Consultanta Telefonica: Luni - Duminica: 08 - 22
Filtre

Culorile anului 2018 în design interior

Dată: 19 Ianuarie 2018

milano coltar

Nici nu ne-am obișnuit bine cu Greenery și Yellow Primrose de anul trecut, că s-a schimbat anul, iar designerii au venit cu propuneri noi. E bine să le cunoaștem, chiar dacă nu avem de gând să devenim sclavii capriciilor designerilor, pentru că în cunoștință de cauză le putem integra în amenajările noastre interioare.

2017 a fost un an în care și-au pus amprenta verdele tropical, culorile neutre calde, dar și sofisticatul camel. Culoarea anului 2017 a fost verde crud și a fost aleasă ca simbol al noilor începuturi și al întoarcerii la natură.

În 2018 culorile puternice, intense, vibrante vor câștiga teren în fața pastelurilor mai mult ca niciodată, tocmai pentru că se identifică mult mai bine cu stilul nostru contemporan de viață, mult mai alert și mai intens.

Tendința în materie de culori pentru anul 2018

În perioada de sfârșit sau început de an, întreaga lume a designului, dar nu numai, începe să comunice prin limbajul culorilor. Culoarea devine un mijloc de comunicare între designer și producător, între retailer și client, între casele de modă și revistele de lifestyle. Din acest amalgam colorat se promovează trenduri, stabilește concepte și conturează perspective noi în lumea designului.

fotoliu rosu

 • Caliente - Culoarea pasiunii vibrante după Benjamin Moore, care exprimă curaj, energie, dragoste. Adică toate lucrurile care fac viața mai picantă. Roșul înviorează, aducând profunzime și energie oricărui spațiu, suflând viață în nuanțele grave de gri.

canapea rio

 

 • Culorile pastelate - Pentru cei care iubesc mai mult culorile deschise, iar negrul sau albul nu reprezintă o opțiune pentru ei, 2018 vine cu un design interior delicat, sensibil, evidențiat prin culorile pastel minimaliste. Verdele de mentă sau rozul nisipos vor aduce o notă de eleganță și mai multă armonie, potrivit specialiștilor companiei Sherwin.

 

blade 4

 

 • Negrul drept culoare statement - Deși camerele all black nu sunt pe gustul majorității, în 2018 acestea vor fi în trend. Combinația este recomandată în design interior, pentru a evidenția mobilierul din casă. Potrivit Trendir, negrul ar trebui să existe nu doar pe pereți, ci să persiste prin mobilier, candelabre, ori alte piese care pot face diferența, iar după PPG:negrul creează liniștea pe care o dorim într-o lume bogată în informații, în timp ce indigo oferă posibilitate și o speranță profundă”. Nuanța câștigătoare, în acest caz este Black Flame, noul negru cu subtilități adânci de indigo.

 

pat roz

 

 • Roz este tot și roz este lumea toată - Rozul a devenit o culoare din ce în ce mai preferată, atât de femei cât și de bărbați și un must have în design interior pentru 2018. Institul Pantone a prezis că 2018 va fi anul în care rozul va predomina.

 

canapea joy bleu

 

 • Tonuri serene de albastru - O altă culoare care va fi în voga în 2018 este albastrul, Oceanside. Nu este vorba de un albastru ca cerul, ori mult prea electrizant. Este culoarea aventurii, a poveștilor cu sirene și a expedițiilor pe mări și oceane.

 

pat fendy

 

 • Verdele electrizant - Dacă îți plac contrastele, atunci sigur vei dori să-ți transformi biroul sau chiar și livingul într-un loc electrizant, care să te inspire. Pete de culoare precum tonuri de albastru complementate cu nuanțe vibrante precum galbenul cald și movul electrizant.

 

masa glamour

 

 • Culoarea anului 2018 propusă de Dulux este Heart Wood (inimă de lemn), anunțată încă din septembrie 2017. Lemnul reprezintă confortul și siguranța de care avem nevoie în aceste timpuri incerte. Este o culoare care îmbină nuanțele naturale de lemn, adică brun, roșu, dar și violet și roz, cu un strop de piele naturală.

Culoarea anului 2018 în România

Culoarea Anului 2018 în România, proiect inițiat de Policolor, a încercat să materializare cromatic contrastele societății românești și aspirația dintotdeauna către occident. Designerii au pornit de la de la griul șters, neutru, transformat treptat în nuanța așezată de Albastru occidental, ca propunere finală.Astfel, griul șters, neutru, căruia de obicei i se atribuie valențe negative (comunism, pesimism, plafonare, autosuficiență) se transformă cu optimism într-o nuanță caldă și așezată de albastru european, occidental”.

O altă propunere a acestui proiect inițiat de Policolor este Nude, culoarea sincerității. “Am vrut să găsim o culoare care exprimă onestitate şi măiestrie și să nu uităm de tradiţia meşteşugului învăţat din părinte în copil, făcut cu mâna goală din tot ce oferă natura. Și am găsit-o în culoarea nude”

And the award goes to... Ultra Violet

Potrivit anunţului Institutului Pantone, autoritatea internaţională în ceea ce priveşte culorile şi sistemele de culori, pentru 2018 a fost aleasă o culoare puternică, îndrăzneață, dominantă, Ultra Violet.

În opinia specialiștilor Pantone, această nuanță adâncă de violet a fost aleasă pentru a aduce în case originalitate, ingeniozitate și o gândire vizionară. Practic este o stare de spirit pe care trebuie să o avem în acest an. Trebuie să avem forța să luptăm cu îndrăzneală și originalitate.

 

canapea galla

 

Vicepreședintele Pantone a declarat că trăim vremuri complexe, iar teama oamenilor de a merge mai departe a devenit vizibilă. De aceea este nevoie de culori puternice, aproape mistice, care să dea oamenilor încrederea și forța de a continua. Acest amestec de violet și roșu va reda speranța, dorința de a merge mai departe, dar și o oarecare liniște. Este o culoare care dă bine pe mic mobilier, canapele, dar și pe pereți.

Acest ultra violet, de fapt o nuanță purpurie pe bază de albastru, are un ton de culoare puternică, activă ce vorbeste despre eleganță complexă, opulentă, dar și minimală în același timp.

Pantone a oferit și instrumente practice pentru designeri, 8 palete de culori diferite cu Ultra Violet. Fiecare dintre palete sugerează combinații unice cu culoarea Pantone din anul 2018.

 • Far-Feched: culori calde cromatic complementare, de roșu, galben care fac trimitere la culori exotice, de pământ, naturale ca și cele aparținând culturii africane.
 • Resourceful: culori complementare care se referă la albastru, portocaliu, culori reci combinate cu tonuri calde care să intensifice efectul wow.
 • Intensity: un mix eclectic de culori care aduc un plus de forță, putere, rafinament totul pornind de la un echilibru între negru și gold.
 • Intricacy: culori de natură metalice definite ca “noile culori neutre”, cu contraste subtile.
 • Technique: conține culori luminoase precum turcoaz, roșu și violet, ce se unesc conceptual foarte bine cu alb sau culori strălucitoare.

Probabil că arată complicat, de aceea și trebuie să aducem tendințele acestea ultra violet în casa noastră, în modul cel mai simplu și cât mai firesc. În căutarea confortului material dar și vizual, pentru un refresh în tendințe, putem apela la imaginație: un perete reînsuflețit prin culoare sau tapet, accesorii speciale sezoniere, pături și perne decorative, modele textile, recondiționări de tapițerii catifelate pentru scaune sau fotolii...

Adaugă comentariu

Cod de securitate
 • Nici un comentariu pănă acum
Sus