Consultanta Telefonica: Luni - Duminica: 08 - 22
Filtre

Sfaturi bune pentru reparatii mobila si intretinerea mobilei

Dată: 24 Ianuarie 2020

 

reparatii mobila si intretinere mobila si mobilier

       Si in anul 2020, ca si in trecut, in categoria de sfaturi pentru intretinerea mobilei, in special mobila si mobilier Acaju vei gasi recomandarea ca In intretinerea mobilierului, fie ca este mobila din lemn sau mobilei din pal, trebuie sa eviti acele solutii pentru curatarea mobilei ce contin inalbitori (clor), alcool (ex. spirt), acid, dizolvant (ex. acetona, diluant), sau substante abrazive (ex. detergent vase solid).

 

       Îngrijirea mobilierului este neglijată de mulți. Toată lumea adoră să se lase să cadă în pernele canapelei sau să ia masa la o masă de lemn. Dar dacă suprafata canapelei miroase a vechi, petele de grăsime au intrat in masa de lemn totu devine inconfortabil.
Mobilierul de înaltă calitate are nevoie de îngrijire, astfel încât să poată fi păstrat mult timp și să nu-și piardă frumusețea.

 

Esential este ca orice substanta de curatare sau intretinere a mobilei utilizezi, aceasta sa fie testata inainte de utilizare intr-o zona mai putin vizibila a mobilierului.

 

Lemnul masiv mai ales este foarte sensibil la astfel de substante corodante, asa ca in intretinerea mobilei din lemn, categoric cele mai bune solutii de curatare sunt cele cu substante naturale potrivite pentru curatatare suprafete si ceara de albine folosite cu o carpa moale.
Pentru piesele de mobilier poti prepara in casa o serie de solutii pentru curatarea pieselor de mobilier, utile atat in intretinerea acestor suprafete cat si potrivite pentru indepartarea petelor.

 

Mobila de bucatarie este mai predispusa la murdarie si probabil aici intampini cele mai mari dificultati cand vine vorba de curatenie. Pentru scoaterea petelor de pe piesele de mobilier din pal, sau de pe blatul de bucatarie, poti realiza produse pe baza de apa, rezultate prin amestecarea unei cantitati mici de apa in care dizolvi bicarbonat de sodiu, sau poti utiliza o solutie de curatare realizata din apa cu otet din vin alb. Acestea, la fel ca orice solutii pe baza de apa, nu se aplica din abundenta. Se inmoaie carpa in solutie, apoi se stoarce numai cat sa ramana umeda. La intretinerea mobilie din pal sau lemn, cand intalnesti suprafete cu pete de grasime, cel mai bine este sa folosesti suc de lamaie sau poti folosi sprayurile ce contin suc de lamaie.

 

O alta varianta utilizata in intretinerea mobilierului pentru curatarea acestuia, este sa umezesti o laveta in apa calda si sa stergi mobila, atatmobila din pal cat si mobila din lemn. Dupa stergerea cu apa calda, inainte de a se usca, cu o alta laveta uscata sterge bine pana nu mai ramane nici o urma.

 

Daca folosesti solutii din comert, un sfat bun ar fi sa nu aplici solutiile direct pe mobila si mobilier Acaju, ci sa pulverizezi pe o laveta sau pe o carpa moale din bumbac si apoi sa stergi corpurile. Aceste spray-uri au o textura uleioasa, care este foarte greu de intins. In lipsa unei solutii speciale pentru mobilier, poti folosi detergentul pentru geamuri. Il poti aplica direct pe mobilier, fara sa fi sters inainte praful cu un pamatuf. Apoi stergi cu o laveta, sau cu un prosop de hartie. Este de preferat sa folosesti hartie, mai ales daca pe mobila se aduna mult praf.

 

Mobila Acaju trebuie ferita de umezeala si de temperaturi ridicate. PAL-ul din care este realizata o parte a mobilierului Acaju este mai putin pretentios decat lemnul lacuit la actiunea umezelii insa este bine sa ai in vedere ca temperatura optima se situeaza intre 20-24°C, iar umiditatea poate oscila intre 30 si 40%.
Daca aceste conditii sunt indeplinite, atunci te poti gandi si la modalitatile si solutiile de curatare si intretinere a mobilei din pal. Poate majoritatea dintre noi ne gandim doar la solutiile de curatare din comert, pe motiv ca au fost special create pentru a indeparta eficient murdaria si pentru a proteja mobilierul. Intr-adevar, ele sunt o optiune buna, insa nu singura. Putem sa folosim solutii create pentru curatarea altor suprafete, putem folosi apa simpla, sau putem pregati noi o serie de solutii folosind ingrediente naturale, la indemana oricui.

 

Reparații mobila

Uneori, piesele de mobilier au fost afectate într-o asemenea măsură încât nu numai că trebuie curățate și tratate, dar este necesară o reparație. Mesele și blaturile de lucru realizate din lemn masiv pot fi șlefuite mai întâi și apoi sigilate cu ajutorul materialelor pe baza de ceara de albine. Mobilierul din rattan rupt care a devenit fragil din cauza uscării poate chiar avea nevoie de o vizită la restaurator înainte de a fi impregnat. Pentru fisuri poate fi utilizata ceara de albine iar scaunele pot primi o nouă tapițerie după ce lemnul a fost renovat. 

 

Dacă mobilierul este îngrijit corespunzător, acesta va dura mai mult, va fi mai atractiv și va fi mai bine protejat împotriva pagubelor viitoare. Cu siguranță efortul merită, deoarece economisește bani și protejează unii oameni de la achiziționarea de mobilier nou. De asemenea, economisește obiectele vechi ale colecționarului de la degradare.

Adaugă comentariu

Cod de securitate
  • Nici un comentariu pănă acum
Sus