Consultanta Telefonica: Luni - Vineri: 08 - 22 si Sambata -Duminica: 08 - 14
Filtre

Articole

Living în stil retro: cum alegem mobila, decorațiunile și culorile potrivite

Dată: 15 Noiembrie 2019

living in stil retro

Caracteristic perioadei anilor ‘50 - ’70, stilul retro în design interior, a revenit în forță în ultimii ani, dar reinterpretat. Decorarea retro a unei camere trebuie privită ca pe o definire a propriei personalităţi, iar amenajarea camerei are ca scop inducerea unei stări de bucurie, de relaxare, de intimitate, pe scurt crearea unei camere cu suflet. Se fac schimbările care dau linişte şi care conferă caldură şi armonie. Astfel se va crea o locuință care poate defini personalitatea şi stilul fiecăruia. Livingul în stil retro este o încăpere atrăgătoare, ce uimește cu cantitatea de culori tari și cu o mulțime de accesorii și imprimeuri originale. Stilul retro modern presupune restilizarea pieselor de mobilier living din perioada anilor ‘50 - ’70, obținând astfel piese de mobilier de forme abstracte și futuriste inspirate din trecut.

Citește în continuare →

Pat cu baldachin, răsfăț și relaxare în propriul dormitor

Dată: 15 Noiembrie 2019

Pat cu baldachin

 

Patul cu baldachin este considerat în zilele noastre un adevărat răsfăț, venind din istorie ca un adevărat simbol al eleganței și rafinamentului. Trebuie să recunoaștem că este un obiect de mobilier inedit, ce poate transforma un dormitor banal într-unul de poveste, având un aer aristocratic. În spatele patului cu baldachin se află o istorie cât se poate de interesantă, fiind creat în scop funcțional. Patul cu baldachin s-a transformat în timp într-un obiect de mobilier cu un mare impact estetic. Vechile castele cu sălile lor mari aveau ferestre neacoperite și de aceea erau mici pentru a pierde cât mai puțină căldură. Din acelaşi motiv, în castelele Evului Mediu regi, nobili şi supuşi dormeau laolaltă în sala cea mare. Uneori, patul regal era despărțit de restul încăperii printr-o draperie groasă

Citește în continuare →

Canapea verde în living: când natura este cea mai buna sursă de inspirație

Dată: 14 Noiembrie 2019

Canapea verde în living: când natura este cea mai buna sursă de inspirație

 

Stilul de design interior din ultimii ani este în mare parte despre conceptul de a trăi conectat cu natura. Este un trend despre tot ce înseamnă eco, bio, în armonie cu mediul înconjurător și care drept consecință în designul interior, dezvoltatea designului biofilic / botanic. Astfel, nu e de mirare că piesele de mobilier par din ce în ce mai mult desprinse din mediul natural. Și de asemenea nu ne miră faptul că mulți aleg o canapea verde în living, un dormitor din lemn natur sau travertin sau marmură pentru decorarea băilor. Unul dintre spațiile în care natura pare tot mai mult prezentă este livingul, deoarece este deopotrivă camera pe care o asociem cu relaxarea, confortul și întâlnirile cu familia sau prietenii.

Citește în continuare →

Scaun de relaxare, locul ideal din casa ta pentru relaxare deplină

Dată: 08 Noiembrie 2019

Scaun de relaxare, locul ideal din casa ta pentru relaxare deplină

 

Relaxarea diferă de la un om la altul, iar metodele de relaxare sunt multiple. Mulți se relaxează plimbându-se, mai ales dacă prin apropiere există un loc în care natura își face simțită prezența. Majoritatea însă preferă să se relaxeze acasă. De exemplu citind, făcând o baie fierbinte urmată de o muzică bună și eventual un vin bun, sau poate urmărind un film de colecție. Dar obiectul ce ne poate destinde în aceste perioade mai stresante nu este patul, ci un scaun bun destinat relaxării. Un scaun de relaxare devine magic și poate face chiar și din cele mai banale activități, precum cititul unei cărți sau băutul cafelei dimineața, o experiență de neuitat ce ne va marca toata ziua.

Citește în continuare →

7 idei creative de a decora livingul cu plante de interior

Dată: 07 Noiembrie 2019

Schimbarea rapidă a tendințelor de design în amenajările interioare a dus la un moment dat la renunțarea la plantele de interior, fiind considerate a fi demodate și nepotrivite. În ultimii ani, din fericire, lumea a înțeles că plantele de interior sunt unul dintre elementele care pot transforma un interior într-un cămin cald și primitor și au reînceput să le cumpere și să le folosească în ambientul locuințelor. Reîntoarcea la natură, este unul din trendurile anului 2019 și anilor ce vor urma, deoarece într-o lume puternic tehnologizată se va pune accent tot mai mult pe ideea de a trăi conectat cu natura, spre tot ce înseamnă eco, bio, în armonie cu natura și cu un impact redus asupra acesteia.

Citește în continuare →

Dulap pe colț: 10 idei de amplasare în casă

Dată: 07 Noiembrie 2019

Dulap pe colț: 10 idei de amplasare în casă

 

Un dulap pe colț amenajat pe hol poate fi locul ideal în care să vă așezați geanta, pantofii și haina atunci când veniți de la serviciu. Un mic șifonier pe colț în camera copilului poate reprezenta un spațiu unde să puteți agăța umerașele cu cămăși, geci sau jachete. Dacă mai are și uși glisante economisește mult spțiu și asigură o ordine perfectă în încăpere. Un dulap pe colț nu trebuie să fie neapărat șifonier în dormitor, poate la fel de bine să fie folosit și în bucătărie, atât printre corpurile de bază cât și ca suprapozabil. Camerele și spațiile mici sunt o adevărată problemă în amenajarea locuințelor. Este nevoie de mult mai multe eforturi și soluții ingenioase pentru a asigura un minimum de confort în camera respectivă, indiferent de scopul ei, dar și pentru a lărgi spațiile de depozitare care devin la rândul lor mai mici

Citește în continuare →

Living mic, planuri mari: cum alegi mobila potrivită fără să aglomerezi

Dată: 01 Noiembrie 2019

Living mic, planuri mari: cum alegi mobila potrivită fără să aglomerezi

 

Apartamentele mici sunt poate cele mai numeroase locuințe, astfel că proprietarii de la bloc nu se pot lăuda cu un spațiu generos. Living mic, dormitoare mici, bucătărie și baie strâmte, cum facem să alegem mobila potrivită, fără să aglomerezi, dar în același timp să ai o locuință funcțională?Deși livingul este poate cea mai spațioasă încăpere în astfel de apartamente, în comparație cu casele este un living mic, a cărui decorare este dificilă pentru că nu trebuie să folosim mobilă living nici prea mare și nici multă, pentru a crea o atmosferă destinsă, neaglomerată. Livingul este cea mai expusă încăpere a unei locuințe, având rolul principal în aceasta, fiind locul unde petrecem timpul cu cei dragi, unde ne relaxăm și unde organizăm, uneori, petreceri de neuitat.

Citește în continuare →

Cuier pentru hol mic, dar organizat: 7 modele de cuiere practice

Dată: 01 Noiembrie 2019

Cuier pentru hol mic, dar organizat: 7 modele de cuiere practice

 

Un hol mic poate fi organizat și aerisit si spațios dacă este amenajat adecvat. Cu un cuier pentru hol, clasic sau modern, din lemn sau fier forjat, acest obiect de mobilier poate schimba radical aspectul unui vestibul. Important este să se potrivească cu designul spațiului, să fie din materialul potrivit și în dimensiunile potrivite care să-i permita încadrarea ideală, astfel încât să nu deranjeze din niciun punct de vedere. Pentru că, de regulă, holurile de intrare sunt foarte mici și nu sunt nici foarte bine iluminate natural, acestea necesită câteva trucuri de amenajare, iar alegerea unui cuier pentru hol este foarte importantă pentru a reuși să-ți organizezi spațiul și să păstrezi în ordine lucrurile folosite. 

Citește în continuare →

Sistem de iluminat în living: cea mai bună opțiune între confort și design

Dată: 31 Octombrie 2019

Sistem de iluminat în living: cea mai bună opțiune între confort și design

 

Atunci când vrem să ne amenajăm casa, cei mai mulți pierd ore și chiar zile pentru a alege canapeaua perfectă pentru living, pentru a poziționa diferite piese de mobilier, pentru a asorta culorile de pe pereți, dar întotdeauna uităm cu desăvârșire ce importantă este într-o casă, dar mai ales în living, iluminarea potrivită. Lăsăm la final acest aspect, fără să ținem cânt că sistemul de iluminat are scopul de a crea o atmosferă primitoare și îmbietoare ce va desăvârși confortul încăperii și va pune mobila living în valoare. Iluminatul în living este foarte important deoarece pe de-o parte va crea intimitatea de care avem nevoie în serile pe care le petrecem în mijlocul familiei, iar în cazul unei vizite mai protocolare va trebui să creeze o vizibilitate perfectă pentru o atmosferă deschisă. 

Citește în continuare →

Cum poți folosi marmura în amenajarea casei tale

Dată: 24 Octombrie 2019

Cum poți folosi marmura în amenajarea casei tale

Se observă în ultimii ani cum designerii de interior se întorc din ce în ce mai mult la natură, atât prin materialele folosite, cât și prin decorațiuni ce recreează mediul natural. Lemnul, pielea naturală, piatra și elementele ceramice artizanale, mai ales faianța decorată manual, sunt preferate în locul materialelor prefabricate. Decorațiunile interioare sunt însoțite de amenajări florale verzi, uneori, unde spațiul permite, se amplasează fântâni pentru a aduce în interior elementul apă. Nu este deloc de neglijat prezența tradițională a materialelor de lux precum marmura, care încă este privită ca un plus textural bogat și un element la modă și pentru interioare. Marmura este o rocă metamorfică compusă din minerale carbonatice recristalizate, cel mai frecvent calcit sau dolomit, folosită în mod obișnuit pentru sculptură și ca material de construcție de lux.

Citește în continuare →
«1 2 3 4 5 6 7 8 9 10»Pagina 1din 26
Sus