Consultanta Telefonica: Luni - Duminica: 08 - 22
Filtre

Masuri ACAJU impotriva coronavirusului

RECOMANDARI SI MASURI DE PREVENIRE CONTAMINARE SI RASPANDIRE CORONAVIRUS

 

In scopul reducerii riscului de infectie cu noul coronavirus – Covid-19, angajatii magazinelor noastre din Iasi si Vaslui si cei a Centrului Logistic Vaslui trebuie sa respecte urmatoarele reguli:


 1. Spalarea si dezinfectarea mainilor sunt actiuni decisive pentru a preveni infectia. Angajatii se vor spala pe maini cu apa si sapun (cel putin 20 de secunde) si vor folosi solutie dezinfectanta cat de des posibil.

 2. Angajatii vor dezinfecta zona biroului si obiectele folosite in comun (inclusiv monitorul, tastatura PC, POS-urile) cat si spatiile folosite in comun (toalete, vestiare, zona de servit masa) la inceperea programului de lucru, la schimbarea turelor si la terminarea programului.

 3. Angajatii vor folosi instrumente de scris proprii; la randul lor, clientii vor semna documentele cu instrumente de scris separate de cele ale angajatilor.

 4. Angajatii vor pastra distanta de cel putin 1 m fata de persoanele cu care interactioneaza.

 5. Angajatii vor practica igiena respiratorie (in caz de tuse/ stranut isi vor acoperi gura cu cotul flexat sau cu un servetel de unica folosinta, care va fi aruncat imediat la cosul de gunoi), apoi se vor spala pe maini sau dezinfecta conform instructiunilor de mai sus.

 6. Seful de magazin/ depozit va asigura dotarea punctului de lucru respectiv cu solutie dezinfectanta. Seful de magazin/ depozit va amplasa cate un recipient cu solutie dezinfectanta in zona receptiei, in vestiar si in biroul gestionarului . Recipientul va fi etichetat corespunzator continutului (ex: Solutie dezinfectanta).

 7. Seful de magazin/ depozit va asigura dotarea autovehiculelor de serviciu cu solutie dezinfectanta, saci menajeri si lavete de unica folosinta).

 8. Consilierii de vanzari isi vor dezinfecta mainile dupa fiecare actiune de consiliere/ incheiere de contracte/ completari de documentatii.

 9. Consilierii de vanzari isi vor dezinfecta mainile dupa fiecare actiune de verificare a numerarului (incasare/predare); pe cat posibil vor purta manusi.

 10. Consilierii de vanzari vor dezinfecta in urma clientilor: scaunule pe care au stat acestia si zona respectiva a biroului.

 11. Personalul de la montaj va dezinfecta la inceperea programului de lucru: bordul autovehiculului , volanul si schimbatorul de viteze.

 12. Personalul de la montaj isi va dezinfecta mainile dupa fiecare serviciu de transport/ transport si montaj efectuat.

 13. Gestionarul si ajutorul de gestionar isi vor dezinfecta mainile dupa fiecare receptie/ livrare.

 14. Pe usile de acces in magazine si depozite vor fi expuse si afisele de informare a populatiei, cu reguli de prevenire si numerele de telefon pentru informatii, emise de catre Ministerul Sanatatii si Ministerul de Interne.

 15. Seful de magazin/ depozit va asigura dotarea punctului de lucru respectiv cu solutie dezinfectanta pentru suprafete si pardoseli. Toate caile de acces vor fi spalate cu solutie dezinfectanta inainte de deschiderea magazinului si la jumatatea programului de lucru.

 16. Curierii vor fi echipati cu manusi de unica folosinta si masca.

 

 

Sus