Consultanta Telefonica: Luni - Duminica: 08 - 22
Filtre

Articole

Cum amenajăm masa de Paște în funcție de stilul casei tale

Dată: 29 Aprilie 2021

decor masa de pasteUna dintre cele mai importante și frumoase sărbători ale creștinătății, Învierea Domnului, trebuie întâmpinată cu liniște și cu bucurie în suflet. În afara preparatelor pentru masa festivă de Paște aranjarea și decorarea mesei de sărbătoare este un mijloc în plus pentru a aduce bucurie în suflete și pentru a marca frumusețea vieții. Masa de Paște trebuie să fie veselă și să emane un aer de sărbătoare, dar în același timp să aibă eleganță și dacă se poate să fie decorată în stilul predominant de design al casei. Câteva ornamente sau decorațiuni de paște care vor împodobi masa de Paște sau întreaga locuință, nu neapărat dintre cele mai scumpe, ne vor aduce primăvară și bucurie în suflet.

 
Citește în continuare →

Cum se curăță corect blatul din bucătărie? 10 greșeli de evitat

Dată: 28 Aprilie 2021

cum se curata blatul de bucatariePregătirea mâncării și luarea mesei în bucătărie presupun, inevitabil, apariția murdăriei, a petelor și chiar a mirosurilor neplăcute. Pentru ca mobila de bucătărie să își păstreze aspectul și rezistența timp îndelungat, trebuie să acordăm o atenție aparte procesului de întreținere, îndeosebi curățării corecte a acesteia. Cel mai utilizat loc din bucătărie este blatul, pe care se întâmplă majoritatea operațiilor legate de prepararea mâncării și care practic nu se termină niciodată. Un blat de bucătărie trebuie să suporte șocuri și umiditate, să reziste la căldură, să fie ușor de curățat și, dacă se poate, să se asambleze cu un minimum de racorduri și de aceea ar trebui să acorzi o atenție deosebită alegerii și întreținerii acestuia. Pentru ca o bucătărie să arate impecabil trebuie ca blatul de bucătărie să fie bine întreținut, mereu curat și dezinfectat.

Citește în continuare →

Cum scăpăm de acarieni: Sfaturi utile pentru a elimina acarienii din casa ta

Dată: 27 Aprilie 2021

cum scapam de acarieniNu înseamnă că dacă nu-i vedem, nu există. Aproape invizibili pentru ochii noștrii, acarienii de praf de casă au dimensiunea de aproximativ 0,2 - 0,3 mm. Au opt picioare, precum păianjenii, căpușele și alți membri ai familiei arahnidelor. Acești acarieni se găsesc peste tot în mediul în care trăim, cei care afectează în mod obișnuit oamenii trăiesc adesea în covoare, mobilier și saltele. Ei se găsesc și în spațiile comune frecventate de oameni, cum ar fi holuri sau scări de bloc. În afară de faptul că provoacă reactii alergice la persoanele sensibile, acarienii sunt inofensivi, dar asta nu înseamnă că nu ar trebui eliminați în timpul operațiunilor de curațenie la domiciliu. Studiile au demonstrat că aproximativ 20% dintre persoane sunt alergice la acarieni.

 
Citește în continuare →

5 moduri inedite de a decora zona șemineului

Dată: 27 Aprilie 2021

decorare semineuȘemineul este inima casei, iar dacă nu, ai putea face o amenajare șemineu originală și plină de confort încât să fie locul căutat de toată lumea, și cei din familie și aceia dintre prieteni care te vizitează. Poate a devenit prea clișeistică imaginea clasică din filme cu pătura, ciocolata caldă sau vinul și lemnele din șemineu arzând temeinic. Tot în filme, șemineul apare în case ori apartamente mari. Nu mai e cazul, acum există modele de șemineu pentru orice tip de locuință, fie ea mică sau mare. Trebuie să ai idei amenajare șemineu care se pot integra ușor și astfel să te asiguri că sunt ce trebuie pentru casa ta.

 
Citește în continuare →

Tipuri de ferestre pentru casă: Cum alegi modelul în stilul casei

Dată: 27 Aprilie 2021

tipuri de ferestreFațada casei nu este de loc de neglijat, ea dând oricui se apropie de casă o idee despre aceasta și proprietarul ei. O fațadă impresionantă o să atragă privirile și o să stârnească curiozitatea trecătorilor legată de ce se întâmplă și cum arată în interior. Ferestrele și ușile definesc imaginea de ansamblu a fațadei și implicit a casei. Cu ferestre casă potrivite poți întregi tabloul casei atât din punct de vedere estetic, cât și funcțional. Este foarte important când facem alegerea de ferestre casă, indiferent dacă este vorba despre o casă renovată sau de una nouă, atât modelul cât și funcționalitatea lui. Pentru multe tipuri de case, există o varietate de stiluri de ferestre casă din care se poate alege, fiecare dintre ele are propriile caracteristici și funcționalități.

 
Citește în continuare →

Curățenia de Paște când nu ai timp: Pune accent pe lucrurile care contează

Dată: 23 Aprilie 2021

Curatenia de PastePaștele este o sărbătoare a cărei pregătire prealabilă este conectată cu ideea de curățenie. Dat fiind că celebrarea sa are loc primăvara, care este un anotimp al schimbării și al trecerii de la zilele friguroase și întunecate ale iernii, la soarele blând și temperaturile plăcute ale primăverii, este natural să întâmpinăm venirea acesteia curățându-ne locuințele. A face curățenie de Paște sau de primăvară este un obicei străvechi care aparține mai tuturor culturilor lumii. Evreii își curățau casa înainte de Paște pentru a nu îl insulta pe Dumnezeu, în Iran curățenia de primăvară simbolizează pentru cultura persană venirea noului an, în China casa se curăță pentru a scăpa de ghinion și evenimentele nefericite din anul trecut.

Citește în continuare →

Cum te poți relaxa acasă: metode de relaxare în propria casă

Dată: 23 Aprilie 2021

metode de relaxare acasaRelaxarea este o parte esențială a vieții și contribuie în mod considerabil la menținerea unei stări generale bune de sănătate. Chiar dacă este posibil să nu îți dai seama mereu, atât mintea, cât și corpul, au nevoie zilnic de destindere, după o zi lungă și obositoare de muncă. Stresul reprezintă una dintre principalele probleme ale societății moderne și din ce în ce mai mulți oameni nu mai reușesc să se detașeze de probleme în momentul în care ajung acasă. În ultimul an am avut și încă mai avem parte de mult stres din cauza pandemiei, mulți dintre noi, pentru perioade lungi de timp nu am ieșit prea des din casă, lucrăm de acasă, facem cumpărături online și ne întâlnim cu prietenii folosind diverse aplicații.

 
Citește în continuare →

Stilul minimalist în casa ta: de ce ”less is more”

Dată: 23 Aprilie 2021

Cu rădăcini în designul japonez și filosofia orientală Zen, stilul minimalist pune accentul pe lucrurile esențiale și promovează simplitatea pe care o aduce la rang de artă. Minimalism înseamnă să trăiești simplu, să te înconjori de experiențe ce îți aduc fericire, să renunți la ceea ce nu este necesar și util și să folosești doar lucruri care îți sunt necesare. Este o filozofie de viață asociată sintagmei atribuită unuia dintre pionierii arhitecturii, Ludwig Mies Van Der Rohe, “less is more” / ”puțin înseamnă mult” și se referă la faptul că renunțând la orice decorare de prisos, poți ajunge la ceea ce este semnificativ și estetic. Pornind de la aceeași idee, designerul industrial Dieter Rams, a adaptat acest motto “less but better” / “puțin dar bun”.

Citește în continuare →

Totul despre amenajarea gradinii : Stiluri, particularitati, mobilier, inspiratie

Dată: 21 Aprilie 2021

idei amenajare gradinaGrădina este locul pe care poți să îl transformi într-un loc de relaxare, într-o oază de verdeață, unde să te simți în conexiune cu natura, beneficiind totodată de un design îndrăzneț și practic. Cu toții avem dorința de a ne deconecta de la cotidian, cei mai mulți dintre noi visăm la o casă cu grădină unde să petrecem cât mai multe ore în mijlocul naturii. Dacă fantezia ta a devenit realitate și de bucuri de o casă cu grădină, indiferent de dimensiune acesteia, grădina casei tale poate deveni sanctuarul și refugiul perfect după o zi de muncă, o oază de odihnă și creativitate unde să-ți recapeți mereu energia. Un proiect de amenajare a grădinii ar trebui să integreze într-un mod plăcut toate funcțiile care corespund nevoilor și dorințelor majorității membrilor familiei, de la o zonă de flori decorative, la spațiu de grătar și zonă de joacă pentru co

Citește în continuare →

Stilul cottage: fermecătorul design ale caselor englezești

Dată: 16 Aprilie 2021

Stilul cottageBritanicii sunt un exemplu de urmat în multe privințe, dar mai ales, când vine vorba de conservarea arhitecturii tradiționale, cultivând și în materie de design interior acelasi respect pentru trecut. Casele englezești, îndeosebi cele din zona rurală, nu țin seama de tendințe, și totuși, au un farmec aparte. Fie că vorbim de un conac impunător sau de o căsuță din cărămidă, eventual cu acoperiș de stuf, putem regăsi câteva elemente comune în stilul de amenajare, care le transformă într-un spațiu îmbietor și plin de farmec. Mulți specialiști definesc stilul cottage drept unul de poveste, poate și datorită faptului că această temă îmbină clasicul cu patriarhalul, fiind ideal în special pentru o casă în care se dorește cu tot dinadinsul păstrarea unui aer tradițional și rustic.

 

Citește în continuare →
«1 2 3 4 5 6 7 8 9 10» Pagina 1din 52
Sus