Consultanta Telefonica: Luni - Duminica: 08 - 22
Filtre

Tendințe în designul interior pentru 2020: ce tip de mobilă se poartă?

Dată: 07 Februarie 2020

Tendințe în designul interior pentru 2020: ce tip de mobilă se poartă?

În designul de interior din 2020 au revenit tendinţe retro, art deco ce oferă un aspect confortabil, de „acasă” și stilul boho cu linii curbe pentru mobilier și culori aprinse pentru imprimeuri. Materialele naturale, organice, realizate durabil sunt la mare căutare, iar tonuri metalice precum auriu strălucitor, cupru, aramă și bronz nu au dispărut. Lemnul, pielea naturală, piatra sunt preferate în locul materialelor prefabricate. Decorațiunile interioare sunt însoțite de amenajări florale verzi, iar unde spațiul permite, se amplasează fântâni pentru a aduce în interior elementul apă.

Obiectivele principale pentru designul interior 2020 sunt legate de alinierea la natură, confort, sustenabilitate și simplitate. Într-o perioadă în care oamenii au la dispoziţie numeroase tehnologii moderne, în care există case inteligente, designerii de interior se întorc din ce în ce mai mult la natură, atât prin materialele folosite, cât și prin decorațiuni ce recreează mediul natural.

 

Culori în designul de mobilă 2020

 

Tendințele culorilor se schimbă constant și în 2020 vom vedea tonalități vesele și sobre, ceea ce face ca alegerea lor sa fie versatilă și simplă. De la tonuri de bază de albastru închis, până la tonuri adiacente, paleta cromatică de inspirație marină a anului 2020 va inspira calmitate și stare de liniște. Sunt nuanțe clasice și totuși vibrante, fiind culori ușor de integrat în orice încăpere din locuință, începând de la living, dormitor, bucătărie, până la holul de la intrare.

 • Culoarea albastră va continua să fie prezentă și anul viitor ca tendință de decorare, atât pentru pereți, materiale textile, cât și pentru mobila 2020, mai ales pentru tapițerie . Sunt acceptate toate nuanțele, însă classic blue va fi vedeta interioarelor.
 • Având o predispozitie clară pentru stilul natural, în tendințele de design interior 2020 culoarea verde va fi preferată în toate nuanțele sale, atât pentru mobilier cât și pentru textilele casei. Gamele întunecate și cu profunzime vor fi văzute în mobilierul casei, în tapițeria scaunelor și fotoliilor, creând un accent în decor.
 • Indiferent dacă pe pereți, materiale textile, accesorii sau mobilier, culorile roz și gri prezente de mai multe sezoane în designul interior, în aproape toate nuanțele lor, vor da o notă senină, delicată și elegantă decorului casei.
 • Pentru interioarele avangardiste, prezența violetului în mobilier, materiale textile și accesorii, cum ar fi lămpile sau tablourile, va fi cea mai atractivă propunere de design 2020.
 • În același ton cu conceptul designului de interior 2020, de a crea medii naturale și primitoare pentru locuința noastră, tonurile moi și delicate ale culorilor pastelate, în special roz și verde, continuă să fie în trend. Această combinație de culori cu materialele naturale din mobilier poate fi folosită în dining, bucătării, dormitoare sau hol.

 

Tendinte în mobila anului 2020 

 

De la piatră şi lemn la ţesături, fascinația pentru natural cunoaște un progres în lumea în continuă schimbare a mobilierului dar și în toate aspectele sale. Materialele naturale (lemn, piatra, piele, țesături din in, cânepă, bumbac, lână) sunt durabile, de calitate, dau un ton “cald” oricărui decor și se pot oricând transforma în altceva.

 

Pe de altă parte tendințele pentru mobilă 2020 devin din ce în ce mai ecologice, concentrându-se pe materiale reciclate şi pe creşterea sustenabilităţii. Sunt multe lucruri pe care le aruncăm printre care lemnul și mobila. De aceea, atunci când achiziționezi o piesă considerată în trend, asigură-te că merită timpul şi investiţia, astfel încât să poţi obţine cea mai bună utilizare pe termen lung. Cel mai bine e să optezi pentru pentru mobilier multifuncţional şi durabil și să achiziționezi piese de mobilier din lemn reciclat şi din materiale preluate din surse gestionate în mod responsabil. 

 

Tendințe în designul interior pentru 2020: ce tip de mobilă se poartă?

 

Materiale și texturi

 

 • Lemnul rămâne materialul care nu se demodează și care va fi un element important în amenajările interioare ale anului 2020. Te aduce mai aproape de natură și, în același timp, oferă căldură, confort, eleganță și frumusețe în orice cămin. Acesta rămâne material principal pentru designul de interior și pentru mobila 2020. Lemnul de pin, stejar, mahon sau imitație, rămân în cărți și în 2020. Spre deosebire de anii precedenți în care lemnul deschis la culoare a fost vedeta, anul viitor tonurile întunecate vor fi preferate, căutând să se ofere locuinței o mai mare eleganță și o notă de lux. 
 • Chiar dacă diferitele esențe din lemn masiv sunt mai costisitoare, consumatorii sunt încurajați să pună accent pe durabilitate și pe piese cu valoare, care în timp nu numai că se păstrează mai bine, dar pot fi recondiționate
 • Ca materiale pentru tapițerie, pielea care nu se demodează niciodată, va mai folosită ca în anii precedenți. Astfel, canapelele și mai ales fotoliile din piele vor fi elemente de decor preferate de mobilă 2020 pentru stilul clasic, industrial sau eclectic. 
 • Un alt material care revine în forță din zona de fashion în zona de design interior, este catifeaua. Acum putem opta pentru catifea mată, lucioasă, elastică, groasă sau subțire. Cele mai populare sunt obiectele tapițate cu catifea precum canapelele, fotoliile și paturile.
 • Metalul va reveni în forță în tendințele de design 2020 în toate aspectele sale, de la cele de estetică industrială precum oțelul și cele cu aspect oxidat, până la aur și argint. Acesta va fi încorporat în decor dar va fi prezent în detalii pentru mobila 2020, de exemplu picioare pentru mesele de cafea sau pentru o canapea din catifea.
 • Cele mai frecvente elemente în designul mobilei sunt accentele metalice, însă piatra sau sticla constituie o alegere din ce în ce mai des întâlnită. Piesele de mobilă 2020 din piatră naturală sau reconstituită, sau ceramica aparentă, pot fi asociate cu elemente dramatice din lemn de culoare închisă (stejar oxidat) şi tapiţerii din bumbac organic şi lână. 
 • Ca urmare a unei puternice influențe date cultura japoneză în colecţiile de profil, materiile prime mai puţin costisitoare, considerate mai degrabă modeste, precum rattanul, iuta, sisalul şi cânepa se numără printre tendinţele de design 2020. Aceste materiale oferă o cantitate mai mare de texturi pentru decor mai ales pentru podele, tavane și accesorii decorative.

Tendințe în designul interior pentru 2020: ce tip de mobilă se poartă?

 

Ce stil de mobilă se poartă în 2020?

 

Interioarele din 2020 vor fi îmbrăcate în glamour și naturalețe în același timp, datorită prezenței unor materiale naturale, cum ar fi răchită și lemn (mobilier, covoare), dar cu atingerea sofisticată a metalelor. Designerii recomandă să optăm pentru mobilă 2020 în stil etno și să alegem scaune din rattan și articole din bambus. Pentru interior în stil high-tech, scaunele și mesele din plastic transparent sau sticlă vor fi cele mai potrivite. Mobilierul transparent nu încarcă interiorul cu detalii inutile și creează efectul de spațialitate.

 • Mobilierul multifuncțional va fi în trend în 2020. Mesele cu sertare pentru depozitare pot avea funcționalitate dublă, ca spațiu de luat masa și spațiu de lucru. Paturile cu sertare pot avea și rol de comode.
 • Piesele de mobilier cu model geometric sunt populare de câțiva ani, dar vor deveni o și mai mare tendință de mobilier în 2020. Vom vedea accente create de scaune, lămpi, mese laterale și multe altele cu design geometric. Modelele geometrice simple pot adăuga un plus de interes vizual unei palete neutre.
 • Un stil de amenajare în vogă în următorul an este stilul ecletic glamour. Un mod ușor de a integra stilul ecletic glamour în locuința ta este să alegi o canapea statement, cu un design sofisticat, în jurul căreia să construiești întregul decor din living. Asortează-i câteva perne decorative și accesorii aurii sau argintii.
 • Tăbliile și paturile tapițate vor fi în trend pentru dormitoarele anului viitor. Indiferent dacă este tapițat sau pur și simplu acoperit, nu ezita să reînnoiești aspectul patului tău cu această tendință. Materialele folosite sunt pielea naturală sau ecologică, catifeaua, pielea întoarsă și velurul. Acestea vor fi completate cu celelalte textile (draperii, cuverturi, covoare) din alt tip de finisaj, satin sau chiar materiale naturale de mătase sau vâscoză. Pentru dormitor sunt readuse în prim plan și paturile baldachin, care vor crea un mediu liniștit și calm. 
 • Combinațiile de piese de mobilier diferite sunt acceptate în 2020. Se pot combina în living scaune cu canapelele sau două canapele diferite, cu țesături variate și modele diferite dar care se completează.

Adaugă comentariu

Cod de securitate
 • Nici un comentariu pănă acum
Sus