Consultanta Telefonica: Luni - Duminica: 08 - 22
Filtre

GHID PRACTIC

Stilul cottage: fermecătorul design ale caselor englezești

Dată: 16 Aprilie 2021

Stilul cottageBritanicii sunt un exemplu de urmat în multe privințe, dar mai ales, când vine vorba de conservarea arhitecturii tradiționale, cultivând și în materie de design interior acelasi respect pentru trecut. Casele englezești, îndeosebi cele din zona rurală, nu țin seama de tendințe, și totuși, au un farmec aparte. Fie că vorbim de un conac impunător sau de o căsuță din cărămidă, eventual cu acoperiș de stuf, putem regăsi câteva elemente comune în stilul de amenajare, care le transformă într-un spațiu îmbietor și plin de farmec. Mulți specialiști definesc stilul cottage drept unul de poveste, poate și datorită faptului că această temă îmbină clasicul cu patriarhalul, fiind ideal în special pentru o casă în care se dorește cu tot dinadinsul păstrarea unui aer tradițional și rustic.

 

Citește în continuare →

Idei de pardoseală pentru hol: gresie, parchet sau mochetă, ce alegem?

Dată: 16 Aprilie 2021

Idei de pardoseala holHolul de la intrarea în casă poate să fie mic sau mare, lat sau îngust, bine luminat sau întunecos și este expus întotdeauna la murdărie, la contactul cu apa adusă pe tălpile încălțărilor purtate în afara locuinței, la praf sau chiar la pietricele și nisip. Din acest motiv trebuie să fim foarte atenți cu ce materiale alegem să facem pardoseala hol pentru că nu trebuie lăsată la voia întâmplării, ci trebuie făcută după studierea atentă a opțiunilor disponibile. Și deși, în zilele noastre, există foarte multe finisaje destinate placării pardoselilor rezidențiale, când vine vorba despre amenajarea holurilor lista se reduce la doar câteva opțiuni care diferă ca aspect, rezistență și preț de achiziție și montaj.

 
Citește în continuare →

Dormitor în stil retro: armonie și eleganță inspirate din trecut

Dată: 15 Aprilie 2021

dormitor retroUnul dintre cele mai interesante stiluri de amenajare a locuinței este stilul retro care cuprinde perioada anilor ‘50 – ’70 a secolului trecut. Stilul retro abundă de diversitate și creează multe oportunități și variante de decorare a unei case. Nu există un model standard pentru stilul retro, însă toată lumea îl recunoaște atunci când îl vede. În linii mari, stilul retro poate fi descris ca o combinație de elemente preluate din deceniile trecute cu scopul de a crea un nou stil de design de interior care e atât modern cât și vesel. Apărut într-o perioadă în care tinerii contestatari priveau înapoi cu mânie și promovau libertatea și pacea, atuul stilului retro îl reprezintă flexibilitatea de exprimare a personalităţii nonconformiste, deci libertate pentru oricât din orice, culoare, decorațiuni, mobilier. Este un stil legat de culorile îndrăznete, aprinse, de imprimeuri geometrice sau abstracte, de postere sau tablouri de inspirație vintage,

 
Citește în continuare →

Ceasuri de perete: Cum decorezi pereții cu ajutorul ceasurilor

Dată: 15 Aprilie 2021

ceasuri de pereteCând alegi ceasuri perete, dincolo de scopul lor funcțional de a ne aminti cât timp mai ai până să pleci spre serviciu sau până începe filmul preferat, este bine să te uiți și la designul lor. Pentru că rolul unui ceas de perete este să arate frumos și să ne aducă ne aducă aminte cum a evoluat acest obiect de-a lungul timpului. Moderne sau piese de colecție, avem ceasuri decorative care reprezintă o modalitate inedită de a schimba aspectul unei camere, și anume, a oricărei camere. Se potrivesc oricărui stil, sunt ușor de întreținut și, în plus, vei ști mereu cât este ora. Cu ceasuri decorative sau ceasuri de perete poți oferi oricărei camere un aspect plăcut și forme interesante. Poți decora locuința și cu ceasuri de perete vechi, pe care le poți găsi la târgurile de antichități dar și cu replici ale unor ceasuri celebre, care au făcut carieră.

 
Citește în continuare →

Stilul eclectic în designul casei: avangardist, colorat, unic

Dată: 09 Aprilie 2021

Dacă îți plac mai multe stiluri de design interior, dar îți este greu să decizi pe care să îl adopți, poți găsi soluții să le ai pe toate deodată și în același loc. Nu trebuie să te limitezi la un singur concept în procesul de amenajare al unui spațiu. Tendința de a alege din diverse stiluri acele elemente pe care le consideri a fi cele mai bune, mai reprezentative sau pur și simplu preferate, te vor îndrepta, de cele mai multe ori, către stilul eclectic pentru amenajări interioare. Amenajările interioare în stil eclectic încurajează la libertate și originalitate, de aceea pentru unele persoane poate părea un haos, în timp ce pentru alte persoane poate fi un decor ideal, unde la fiecare pas inspirația este la ea acasă.

 

 

Citește în continuare →

10 moduri de a introduce marmura în decorul casei

Dată: 09 Aprilie 2021

blat marmura bucatarieÎn ultimii ani tendințele în designul de interior se orientează, din ce în ce mai mult, către reîntoarcerea la natură atât prin materialele folosite, cât și prin decorațiuni ce recreează mediul natural. Lemnul, pielea naturală, piatra și elementele ceramice artizanale, sunt preferate în locul materialelor prefabricate. Se remarcă și prezența unor materiale de lux precum marmura, care încă este privită ca un plus textural bogat și un element la modă atât pentru vile vechi luxoase dar și pentru apartamente noi de două camere. Chiar dacă multă lume o asociază cu camere mari, reci, sau cu sculpturile clasice ce se găsesc în muzee, marmura are o frumusete aparte, un look unic, nici un alt material nu o poate imita sau înlocui, culorile și modurile în care se creează o imagine aparte în fiecare placă de marmură

 
Citește în continuare →

Iluminat exterior: ce lumini alegem pentru grădina casei

Dată: 09 Aprilie 2021

iluminat exteriorCând decorăm o casă, încercăm de la bun început să o abordăm în mod unitar, pornind cu decorarea camerei de zi și a bucătăriei până la grădină sau terasă. „Legătura” arhitecturală dintre interiorul casei și părțile exterioare ale acesteia este o terasă sau o grădină. Indiferent de tip, acestea sunt spații de agrement și trebuie să le facem cât mai aspectuoase. Pentru aceasta, ar trebui să avem grijă nu numai de podele, plante interesante și mobilier confortabil, ci și de un iluminat exterior care să creeze o atmosferă de relaxare. Lumina are o mare importanță și ar trebui să ne amintim întotdeauna aceasta atunci când planificăm amenajarea luminilor din grădina casei.

Citește în continuare →

Cum se pune tavanul fals? 10 avantaje de a folosi tavan decorativ

Dată: 09 Aprilie 2021

tavan falsAtunci când vine vorba de renovarea casei facem tot posibilul pentru a o face cât mai bine. Tavanul fals nu este doar o modalitate de ascundere a imperfecțiunilor, ci și o soluție modernă și creativă de renovare a încăperii. De multe ori tavanul fals este numit și tavan decorativ. Prin tavan decorativ se înțelege un al doilea tavan, care poate fi suspendat de tavanul principal al încăperii, fie lipit de acesta. Rolul principal al unui tavan decorativ este de a înfrumuseța aspectul încăperii, însă, în funcție de materialul folosit, poate, ajuta la izolarea fonică sau chiar termică a acesteia. Montarea unui tavan decorativ se poate realiza relativ ușor, însă este recomandat să apelați la o echipă de profesioniști pentru realizarea acestui procedeu. Pentru a fi totuși informați vă prezentăm etapele principale de montare ale unui tavan decorativ suspendat.

 
 
Citește în continuare →

Totul despre amenajarea unei bai mici : Cum folosesti spatiul inteligent, stiluri, depozitare, trucuri

Dată: 07 Aprilie 2021

amenajare baie micaO baie mică poate fi elegantă, practică și eficientă din punct de vedere al spațiului, indiferent că vorbim de o baie de bloc sau casă. Băile de mici dimensiuni pot fi găsite atât în garsoniere ori apartamente, cât și la casă. Nu este o regulă generală ca baia să fie foarte generoasă, chiar daca restul încăperilor sunt mari. Secretul amenajării băii constă în respectarea regulilor de design care eficientizează spațiul și adoptarea trucurilor care amplifică vizual spațiul. Baia este o cameră importantă a casei, chiar dacă majoritatea apartamentelor din blocuri vin la pachet cu băi destul de mici. Eficientizarea ei reprezintă în zilele noastre o necesitate. Este păcat să nu încercăm o amenajare baie mică pentru a amplifica vizual spațiul și a putea să ne bucurăm de fiecare clipă de relaxare petrecută aici.

 
Citește în continuare →

Apartament întunecos: 8 trucuri pentru mai multă luminozitate

Dată: 02 Aprilie 2021

Apartament întunecos: 8 trucuri pentru mai multă luminozitateSe întâmplă adesea ca oricât de bine ar fi amplasată locuința, să existe totuși camere mai întunecoase, care vor avea nevoie de amenajări speciale. Este bine să nu neglijăm acest aspect, pentru că, deși nu tot timpul ne dăm seama, o cameră întunecoasă ne va influența destul de mult starea de spirit, mai ales în timpul sezonului rece, când razele soarelui sunt mult mai rare. Pentru că nu toate încăperile sunt la fel de luminoase, este necesar să știi cum luminezi un apartament întunecos. O camera lipsită de lumină este o camera inconfortabilă, este o camera care nu inspiră, o cameră cenușie. Exista soluții pentru a lumina o cameră întunecoasă, altele decât să lărgești ferestrele și să folosești energie electrică. Există niște așa zise trucuri pentru o amenajare cameră întunecoasă, pentru mai multă lumină.

Citește în continuare →
«1 2 3 4 5 6 7 8 9 10» Pagina 1din 50
Sus