Consultanta Telefonica: Luni - Duminica: 08 - 22
Filtre

Primăvara 2020: Inspirație și decorațiuni pentru un vibe nou în casa ta

Dată: 28 Februarie 2020

Primăvara 2020: Inspirație și decorațiuni pentru un vibe nou în casa ta

 

Odată cu primele semne de încălzire, majoritatea dintre noi încercăm să aducem un strop de culoare, mai multă lumină și ceva din aromele și prospețimea decorului de primăvară în casele noastre. Primăvara este anotimpul renașterii naturii și aduce cu ea multă energie și optimism în jur dar și nevoia de schimbare. Ne lăsăm afectați cu plăcere de vibe-ul pozitiv și încercăm plini de entuziasm să executăm un refresh de decor. Fie facem curățenie și rearanjăm lucrurile, fie reamenajăm interiorul cu decorațiuni specifice anotimpului.

Primăvara este o sursă de inspirație prin motive florale și culori, pentru a obține un decor luminos și prietenos. Putem schimba culoarea pereților, putem face o schimbare cu mobilă de living nouă, putem folosi accesorii și obiecte cât mai colorate, care să ne energizeze și să ne creeze o stare de bine și nu în ultimul rând, putem aduce în decor ghivece cu flori specifice acestui anotimp.

 

Primul pas: Renunță la tot ce îți aduce aminte de iarnă

 

De primăvară merită să te bucuri în fiecare moment. Prima măsură prin care îți aduci primăvara în casă este să renunți la tot ce îți aduce aminte de iarnă. Fă trecerea în noul anotimp schimbând inclusiv modul în care arată locuința ta. Începe prin a face o curățenie riguroasă, scapă de lucrurile care nu îți mai sunt folositoare și adu ceva nou în casă. Un decor proaspăt te va binesispune și te va ajuta să scapi mai repede de coșmarul zilelor reci de iarnă.

 

  • Alungă atmosfera apăsătoare de vreme închisă, renunță la draperii și lasă lumina naturală să intre în casă. Schimbă-le cu perdele deschise la culoare, cât mai fluide, eventual cu imprimeuri florale.
  • Împachetează păturile foarte groase și blănurile, mai păstrează, eventual, un pled pentru zilele mai reci, pentru seara la televizor.
  • Poţi rearanja mobilierul sau poţi investi în noi moduri de a organiza lucrurile, precum cuferele, cutiile sau coşurile împletite manual.
  • Pentru momentele de relaxare sau când ai invitați, folosește uleiuri esențiale cu miros fresh de primavară, îți vei simți automat casa reîmprospătată. 
  • Poți vopsi un perete într-o culoare asortată cu canapeaua sau perdeaua și covorul, sau poți înviora decorul cu stickere tematice. Culorile recomandate sunt verde, galben, roz sau portocaliu.
  • Dacă ai amenajat în living, un spațiu pentru dinning, înviorează masa cu o vază cu flori sau schimbă husele pentru scaune. Nu neglija nici aspectul accesoriilor, cumpăra seturi de farfurii cu imprimeuri florale și șervețele de masă cât mai colorate și bucură-te de mesele în familie.
  • Pentru un plus de vitalitate, decorează-ți spațiul cu cât mai multe plante verzi. Plantele în ghiveci și florile naturale pot aduce acel strop de culoare și căldură care să transforme locuința într-un adevărat cămin.

Primăvara 2020: Inspirație și decorațiuni pentru un vibe nou în casa ta

Pasul doi: Amenajează un decor de primăvară

 

Pe timpul iernii friguroase şi mohorâte nu prea avem inspirație să ne apucăm de decorat, vopsit sau de împrospătat atmosfera, însă odată cu vibe-ul bun al primăverii şi al reînvierii naturii lucrurile stau cu totul altfel. Ne simțim revitalizați și plini de energie și vrem să ne simțim bine în casa noastră.

 

Pune accent pe lumină 

 

Lumina joacă un rol esențial în obținerea unei atmosfere pline de energie, iar dacă este naturală, cu atât mai bine. Zilele de primăvara sunt mai lungi și te poți bucura de lumina caldă și blândă a soarelui timp mai îndelungat inclusiv în casă. Lumina este poate cel mai important factor în a crea un ambient plăcut, cald şi senin, dându-ne energie şi bună dispoziţie. 

Este important ca aceasta să fie difuză, astfel încât să nu deranjeze ochii. Schimbă draperiile vechi cu unele pastelate, cu texturi fluide care să îi dea încăperii un aspect fresh și energizant, în ton cu anotimpul. Alege perdele cât mai diafane, transparente, prin care să pătrundă oarele în casă. Pentru a le pune în valoare ar trebuie să alegeți vopsele cât mai deschise pentru pereţi.

 

Renunță la obiectele care amintesc de frig și iarnă

 

Decorarea casei pentru primăvară implică renunţarea la materialele groase şi înlocuirea cu unele diafane şi subţiri. În situaţia în care canapeaua sau / și fotoliile sunt acoperite cu huse dintr-un material gros, pufos, acum este momentul să optezi pentru unele subţiri, deschise la culoare, ideale pentru sezonul primăvară-vară.

 

Poţi interveni asupra decorului cu diferite modalităţi, fără a cheltui excesiv. Încearcă să găsești o dispoziţie mai practică a pieselor de mobilier dacă spațiul îți permite. Introdu elemente noi de decor cum ar fi pernuţe pentru canapea, rame foto, vaze, suveniruri, obiecte de artă, tablouri, lămpi decorative, măsuţe de cafea sau ceasuri. Schimbă setul de pahare sau bolurile şi farfuriile, alegând unele în nuanţe vesele. Îmbracă patul în aşternuturi fresh, culorii vii şi materiale fluide. Poţi îmbrăca nu numai patul, ci şi tăblia acestuia, tot cu nişte autocolante în motive florale. Chiar şi cele mai mici sau neînsemnate obiecte pot influenţa aspectul final. 

Primăvara 2020: Inspirație și decorațiuni pentru un vibe nou în casa ta

 

Poţi vopsi un singur perete într-o culoare accent, care va schimba enorm aspectul general. Sau îl poţi decora cu tapet cu motive florale, din tavan până la podea.  Stickerele sunt o variantă extrem de interesantă de a stiliza şi cea mai banală suprafaţă, putând fi combinate cu oglinzi, rame foto, cuiere, corpuri de iluminat, întrerupătoare sau tablouri. 

 

Poți să schimbi până şi aspectul bibliotecii. Începe prin a organiza cărţile în funcţie de culoare, iar pentru un impact puternic, pune la vedere cărţile cu coperte colorate, în ton cu primăvara. Adăugă apoi statuete colorate, flori în miniatură şi alte obiecte de decor. 

 

Schimbă poziția pieselor de mobilier

 

Poţi muta mobilierul într-o cu totul altă poziție, pentru a oferi locuinţei tale un plus de prospeţime, sau poţi alege mici piese de mobilier noi, care să te încânte şi să te binedispună, oferind casei tale o imagine cu totul nouă. În dormitor, dacă te-ai plictisit doar de decor nu trebuie să schimbi mobila sau patul, schimbă doar tăblia patului. Poți să o redecorezi sau o poți înlocui cu una mai impresionantă prin formă, dimensiune, textură și culoare. Va fi un refresh reușit.

Primăvara 2020: Inspirație și decorațiuni pentru un vibe nou în casa ta

Dacă atmosfera de primăvară îți dă impulsul unui nou început și dacă vrei ca sufrageria ta să prindă viață și să îi dai o alură proaspătă și primăvăratică, îți poți schimba mobilierul sau poți veni doar cu o singură pată de culoare, de exemplu cu un model de fotoliu deosebit. Sau poți opta pentru un șezlong confortabil pentru colțul tău de relaxare de lângă fereastră.

 

Alege culori pastelate și motive de sezon

 

Uită de nuanțele închise specifice iernii și inspiră-te din paleta cromatică a primăverii. Dar ţine cont de faptul că fresh nu înseamnă numai verde. Ieşi din tipare şi optează pentru culori de sezon, cum ar fi lila, roz, alb, fistic, oranj, roşu, turcoaz, bleu, galben, sau alte nuanţe crude şi pastelate, cărora le puteţi alătura nuanţe neutre pentru a echilibra imaginea de ansamblu. 

 

Combină-le în mod inteligent pentru a nu strica proporţia culorilor, nuanțele trebuie să se armonizeze nu să copleșească. Pentru o revitalizare completă, pornește de la mobilier şi materiale în culori neutre şi adăugă pe parcurs accesorii şi decorațiuni în culori vibrante, contrastante.

 

  • Cât mai mult galben

Pentru a aduce noţiunea de soare în casă, folosește orice element de decor galben şi rotund, în diferite nuanţe de galben. Gruparea galbenului cu tonuri de fucsia, aquamarin și smarald reprezintă o modalitate minunată de a conferi decorului o sclipire de extravaganță.

 

  • Folosește albastru în decor

Fie că sugerează cerul curat ori florile de primăvară, cert este că albastru clasic, culoarea anului 2020, este considerat de o vreme un fel de culoare neutră pentru că poate fi integrat în orice fel de decor. Iar combinația alb cu albastru este una din cele mai reușite și relaxante combinații.

 

Imprimeurile florale, un must have în decorul de primăvară

 

Poți aduce florile în casa ta în diverse moduri, nu doar sub formă de buchete de flori adevărate. Motivele şi imprimeurile florale au fost întotdeauna în tendinţe, dar în anumite proporții. Nu numai că vor scoate din anonimat şi cea mai anostă încăpere, dar se şi integrează cu uşurinţă în orice decor, indiferent de stilul de amenajare adoptat, fie el modern sau tradiţional. Alt avantaj pe care îl au toate aceste motive florale este acela că, spre deosebire de alte elemente de decor, au o mare mobilitate, versatilitate şi adaptabilitate, astfel că pot fi aşezate aproape oriunde şi pe aproape orice. Se potrivesc de minune în decorul sufrageriei, dar şi pe masa din bucătărie, pe hol, în dormitor sau în baie, și putem extinde decorarea florală şi pe balcon, terasă sau în grădină.

 

Camera de zi poate fi transformată cu ajutorul unor pernuţe decorative cu imprimeuri florale, şi de ce nu, cu ajutorul unei noi tapițerii pentru canapea. Dacă vrei ca mesele în familie să aibă loc într-un context nou, atunci achiziționează-ți câteva piese de veselă înflorate. Optează pentru modele simple, care nu sunt foarte încărcate. Sau alege o față de masă cu motive florale. Îmbracă patul din dormitor cu un set de cearșafuri imprimate cu un model ce abundă în flori și vei avea parte de un somn odihnitor. Alege lampadare cu abajur din pânză și aplicații florale sau covoare ori cuverturi cu motive care se inspiră din lumea plantelor. O altă idee ar fi să decorezi piesele de mobilier sau ramele foto cu flori multicolore din hârtie sau material textil. 

 

Primăvara 2020: Inspirație și decorațiuni pentru un vibe nou în casa ta

 

Dar, atenție optează pentru un singur, cel mult două obiecte, cu un astfel de model. Pot fi perdelele sau draperiile dintr-o anumită încăpere, pernuțele de pe canapea sau așternuturile de pat.

 

Nu uita de aranjamente florale de sezon

 

Nu uita de florile de sezon, care pot fi inserate în ghivece sau în vaze de diverse forme şi mărimi, şi în culori vesele. Lalelele, zambilele, narcisele, brânduşele şi ghioceii, dar şi plantele înflorite în ghiveci sunt excelente pentru a aduce natura în casă şi a înviora prin prospețime orice decor. 

 

Coșurile din nuiele sau mobilierul din rattan sunt doar câteva dintre posibilitățile pe care le ai la îndemână. Soluţiile neconvenţionale sunt cea mai bună cale prin care îți poți pune amprenta personală pe aceste aranjamente cu flori de primăvară.

 

Există idei şi metode prin care putem face acest lucru prin propriile noastre forţe şi cu propriile noastre mânuţe. Câteva flori, crenguţe, ţesături, lipici, hârtie, panglici dar şi un pic de îndemânare şi răbdare sunt de-ajuns pentru un proiect handmade.

 

O locuinţă organizată şi armonioasă aduce nu doar eleganţă, ci şi stare de bine în suflet. Primăvara este timpul perfect pentru curăţenie, pentru organizare şi pentru armonie în locuinţă.

 

Adaugă comentariu

Cod de securitate
  • Nici un comentariu pănă acum
Sus