Consultanta Telefonica: Luni - Duminica: 08 - 22
Filtre

Scaunele de bar - tendințele anului 2018

Dată: 24 Ianuarie 2018

scaune bar

 

Pentru a compensa stresul acestei lumi dinamice și excesiv de aglomerate, în care timpul liber este din ce în ce mai rar, momentele de relaxare trebuie să fie de calitate. Barul, indiferent unde este amplasat, este unul dintre locurile în care oamenii socializează în jurul unei băuturi, schimbă opinii și se relaxează.

Scaunele sunt elementul central și definitoriu al barului, alegerea lor fiind o adevărată provocare. Scaunele de bar sunt văzute cel mai des în puburi, însă și-au creat un nume și ca element de uz casnic în amenajarea decorului casei. Fie că folosesc la barul din casă sau ca scaune de bucătărie modernă, scaunele de bar adaugă un strop de stil ambientului.

Scaunele de bar moderne sunt clasificate în funcție de mai multe caracteristici, printre care se numără materialele utilizate, caracteristicile de proiectare, utilitatea, dimensiunea, rezistența, confortul, șezutul, ușurința la răsturnare sau flexibilitatea.

Pentru alegerea unor scaune de bar în tendințe ar trebui să ținem seama de câteva caracteristici definitorii.

Scaunele de bar trebuie să transmită o stare de bine

Barul este fără îndoială o oază de relaxare, momentele petrecute aici meritând să fie caracterizate de confort. Indiferent de model, ceea ce este esențial în alegerea scaunelor de bar, este starea pe care ne-o dau. Un scaun de bar comod ne va transmite o stare de bine și relaxare. Pentru un plus de confort, scaunele de bar sunt dotate cu spătar sau chiar și cu cotiere.

Tapițerea este esențială pentru confort

Trebuie să fim atenți la alegerea materialelor pentru că de acestea depinde atât designul cât și întreținerea scaunelor.

 

  • Scaunul de bar din pielea ecologică confera un aspect modern, oferă o bună ventilație, iar curățarea se va face foarte ușor.
  • Scaunul de bar din stofa reprezintă o alegere elegantă, placută la atingere și foarte comodă.
  • Scaunul de bar din plastic ABS - un material inovator, foarte rezistent, ușor de întreținut și elegant. Fiind un material ușor, aceste scaune sunt și ușor de manipulat. El vine într-o mare varietate de culori și forme.
  • Scaunul de bar din spumă poliuretanică - acest material este utilizat ca bază a tapițeriei, fiind esențial pentru confort.
  • Semnul de bar din lemn dă un aspect clasic și robust, prin forme și culoare acoperind întreaga paletă de la stilul tradițional la cel elegant și modern. Scaunele de lemn sunt suficient de elegante pentru a se potrivi perfect oricărei bucătării moderne sau unui living. Sunt ușor de transportat, rezistente și conferă o notă minimalistă.

 

scaune de birou

Nuanța scaunelor trebuie să facă parte din peisaj

  • Se poate alege culoarea preferată de fiecare, însa este important să se respecte cromatica locației în care este amplasat scaunul. Nuanța acestuia este ideal să se potrivească cu nuanța pereților și a celorlalte obiecte de mobilier din încăpere. Puteți găsi scaune de bar lucioase, mate, culori metalice, de la elegantul negru pana la ultravioletul anului 2018.

Combinațiile de materiale pentru cadru trebuie să fie de efect

Designul scaunelor de bar a impus ca material pentru cadru metalul sau lemnul.

 

  • Metalul este frecvent întâlnit la scaunele de bar, putând fi vopsit sau cromat. Acest material conferă rezistență în timp, iar cromul cu rolul său anticoroziv, dând un aspect îmbietor, emanînd eleganță și rafinament.
  • Lemnul este în tendințe, din ce în ce mai prezent, fiind componenta principală a scaunelor de bar. El dă un caracter de confort intim, cald și plăcut.

 

Numeroase modele de scaune de bar, recent apărute, îmbină lemnul cu elemente metalice. O altă combinație de mare efect este și cea dintre lemn și elemente din plasti . Aceste piese de mobilier sunt elegante și se integrează ușor în orice încăpere.

Înălțimea scaunelor trebuie să fie aleasă în funcție de înălțimea barului

În momentul în care dorim să achiziționăm scaunele de bar, este esențial să ținem cont de înălțimea barului. Există scaune de bar reglabile pe înălțime, acestea sunt ergonomice și se adaptează ușor în funcție de persoană. Un scaun reglabil pe înălțime este mai rezonabil, utilizatorul nelimitându-se la folosirea scaunului doar într-un singur loc, îl poate ajusta pentru a se încadra sau depozita și în alt spațiu.

În cazul în care dorim să achiziționăm scaune de bar fixe este de preferat să măsurăm înălțimea barului înainte de a le alege. Distanța dintre tăblia barului și suprafața scaunului să fie de minimum 25 cm

Un număr suficient de scaune de bar oferă confortul necesar

Atunci când alegem numărul de scaune de bar pentru zona noastră de relaxare trebuie să ținem cont că un număr prea mare de scaune poate incomoda. Ideal este să existe o distanță de 15 cm între scaune, pentru un confort sporit și libertate de mișcare.

 

scaune bar

Alegerea tipului de scaun de bar trebuie să corespundă cu nevoile de utilizare

 

La această oră, scaunele de bar cunosc o adevărată dezvoltare, mizând pe rame metalice, pe diferite forme geometrice și materiale, pe ceea ce își dorește consumatorul cu adevărat, un design care să completeze ambientul și să creeze o zonă reală de relaxare. În prezent, se comercializează scaune din lemn natural, din aluminiu, scaune tapițate cu piele, în culori menite să acorde o notă distinctă fiecărui spațiu sau cămin.

Adaugă comentariu

Cod de securitate
  • Nici un comentariu pănă acum
Sus