Consultanta Telefonica: Luni - Vineri: 08 - 22 si Sambata -Duminica: 08 - 14
Filtre

Articole

Sfaturi pentru alegerea dressing-ului potrivit

Data: 17 Ianuarie 2019

Unul din lucrurile la care se gândește oricine atunci când își renovează casa sau se mută într-una nouă este aranjarea unui dressing în care lucrurile să stea ordonate și să fie ușor de găsit și manevrat. Cu alte cuvinte un dressing imens în genul lucrurilor vrăjitorești, mic în exterior și mare în interior, care să ne salveze de ritualul schimbului hainelor de vara cu cele de iarnă și invers...

Amenajarea unui dressing în orice casă, indiferent de dimensiunea acesteia, este în afara discuției. Dressing-ul nu este un moft ci o necesitate, mai ales în aceste vremuri în care ”time is money” și noi ne grăbim tot timpul. Prin existența acestuia vom elibera spațiul din locuință, mutând o parte din conținutul rafturilor aflate în dormitor sau debara într-un loc cu destinație specifică, unde nu se găsesc decât haine, accesorii și pantofi. De fapt, chiar debaraua poate fi transformată în dressing, după cum se poate întâmpla și cu mansarda sau balconul.

Citește în continuare →

10 idei prin care să abordezi stilul Scandinav în casa ta

Data: 17 Ianuarie 2019

Foarte aproape de stilul minimalist și stilul scandinav pune accent pe mobila simplă, din lemn, cu accesorii utile, decorațiuni discrete și nuanțe deschise. Dacă dorești o amenajare simplă cu mobilier din lemn în stil minimalist, dar funcțională, sobră, dar luminoasă, și mai ales cu multe plante, te poți inspira din stilul scandinav.

Este un stil de amenajare extrem de versatil, permisiv și relaxat, care este acceptat și tolerat cu ușurință de cei mai mulți dintre noi. Datorită efectului de interior calm și senin se încadrează perfect pentru orice apartament sau casă, fie ele de dimensiuni mici, medii sau mari și pentru orice vârstă.

 
 
 
 
Citește în continuare →

Design interior inspirat de femei celebre

Data: 16 Ianuarie 2019

De-a lungul istoriei, femeilor li s-a rezervat un rol secundar în viața socială. Abia la sfârșitul secolului XIX începuturile secolului XX lupta de emancipare a femeilor începe să se contureze, iar femeile capătă drepturi politice și sociale. Odată cu aceste drepturi, femeile încep să aibă acces la educație și să se remarce în lumea artistică, socială și chiar științifică.

Totuși, modul în care femeile și-au pus amprenta asupra istoriei, câștigându-și un loc printre cei aleși, te poate surprinde de multe ori, de cele mai multe ori existând povești deosebite. Și în domeniul designului interior și al arhitecturii există multe femei care au făcut istorie și au încercat să schimbe lumea.

 
Citește în continuare →

Culoarea anului 2019: idei de amenajări interioare, sfaturi, modele design

Data: 11 Ianuarie 2019

culoarea-anului-2019-idei-de-amenajari-interioare-sfaturi-modele-design.htmlÎn ultimii 20 de ani, culoarea anului, aleasă de Institutul Pantone, a influenţat dezvoltarea de produse şi deciziile de cumpărare în industria modei şi a designului interior şi industrial. De fapt, culoarea anului este o culminare a tendințelor de prognoză de lucru pe tot parcursul anului ale Pantone Color Institute și dezvoltarea paletelor de culori pentru clienți.

Anul acesta, ținând cont de asaltul tehnologiei digitale şi social media din viaţa de zi cu zi asupra factorului uman, Pantone a considerat că este momentul potrivit să ne întoarcem la natură și la culorile sale minunate. Dacă în anul 2018 nuanţele de ultra violet au făcut furori, în 2019 culoarea desemnată este culoarea corai, mai exact, nuanţa Living Coral, care exprimă optimismul, bucuria şi veselia. Culoarea este descrisă drept ”o nuanţă corai care animă şi este plină de viaţă, cu irizaţii aurii care energizează şi atenuează uşor.”

 
Citește în continuare →

Idei de amenajare a unei bucătării clasice

Data: 11 Ianuarie 2019

idei-de-amenajare-a-unei-bucatarii-clasice.htmlBucătăria, locul aromelor pline de savoare și gusturilor apetisante, a mâinilor dibace și alinturilor culinare, merită un răsfăț în ceea ce privește designul ales, care să o transforme într-un loc stilat, cu mult bun gust în care să-ți facă plăcere să poposești. Amenajarea bucătăriei în stilul clasic reprezintă o alegere a persoanelor care știu să respecte trecutul și doresc să aducă o parte din aerul boem de altădată în propria bucătărie.

Stilul clasic se caracterizează prin rigurozitatea formei, prin dorința de conservare a confortului frumos de altădată, prin respectarea unor reguli care s-au păstrat de mai bine de un secol de la apariția stilului. O prejudecată des întâlnită este aceea de a asocia stilul clasic cu un decor învechit. Nu trebuie să cumperi mobilier vintage pentru a amenaja bucătăria în acest stil, decât dacă tu dorești asta. Stilul clasic denotă eleganță și rafinament și este apreciat drept un stil de amenajare care nu apune niciodată și care se reinventează mereu.

 
Citește în continuare →

Tapetul în amenajările interioare: sfaturi și idei pentru integrarea tapetului în casa ta

Data: 03 Ianuarie 2019

Tapetul în amenajările interioare: sfaturi și idei pentru integrarea tapetului în casa ta Pe lângă mobilă, tapetul este acel element care îți oferă personalitatea, dinamismul și rafinamentul pe care le caută oricine când își decorează casa. Tapetul este gândit să îmbrace frumos un perete, să îți coloreze casa într-un mod ingenios și plăcut, să ofere textură pereților sau să creeze iluzii optice interesante. Este o alegere inspirată pentru a decora sau redecora o încăpere. Practic, alegerea tapetului pentru pereți în locul clasicului lavabil este o opțiune îndrăzneață, care poate face diferența între un ambient banal și o cameră cu adevărat specială și spectaculoasă.

Pereții unei case au marele avantaj că li se poate modifica oricând aspectul, dând startul reconsiderării şi revalorificării întregului spațiu. Un decor distant și monoton poate fi schimbat instantaneu într-unul aerisit, proaspăt, prin aplicarea aplicarea unui tapet în nuanţe potrivite cu un model izbitor. Cu ajutorul tapetului poți crea locuri destinate special relaxării, în culori calde, poți obține iluzia de camere mai spațioase, poți gândi spații destinate lecturii și studiului în nuanțe care să stimuleze concentrarea.

Citește în continuare →

Amenajare Feng Shui: reguli, sfaturi, recomandări pentru atragerea energiilor pozitive

Data: 28 Decembrie 2018

Amenajare Feng ShuiBazându-se pe teoria celor 5 elemente (pământ, metal, apă, lemn, foc) și pe principiile yin și yang, Feng Shui, sau "vânt și apă" în traducere, este o artă. Ea pornește de la ideea că energiile din jurul nostru ne influențează viața, deciziile și destinul. Astfel, tehnica Feng Shui împarte materia din jurul nostru în mai multe feluri de energie, scopul fiind acela de a crea un echilibru între aceste energii astfel încât problemele din viața noastră să dispară. Un Qi pozitiv aduce noroc, un qi negativ aduce nenorocire. Cele patru centre de interes majore din Feng Shui sunt : bogăția, fericirea, longevitatea și copiii sănătoși.

Pentru persoanele preocupate de traiul armonios, întemeierea unei familii și lucrul cu energia pozitivă, designerii și arhitecții bazându-se metodele Feng Shui contemporan, încearcă să creeze spații confortabile în care aceștia să se simtă bine, să prospere și să-și păstreze sănătatea. Regulile Feng Shui descriu metode concrete de păstrare a energiei pozitive: prin mutarea mobilei, plasarea plantelor în colțurile favorabile și folosirea culorilor, adică activatori și remedii.

Citește în continuare →

Amenajarea holului: idei, sfaturi utile, modele de inspirație

Data: 27 Decembrie 2018

Amenajarea holului idei, sfaturi utile, modele de inspiratieStilul de amenajare al holului este ca un fel de demo pentru decorul celorlalte camere, de aceea decorarea și amenajarea acestuia trebuie să facă intrarea plăcută și primitoare, să creeze un decor original, cu un aspect lejer și neîncărcat, care să impresioneze musafirii de la primul pas. Holul este prima cameră din casă pe care o văd toți cei care îți calcă pragul și într-un fel reprezintă cartea de vizită a casei.

Prima impresie contează, deci holul de la intrare trebuie amenajat cât mai bine pentru un climat propice desfășurării unei vizite de la început, dar și confortul personal contează pentru că indiferent de dimensiunile acestuia, aici trebuie păstrate hainele de exterior, încălțămintea, căciulițele, gențile, cheile, aici te privești în oglindă înainte de a ieși din casă și tot aici trebuie să îți schimbi încălțămintea de afară cu papucii de casă.

Chiar dacă în amenajarea holului te poți lovi de unele restricţii legate de lipsa luminii sau de dimensiunile mici, în final, el va trebui să ofere oaspeților și membrilor familiei o zonă funcțională, care să acopere nevoile de depozitare pe toată durata anului, dar să fie și atrăgătoare din punct de vedere vizual.

Citește în continuare →

Amenajarea primului apartament: finisaje, mobilier, decorațiuni

Data: 19 Decembrie 2018

Amenajarea primului apartament

Mutarea în primul apartament este întotdeauna însoțită de emoții, pentru că aceasta urmează să devină acel loc plin de căldură unde fiecare colțișor, fiecare detaliu definesc și personalizează conceptul tău de “acasă”. Cu alte cuvinte locul care îți oferă deconectare și unde poți să îți reîncarci bateriile, oaza ta de liniște și confort.

Achiziţia primului tău apartament este probabil, cea mai mare investiţie pe care ai făcut-o, sau o vei face vreodată. Primul pas a fost făcut, dar drumul nu se termină aici. Nu poți dormi, mânca, sau relaxa într-un apartament gol, neamenajat. Trebuie să te decizi asupra stilului, mobilierului, asupra accesoriilor și decorațiunilor interioare. Nu trebuie să urmezi niște regulile rigide. Creativitatea este cea care contează, apoi imaginația, riscul și intuiția sunt, de asemenea, foarte importante în procesul de amenajare al primului apartament.

Citește în continuare →

Amenajare mansarda: idei si sfaturi pentru decorarea mansardei

Data: 13 Decembrie 2018

Idei si sfaturi pentru decorarea mansardeiMansarda este un spațiu special al unei case reprezentând ultimul nivel locuibil al unei construcții, având o parte din pereții exteriori parțial sau total înclinați, datorită pantei acoperișului. Datorită înclinării acoperișului, mansardele sunt spații cu o volumetrie aparte și de aici factorul care prezintă mansarda drept un spațiu intim, asemeni unui ascunziș, în care te poți rupe de tot și de toate.

Practic, un asemenea spațiu poate fi transformat în… aproape orice. Versatilă și provocatoare mansarda este un spațiu râvnit în funcție de vârstă și imaginație în aproape toate etapele vieții. Când erai copil, mansarda a fost podul bunicilor, comoara descoperita întâmplător plină de amintiri și secrete, unde puteai să te ascunzi și să-ți desfășori poveștile. Ca adolescent sigur ți-ai dorit să te exilezi într-o mansardă, care să fie doar camera ta, spațiul tău pentru gaming, experimente și hobby-uri. Mai târziu, într-o anumită etapă, toți tineri visează la stele și la o mansardă de burlac/burlăciță ca la un spațiu propriu pentru intimitate și experiențe. La un moment dat mansarda se poate transforma romantic în cuibul de nebunii al unei perechi la început de drum, iar cu timpul poate deveni refugiul pentru clipele de liniște sau pentru hobby-urile tale, o bibliotecă, un birou sau un atelier de lucru...

Citește în continuare →
«1 2 3 4 5 6 7 8 9 10»Pagina 1din 13
Sus