Consultanta Telefonica: Luni - Duminica: 08 - 22
Filtre

Articole

Stilul modern: Cum evidențiem pereții și mobila de living gri

Dată: 28 Noiembrie 2020

Stilul modern: Cum evidențiem pereții și mobila de living griApărut la începutul secolului XX ca rezultat al mișcării moderniste din arhitectură și design, stilul modern se caracterizează prin simplitate, care se reflectă în toate aspectele și în toate decorațiunile interioare. Culorile care domină interiorul sunt în mare parte tonuri neutre de alb, gri, negru sau bej. Pe lângă geometria simplă și paleta limitată de culori, acest stil este caracterizat de texturi simple, în principal fine, fără detalii rustice. Pereții sunt vopsiți în tonuri naturale sau neutre, fără decorațiuni. Piesele de mobilier reflectă linia clară a designului, prin eleganță și simplitate. Dacă stilul clasic era dominat de simetrie și proporții, stilul modern este asimetric, fapt care este reflectat de organizarea spațiului și de designul mobilierului. Rafturile în linii drepte, însă organizate fără considerație pentru echilibru, sunt o parte integrată în interiorul modern.

 

Citește în continuare →

Dormitor boho chic: mobilier simplu, decorațiuni de efect

Dată: 27 Noiembrie 2020

Dormitor boho chic: mobilier simplu, decorațiuni de efectStilul Boho Chic este mai mult decât un stil de amenajare interioară, descrie o filosofie și un stil de viață asociat cu oamenii care gândesc liber și care au eliminat ideile preconcepute. Unicitatea, spiritul liber, individualitatea puternică și nonconformismul sunt caracteristici specifice acestui stil. Este unul dintre cele mai permisive din istoria artei, cel mai lipsit de constrângeri şi de stricteţea regulilor de asortare, fiind un stil rezultat în urma unor îmbinări de ingrediente artistice deosebite: accente boeme, detalii folk, motive vegetale, elemente moderne și influenţe hippie. Și pentru că acest de amenajare interioară boho înseamnă în primul rând confort și nonconformism acest stil este mănușă pentru un dormitor boho chic care să ne reflecte personalitatea. Dormitorul este refugiul nostru unde ne întoarcem după o zi grea de muncă pentru liniște și relaxare și ar trebui să fie nu numai suficient de confortabil dar și personalizat cu lucruri care să ne facă să ne simțim ca acasă.

Citește în continuare →

Amenajarea sufrageriei cu bani puțini: piese de mobilă sufragerie ”cheie”

Dată: 27 Noiembrie 2020

Amenajarea sufrageriei cu bani puțini: piese de mobilă sufragerie ”cheie”Decorarea locuinței cu buget redus pare o provocare greu de acceptat pentru majoritatea dintre noi, mai ales când vine vorba de living pe care toți ni l-am dori ca în revistele de lifestyle. Totuși, dacă din diferite motive dorim să facem mobilarea acestuia cu buget redus, trebuie să plecăm de la două lucruri esențiale, planul și bunul gust, adică creativitatea și personalitatea fiecăruia. Indiferent că trebuie să amenajăm, cu buget redus, o cameră goală sau să remobilăm o cameră renovată va trebui să ne cumpărăm mobila de sufragerie care se potrivește nevoilor și stilului nostru. Practic, mobilier funcțional și util, care să ne ofere confortul și relaxarea de care avem nevoie. În plus, în cele mai multe cazuri mai intervine și faptul că un living de apartament îți oferă un spațiu oarecum limitat pentru amenajare. 

Citește în continuare →

Mobila de bucătărie albă? 11 lucruri pe care e bine să le cunoști

Dată: 27 Noiembrie 2020

Mobila de bucătărie albă? 11 lucruri pe care e bine să le cunoștiDacă dorești să gătești într-un spațiu luminos și aerisit, o bucătărie albă este alegerea ideală, cu atât mai mult cu cât mobila de bucătărie albă nu se demodează niciodată. Pline de stil și în același timp discrete, bucătăriile de culoare albă își vor păstra aspectul contemporan atât acum, cât și peste o perioadă lungă de timp. Spre deosebire de modelele realizate în nuanțe și culori la modă care nu mai sunt de actualitate în cel mult un an sau doi de la momentul achiziției, bucătăriile albe rămân mereu în actualitate. Pentru bucătărie, mobila albă de dimensiuni mari te va ajuta să menții ordinea. Poți să adaugi accente de marmură, inox sau de lemn pentru blaturi. O insulă albă de bucătărie îți va lumina încăperea, indiferent de poziția în care este așezată. Creează un contrast deosebit de elegant prin alegerea unei culori total diferite pentru corpul de mobilier de sub blat.

Citește în continuare →

Decor cu stil: 10 moduri creative de a decora masa din living

Dată: 27 Noiembrie 2020

Indiferent de configurația locuinței, există o distincție clară între spațiul destinat relaxării și socializarii (livingul sau camera de zi) și spațiul pentru luat masa (diningul sau sufrageria), fiecare fiind amenajat într-o manieră specifică. Zona de dining a devenit importantă în ultimii ani, de când conceptul de familie a revenit în coordonatele de bază, iar faptul că suntem atât de ocupați în timpul zilei ne face să dorim să ne reunim seara sau de sărbători în famile sau cu persoane apropiate. Ocazie cu care devine greu de imaginat o amenajare în sufragerie fără o masă living. Fără masă de dining, oricât de mică ar fi, ar trebui să renunți și la delicioasele mic dejunuri / brunchuri duminicale unde nu te mai saturi să schimbi idei cu ai tăi, iar dacă ești pasionat de jocuri de societate sau board games, ar trebui să renunți la confortul unei mese și să pui tabla de joc pe jos.

Citește în continuare →

Mobilier rustic într-un ambient urban: ce piese alegi?

Dată: 21 Noiembrie 2020

Mobilier rustic într-un ambient urban: ce piese alegi?Noile impuneri de distanțare socială cauzate de COVID-19 i-au făcut pe cei mai mulți să petreacă mai mult timp acasă comparativ cu alți ani. De aici și tendința de a investi în locuință, de a veni cu schimbări în amenajare și design, pentru a crea o locuință confortabilă, perfectă pentru relaxare și odihnă. Dacă stilul rustic este cel mai aproape de sufletul și gusturile tale, vrem să-ți spunem că acesta reprezintă cel mai bine imaginea de confort, tihnă și acasă. Bineînțeles, asta nu înseamnă că îți vei transforma casa într-un muzeu al satului. În niciun caz, ci vei reuși să adaugi un plus de prospețime, un vibe relaxat ce te trimite cu gândul la slow living și la zilele nesfârșite de vară, similare cu cele de la țară, chiar și într-un apartament din oraș. Practic, poți încerca un ambient ce oferă toate facilitățile necesare vieții la oraș, reflectând totodată dorința umană de reîntoarcere în spațiul rural, o împletire armonioasă a unei evidente înclinații spre rustic și „vechi” cu elemente de design specific contemporane.

 
Citește în continuare →

Cum amenajezi un bar între bucătărie și living, pentru un decor ca în filme

Dată: 20 Noiembrie 2020

Cum amenajezi un bar între bucătărie și living, pentru un decor ca în filmeO idee de amenajare destul de des folosită este aceea ca între bucătărie și living să existe un bar. Amenajarea unui bar de bucătărie este o soluție în foarte multe situații, iar motivul este unul cât se poate de pragmatic: lipsa spațiului. Când spațiul nu ne permite să alegem o masă propriu-zisă, varianta de masă bar poate juca un rol important în ergonomia și funcționalitatea casei. Acesta contribuie la eficientizarea circulației în bucătărie, dar și facilitează utilizarea electrocasnicelor și spațiilor de depozitare. Scopul principal este acela de a elimina bariera dintre cele două zone, de a simplifica decorul și structura, dar în același timp, de a nu pierde din funcționalitate. Cheia este în spațiile de depozitare corect proiectate și spațiul de lucru îmbinat cu zona de dining, iar toate astea pot fi întrunite pe o insulă. Odată cu deschiderea unui open space între bucătărie și living trebuie să se înțeleagă că cele două încăperi devin dependente una de alta. 

Citește în continuare →

7 moduri de a decora casa cu coșuri împletite

Dată: 20 Noiembrie 2020

În orice casă există o mulțime de obiecte mărunte, care nu au un loc al lor și pe care le mutăm de colo-colo atunci când facem ordine și curățenie, fără să ne îndurăm să renunțăm la ele. Și oricât de curată ar fi casa, micile obiecte prezente peste tot lasă senzația de dezordine și dezorganizare. Acesta este motivul pentru care nu se plânge nimeni niciodată că are prea multe sertare acasă și că ar vrea să le mai rărească, ci dimpotrivă, toată lumea caută soluții ingenioase pentru organizarea și depozitarea mărunțișurilor, deosebit de utile în viața de zi cu zi. Când ai în casă coșuri împletite, trebuie să înțelegi că ele sunt elemente versatile, având funcție atât de depozitare, cât și de decor. Oferă spațiu de depozitare pentru diferite articole din casă astfel poți să păstrezi ordinea în locuință și să găsești obiectele de care ai nevoie fără prea mult efort. Coșurile împletite dau și un plus de originalitate în amenajarea încăperilor.

Citește în continuare →

Stilul Art Deco: Cum aduci eleganța și armonia în propria casă

Dată: 13 Noiembrie 2020

Stilul Art Deco reprezintă un răspuns la stilul Art Nouveau și la fenomenul modernismului. Este un stil de design care datorită eleganței și rafinamentului specific a ajuns să fie mult mai îndrăgit decât Art Nouveau. Astfel, stilul Art Deco a reușit să fie utilizat aproape în orice industrie, inclusiv în modă și design interior. Acest design extravagant a capturat atenția tuturor designerilor, datorită detaliilor originale și a creativității ieșite din comun, motiv pentru care s-a bucurat de o popularitate nemărginită. Art Deco este o abreviere pentru expresia din franceză ce denumește Expoziția internațională de Arte Decorative și Industriale Moderne, care a avut loc la Paris în 1925, desemnând o mișcare artistică a începutului secolului 20 în artele decorative, care a crescut ulterior în amplitudine și importanță, influențând ulterior semnificativ arhitectură, sculptură, modă, design interior și artele vizuale pentru un sfert de secol. 

 

 
Citește în continuare →

11 idei îndrăznețe de aranjare și depozitare a cănilor în bucătărie

Dată: 13 Noiembrie 2020

Bucătăria a fost întotdeauna unul din cele mai aglomerate spații din casă, de aceea a trebuit să găsim întotdeauna soluții de depozitare și organizare astfel încât să o transformam într-un spațiu primitor în care să putem găti dar și socializa împreună cu familia. În ultimii ani bucătăriile au venit cu soluții inteligente de depozitare, cât mai multe sertare, dulapuri cu tăvițe sau cutii pentru depozitare. Contează foarte mult și partea estetică, așa că va trebui să să-ți organizezi și personalizezi bucătăria, făcând-o să arate mai chic în același timp. Poți să-ți pui amprenta aranjând o vitrină cu vesela ta de zile mari, cu obiecte moștenite sau achiziționate din călătorii, poți etala pe pereți câteva farfurii sau ștergare, poți să-ți etalezi colecția de magneți pe frigider sau poate ai o colecție de căni. Există colecționari de căni cu diverse modele, forme și culori, cu mesaje tematice sau motivaționale, care iubesc să colecțoneze și să depoziteze creativ cănile.

 
Citește în continuare →
«1 2 3 4 5 6 7 8 9 10» Pagina 1din 42
Sus