Consultanta Telefonica: Luni - Duminica: 08 - 22
Filtre

Articole

Living inedit: 6 piese de mobilier accent care pun punctul pe „I”

Dată: 19 Septembrie 2020

Prin mobilă accent sau piese de mobilier statement ne referim la acele piese de mobilier care fură privirea de cum pășești într-o încăpere. Fie că vorbim de o comodă din lemn masiv cu ornamente, de o canapea superbă într-o nuanță puternică sau un fotoliu cu tapițerie florală, aceste piese de mobilă living vor deveni cu ușurință atracția principală în living. Pentru un decor reușit ai nevoie de cel puțin o piesă de mobilă accent, care să iasă în evidență. Aceasta nu trebuie să fie neaparat scumpă, dar trebuie să fie autentică, deosebită, o piesă de mobilă living care să ofere o notă personală întregii locuințe. Cei mai mulți dintre noi se plictisesc repede de aspectul locuinței, însă consideră că pentru a schimba aspectul casei este necesară o investiție foarte mare, pentru o renovare sau o înlocuire a mobilierului.

 
Citește în continuare →

Camera montessori pentru copil: cum alegi patul și elementele de decor

Dată: 19 Septembrie 2020

 
Camera montessori înseamnă un mediu special care să stimuleze creativitatea și autonomia unui copil de la vârstă foarte mică. Acest stil de design pune accent pe simplitate și pe esența lucrurilor, astfel vor fi evitate culorile stridente și aglomerarea spațiului. Stilul de design Montessori are ca punct de plecare filosofia Mariei Montessori, care a înlocuit mobilierul masiv din școli cu mese și scaune adaptate vârstei copiilor.  Pentru a înțelege cu adevărat rolul pe care această metodologie de educație îl are asupra acestui stil de design este necesar să înțelegem ce înseamnă educația Montessori. Esențial în metoda Mariei Montessori este să observăm copilul pentru a afla ce nevoi are acesta pentru a se dezvolta.
 
Citește în continuare →

6 criterii de care ținem cont în alegerea lenjeriei de pat

Dată: 17 Septembrie 2020

Cel mai simplu mod de a înviora look-ul unui dormitor și de a-l face mai prietenos este de a schimba lenjeria de pat, mai ales că patul este piesa centrală dintr-un dormitor. Chiar dacă ai o saltea excelentă, o lenjerie incomodă și de slabă calitate îți va oferi cu greu un somn odihnitor. În plus, lenjeria de pat, împreună cu fețele de pernă și draperiile, întregesc considerabil aspectul și dau o amprentă personală oricărui dormitor. Pentru alegerea unei lenjerii de pat care să se potrivească stilului dormitorului, să arate bine și să aibă un material plăcut care să îmbie la odihnă, ar trebui să ții seamă de câteva criterii. Practic la alegerea lenjeriei de pat trebuie să iei în considerare criterii de ordin estetic (dimensiuni, cromatică, design) și criterii de ordin practic legate de calitatea materialelor.

 
Citește în continuare →

Decorațiuni de toamnă pentru casă: idei spectaculoase pentru un decor de poveste

Dată: 11 Septembrie 2020

Decorațiuni de toamnă pentru casă: idei spectaculoase pentru un decor de povesteCând dimineața trebuie să te gândești de două ori dacă te îmbraci cu jacheta călduroasă sau cu cea subțire, dacă mergi pe stradă și trotuarul este plin de frunze căzute, iar seara trebuie să pui geaca pe tine pentru a ieși la terasă, atunci știi că a venit toamna. O schimbare de sezon vine întotdeauna cu o schimbare și în interiorul casei. Este vremea de a schimba ambientul în casă cu decorațiuni de toamnă, în culori calde și plăcute, accesorii chic pentru a marca toamna în designul interior și pentru sporirea confortului ei. Un decor de toamnă înseamnă o armonie perfectă a culorilor calde și a tonurilor de maron, bej, portocaliu și arămiu. Dacă vrei să adaptezi designul interior la fiecare anotimp, trebuie doar să alegi câteva accesorii pe care să le rulezi în funcție de sezon. Nu te gândi că trebuie să îți schimbi mobilierul.

 
Citește în continuare →

Canapea albastră în living: 8 reguli de design interior de care să ții cont

Dată: 11 Septembrie 2020

Culorile îți pot influența nivelul energetic și starea de spirit, iar în cazul unei canapele care îți va aduce nu doar confort, ci reprezintă și o investiție importantă, alegerea trebuie să fie inspirată de o culoare de care nu vei te plictisi, cel puțin în următorii ani. O canapea colorată într-o nuanță puternică aduce într-adevăr în decorul unei case originalitate și personalitate, însă trebuie aleasă cu mare atenție. Culoarea va fi cartea de vizită pentru stilul tău și va vorbi despre înclinarea ta spre eleganță și poate puțină opulență sau din contră spre discreție și minimalism. Deși albastrul face parte din spectrul culorilor reci, este totuși o culoare care ajută la inducerea unei stări de calm și creează o atmosferă relaxantă. Astfel, culoarea albastră este recomandată pentru living, în special în nuanțe mai deschise, deoarece au efect calmant atunci când fac parte din schema principală de culori din această încăpere.

Citește în continuare →

Canapea pentru birou: 7 criterii de selecție pentru o alegere inspirată

Dată: 11 Septembrie 2020

Canapea pentru birou: 7 criterii de selecție pentru o alegere inspiratăMobilierul de birou potrivit poate avea un impact semnificativ asupra vieții angajaților. Alegerea mobilierului de birou care este atât ergonomic, cât și confortabil poate avea un impact major asupra unei stări de spirit pozitive a angajaților, precum și asupra productivității acestora. Noua tendință în proiectarea biroului cu design colaborativ se sprijină pe oameni, ceea ce face ca spațiile să se potrivească mai bine tipului de muncă pe care oamenii îl fac de fapt în fiecare zi. O canapea birou este o piesă de mobilier foarte importantă, la a cărei alegere trebuie să fii la fel de atent când alegi mobila pentru birouri a companiei ca și la alegerea meselelor de lucru, scaunelor sau dulapurilor de depozitare. O canapea este utilă în orice birou, fiind utilizată în diferite scopuri la locul de muncă, de la zona de așteptare în recepție, pentru sala de sedințe, pentru birouri sau pentru zona de relaxare a companiei.

Citește în continuare →

Cum aranjezi mobila când vrei să faci mișcare în interiorul casei

Dată: 04 Septembrie 2020

Cum aranjezi mobila când vrei să faci mișcare în interiorul caseiAnul 2020 a venit cu schimbări majore în viața multor oameni, izolarea fiind una dintre consecințele pandemiei. Ca urmare a cerințelor de distanțare socială, o mare parte dintre activitățile și obiceiurile zilnice s-au mutat în spațiul în care locuim. Munca de acasă ne-a redus timpul de mișcare pe care îl petreceam pe drumul spre birou, în plus lucrăm mult de pe canapea. Dar, acest fapt nu înseamnă că nu poți face sport acasă, mai ales că exercițiile fizice reduc stresul și-ți îmbunătățesc starea de spirit. Pentru a face sport acasă și pentru a te motiva în situația dată ar trebui să înțelegi mai întâi beneficiile mișcării. Mișcarea este foarte importantă pentru sănătate, psihic și sistemul imunitar. Făcând mişcare cu regularitate, eliminăm toxine, ridicăm nivelul endorfinelor, ne repunem în formă și ne îmbunătățim starea de spirit.

 
Citește în continuare →

Minibar în living? DA, poți amenaja propriul bar acasă cu puțină inspirație

Dată: 04 Septembrie 2020

 Minibar în living? DA, poți amenaja propriul bar cu puțină imaginațieTot mai multe persoane optează pentru amenajarea unui minibar living, care să contribuie la confortul serilor petrecute acasă, împreună cu familia și prietenii. Pe de altă parte, amenajarea propriului bar în living este o soluție elegantă de a depozita și expune sticlele de băutură pe care unii le colecționează. Amenajarea de baruri living în locuință poate lua forma unei piese aparte de mobilier, a unui suport original pentru sticlele de vin sau doar o măsuță elegantă, așezată într-un colț al livingului. Important este ca această mobilă de bar living să conțină toate cele necesare preparării unor băuturi delicioase și a cocktailurilor. Amenajarea unui minibar living pornește de la câteva principii simple, legate de spațiul disponibil, de ce anume vrei să depozitezi în minibar și cum dorești să arate aceste piese de mobilă de bar living pentru a se potrivi perfect cu celelalte piese de mobilier din încăpere.

 
Citește în continuare →

Cum alegi mobila pentru sala de conferințe: eleganță și profesionalism

Dată: 04 Septembrie 2020

Cum alegi mobila pentru sala de conferințe: eleganță și profesionalismSălile de conferințe au devenit un element foarte important și necesar datorită popularității în continuă creștere a evenimentelor business, fiind un cadru potrivit în care companiile se pot organiza mai bine, pot crea noi parteneriate sau își pot prezenta ideile și strategiile. Aceste evenimente pot fi dedicate atât mediului extern companiei, prin conferințe, prezentări de produse, lansări, întâlniri cu partenerii și clienții sau dedicate mediului intern companiei, sub forma unor traininguri, workshopuri, team buildinguri, prezentări și sesiuni de comunicare. Toate acestea au dus la apariția în cadrul oricărui hotel sau în cadrul clădirilor de birouri a sălilor de conferințe și evenimente business. În același timp au determinat apariția a numeroase piese de mobilă pentru sala de conferințe.

Citește în continuare →

Cum amenajezi un colț de lectură la tine acasă

Dată: 28 August 2020

Cum amenajezi un colț de lectură la tine acasăOricare dintre noi simte nevoia la un moment dat să se retragă într-un colț liniștit al casei, alături de o carte „bună” și o ceașcă de cafea sau ceai. Mai ales odată cu venirea sezonului rece această dorință devine mult mai acută, iar dacă amenajăm în casă un asemenea colț de lectură, cu siguranță ne va ajuta să obținem liniștea interioară de care avem nevoie. Oricare împătimit al cărților știe foarte bine că un colț de lectură, adică un spațiu amenajat pentru citit, te poate ajuta să te relaxezi complet și să trăiești din plin povestea ce îți este prezentată printre rânduri.

Nu există sentiment mai plăcut decât cel simțit atunci când ne retragem în acel colț de lectură al nostru după o zi lungă și grijile din timpul zilei dispar în timp ce ne transpunem în acțiunea cărții.

 

 
Citește în continuare →
«1 2 3 4 5 6 7 8 9 10» Pagina 1din 39
Sus