Consultanta Telefonica: Luni - Duminica: 08 - 22
Filtre

Amenajarea unui living modern și confortabil

Dată: 19 Septembrie 2018

Amenajarea unui living modern si confortabil

 

Stilul modern este probabil unul dintre cele mai populare stiluri de design interior în momentul actual, datorită faptului că este unul accesibil, puțin pretențios, accentul în locuințele astfel amenajate fiind pus în primul rând pe simplitate și funcționalitate, aceasta din urma fiind cea care dictează necesarul pieselor de mobilier și forma acestora. Rezultatul unei amenajări moderne este întotdeauna un ambient aerisit, prietenos și proaspăt în care oricine se poate simți bine.

Designul contemporan în living predomină în prezent în majoritatea locuințelor, deoarece este mai practic și mai simplu de conceput decât alte stiluri. Este, de fapt, un living modern cu decorare minimalistă, în care se aplică pe deplin ideea de „puțin și bun”. Amenajarea unui living modern implică utilizarea unui mobilier cât mai simplu, din materiale ușoare, moderne sau nonconformiste cu elemente decorative puține și simple. În plus, este o amenajare ușor de realizat, având nevoie doar de câteva idei de design, un mobilier cât mai simplu chiar ușor spre minimalist și o schemă de culori adecvată.

Trăsături și elemente de bază pentru stilul modern

Esența stilului modern constă în utilizarea formelor geometrice de bază, a liniilor simple și drepte, situându-se undeva la mijloc între stilul minimalist și cel contemporan, împrumutând din aspectul aerisit al spațiilor minimaliste și căldura celor contemporane.

Stilul modern implică simplitate în fiecare element decorativ, inclusiv mobilierul care de multe ori este creat din metal și sticlă. Pentru a evita spațiile încărcate, numărul accesoriilor decorative este redus iar depozitarea se face organizat, în zone clar delimitate.

 • Paleta coloristică specifică stilului modern este restrânsă și bazată pe culori pure, precum negrul și albul, nuanțe neutre și accente de culori vibrante, precum roșul, galbenul strălucitor, verdele fistic sau turquoise-ul. Este foarte important să se păstreze proporția în momentul alegerii culorilor pentru o amenajare modernă. Canapelele în culori îndrăznețe sunt cu adevărat un hit pentru un living modern.
 • Mobilierul modern este de obicei unul modular, multifuncțional și adaptabil oricărui spațiu, fiind definit prin linii simple, asimetrice și suprafețe netede și compacte, lipsite de ornamente. Marea majoritate a corpurilor sunt suspendate și dispuse pe orizontală. Se preferă mobilierul prevăzut cu uși, care oferă spațiu de depozitare și contribuie la păstrarea aspectului ordonat al încăperii.
 • Pentru a evita aglomerarea, scaunele/fotoliile și eventual măsuța de cafea includ și spațiu de depozitare. Fiecare obiect decorativ pe care te decizi să îl folosești în living trebuie să aibă mai mult de o singură întrebuințare.
 • Cele mai utilizate materiale în realizarea mobilierului modern sunt PAL-ul și în special MDF-ul, care datorită proprietăților sale și nenumăratelor posibilități de prelucrarere, este preferat de designeri pentru a obține acele suprafețe curate și foarte bine definite, mate sau lucioase, în culori uni sau finisaje care imită fibra lemnoasă uniformă.
 • Țesăturile pe care le regăsim în amenajările moderne sunt bumbacul, lâna, inul, mătasea și pielea. Nici acestea nu sunt folosite în exces ci doar unde este strict necesar. Jocul de texturi este nelipsit dintr-un ambient modern, astfel fiind evitată monotonia.
 • Decorațiunile în stilul modern, au același rol de a completa ambientul fără să-l încarce și trebuie alese după principiul puține dar de efect. Dintre materialele preferate menționăm metalele precum cromul, nichelul și inoxul, urmate de sticlă, ceramică, lemn și policarbonat.
 • Sticla devine în 2018 unul dintre materialele de bază în designul modern datorită numeroaselor sale atuuri, cel mai important fiind faptul că amplifică lumina naturală, dând naștere unui decor luminos și pozitiv. Această caracteristică face ca obiectele de decor sau elementele arhitecturale din sticlă să fie foarte potrivite pentru spațiile mici, precum apartamentele de bloc, pe care le transformă în locuri mai luminoase, mai spațioase și mai moderne. Sticla este un material versatil care poate fi folosit în diverse elemente din locuință, de la pereți, cabine de duș sau balustrade de scări, până la măsuțe de cafea, mese de dining, lămpi, tăvi, vaze...

Cum poți să faci un living modern mai confortabil

Cum livingul este încăperea în care familia petrece cel mai mult timp împreună, dar și locul în care îți primești oaspetii, acest spațiu merită toată atenția pentru a-l transforma într-unul pe cât de atrăgător pe atât de confortabil.

În living, piesa de mobilier responsabilă cu confortul este canapeaua. Acesteia ii revine provocarea utilizării spațiului din cameră astfel încât să maximizeze confortul tău. Forma, liniile, șezutul și pernele sale contribuie la atingerea acestui scop. O canapea masivă, moale și adâncă te va ajuta să te relaxezi, îți va face dimineața mai bună iar seara te va ajuta să uiți de stresul zilei în timp ce stai de vorbă cu familia, te uiți la televizor sau citești o carte.

 • Dacă dispui de mult spațiu, atunci și un colțar modular reprezintă o soluție ideală, mai ales dacă este plasat în partea centrală a livingului unde poate structura încăperea în funcție de activități.
 • Indiferent dacă ai o canapea de două locuri sau un colțar extensibil și spațios, câteva perne decorative vor înfrumuseța livingul, vor adăuga culoare si o senzație în plus de căldură și confort.
 • Dacă vrei să aduci confortul la un alt nivel, adu în centrul livingului tău un o canapea vedetă cu funcții speciale și un design deosebit. Este vorba de confortabilele canapele recliner care permit un confort excelent datorită faptului ca poți să îți întinzi picioarele într-o poziție confortabilă atunci când te odihnești, citești sau privești la televizor, cu ajutorul unei componente care se ridică de la baza canapelei. În funcție de modelul de canapele recliner, ridicarea recliner-ului se face mecanic cu ajutorul unui buton sau a unei pârghii, sau electric.

O măsuță de cafea cu o formă deosebită în centrul livingului completează ambientul și este, de multe ori, amprenta care îți personalizează locuința. Este aproape ultima piesă pe care o alegi când îți amenajezi livingul, dar este importantă pentru confortul tău și pentru zilele când vin prietenii în vizită. O măsuță de cafea din sticlă va da senzația de spațiu și nu va aglomera vizual.

În orice tip de amenajare covorul este o ancoră a camerei, în jurul căruia sunt amenajate toate celelalte piese. Un covor moale și pufos va completa senzația de confort din zona de socializare-ședere a livingului, adică canapea, măsuță de cafea cu sau fără fotolii.

Un living ideal are neapărată nevoie de o zonă de relaxare unde să te așezi la sfârșitul unei zile istovitoare, deci de un fotoliu adânc unde să te cuibărești cu sau fără un otoman pe care eventual să îți ridici piciorușele obosite. În cazul în care în living canapeaua este dintre modelele de canapele recliner probabil că nu ai neapărat nevoie, dar dacă nu, alege un fotoliu recliner care este tot ce se poate spera în materie de relaxare și confort. Fotoliul poate fi și pata de culoare din designul unui living, mai ales dacă alegi unul într-o culoare puternică și o textură catifelată.

Simpla contemplare a focului în serile geroase de iarnă crează o senzație de relaxare și de liniște interioară. Atmosfera caldă și de poveste pe care o crează imaginea unui șemineu este un fel de apogeul al confortului contemporan într-o locuință. Construit din diverse materiale, de la piatră la cărămidă, marmură sau chiar sticlă, șemineul poate fi integrat cu ușurință în orice stil de amenajare. Dacă până acum era destul de complicat să îți pui șemineu în living dacă nu stăteai la casă, acum există numeroase modele de șeminee cochete și elegante, pe care le poți amplasa fără nicio problema în orice cameră de zi. De exemplu pentru un living mic de bloc unde nu ar arăta bine un șemineu clasic, acesta poate fi înlocuit de unul din sticlă, încrustat într-un perete și care să funcționeze pe bază de gaz.

Iluminatul are o importanță majoră în amenajarea unui living primitor. Este de preferat o lumină caldă și difuză asigurată de aplice, poziționate în diferite puncte din încăpere. Un frumos lampadar suspendat va lumina camera în ocazii importante precum petrecerile în familie sau cu prietenii

Adaugă comentariu

Cod de securitate
 • Nici un comentariu pănă acum
Sus