilă și în camera copilului spațiul de depozitare tip lada „ascunzând” foarte bine jucăriile.
  • Bancheta tapițată poate fi foarte bună la intrare, pentru a te încălța mai ușor, iar spațiul de depozitare cu rafturi poate completa cu succes pantofarul.
  • Bancheta din bucătărie poate suplini o parte din scaune sau chiar colțarul de bucătărie. Totul depinde de modul în care ai bucătaria amenajată și de mărimea ei. În cazul în care ai o bucătărie mare, bancheta poate fi folosită pentru a amenaja o zonă unde poți bea cafeaua și citi ziarul dimineața, iar dacă este o bucătarie foarte mică, o banchetă și o măsuță mică este soluția pentru zona de servit masa.
  •  

Așadar, dacă vrei un element chic în casa ta, nu ezita să mobilezi casa cu o bancă tapițată, care pe lângă faptul că este foarte comodă, este și elegantă.