Consultanta Telefonica: Luni - Vineri: 08 - 22 si Sambata -Duminica: 08 - 14

Politica de returnare (activarea dreptului de retragere din contract)

 Potrivit legislatiei in vigoare referitoare la cumparaturile de la distanta, Cumparatorul are dreptul sa notifice în scris Vanzatorului ca renunta la cumparare, fara penalitati si fara invocarea unui motiv, în termen de 14 zile calendaristice de la primirea produsului comandat, cu suportarea integrala a cheltuielilor de returnare de catre Cumparator. La Acaju.ro insa cheltuielile de Retur le va suporta Acaju, clientul facand Returul Gratuit! 
Acaju extinde perioada legala de 14 zile calendaristice cu diferenta de zile pana la 30 de zile calendaristice din momentul livrarii, perioada numita PERIOADA DE TESTARE-RETURNARE. Aceasta extindere a perioadei nu afecteaza in niciun fel prevederile legale privind perioada de notificare de 14 zile calendaristice.
In aceasta perioada de testare-returnare clientul poate face retur produsului, cu respectarea unor conditii obligatorii:

 • produsul va fi ambalat in ambalaj potrivit produsului, bine protejat, intr-un mod de securizare a produsului la lovituri similar cu ambalarea de la primirea produsului;
  ATENTIE! Vom refuza receptia produsului returnat daca produsul ajunge neambalat sau intr-un mod de ambalare care a contribuit la o eventuala deteriorare a produsului!
 • produsul va fi insotit de certificat de garantie si copie dupa documentele fiscale primite la achizitia produsului;
 • in cazul saltelelor acestea vor fi in ambalajul original, nedesfacut;
 • precizam ca perioada in care se poate face retur de catre client conform legislatiei (14 zile calendaristice) cat si prelungirea oferita de Acaju de pana la 30 de zile nu este o perioada de FOLOSINTA GRATUITA/TESTARE GRATUITA a produsului, asa ca acesta nu poate fi utilizat.
  Aceasta perioada a fost gandita de legiuitor ca o perioada in care clientul va testa produsul similar testarii din magazinele offline.
  Fac exceptie de la aceasta regula produsele la care se precizeaza ca se ofera TESTARE GRATUITA, adica produsul poate fi utilizat normal si daca clientul doreste il poate returna conform conditiilor mentionate pe site.
Cumparatorul este informat asupra faptului ca in cazul in care una sau mai multe din conditiile de mai sus nu sunt indeplinite, Vanzatorul va refuza receptia produsului.
 Totodata, în cazul în care la receptia produsului se constata ca produsele prezinta urme de uzura, zgârieturi, lovituri, socuri mecanice sau, dupa caz, electrice, accesorii lipsa, certificate de garantie lipsa, ne rezervam dreptul de a returna produsul catre cumparator pe cheltuiala acestuia sau de a opri o suma din valoarea produsului, suma ce va fi comunicata dupa evaluarea prejudiciilor aduse.
În cazul exercitarii de catre client a dreptului legal de returnare a produsului, rambursarea contravalorii acestuia se va face in cel mult 14 zile caledaristice de la receptia produsului in depozitul Acaju de unde a fost livrat.
EXCEPTII DE LA DREPTUL DE RETRAGERE: Nu sunt exceptii de produse sau categorii de produse care sa nu beneficieze de drept de retragere.  In plus fata de obligatiile legale, la Acaju.ro sunt acceptate pentru retur inclusiv produsele aduse pe comanda speciala si/sau dupa specificatiile transmise de catre client.
  Dreptul de retragere in 14 zile calendaristice se refera doar la produsele disponibile prin comanda online si comandate online.
In cazul in care Clientul/Cumparatorul solicita retragerea din Contract in cadrul termenului legal de retragere, trebuie sa returneze si eventualele cadouri care au insotit produsul respectiv. Suma va fi returnata dupa cum urmeaza:
 • pentru Comenzile achitate cu card online ->prin restituire in contul din care a fost efectuata plata;
 • pentru Comenzile achitate cu Op/ramburs/iTransfer/ Card bancar-> prin virament bancar;
 • pentru Comenzile achitate prin credit de consum -> anulare/recalculare contract rate.
Pentru produsele acceptate de Vanzator ca fiind disponibile pentru livrare online se va emite factura proforma/factura de avans transmisa catre Cumparator prin email.
Garanțiile comerciale nu afectează garanția legală privind conformitatea produsului, conform legii 449/2003.
Daca produsul este returnat intr-o stare in care nu mai poate fi vandut ca si nou, se va solicita o taxa pentru readucerea in stadiul initial (daca este posibil) sau pentru a acoperi diferenta de pret rezultata din vanzarea produsului ca second-hand sau ii vom reexpedia produsul, pe cheltuiala acestuia. (art.14, punctul 3/OUG 34 ).
In momentul predarii produsului catre echipa de retur se completeaza un proces-verbal prin care partile consemneaza starea produsului si eventuale deficiente aparute. Daca produsul este in starea de la livrare, atunci procesul verbal mentioneaza asta si pe baza lui in maxim 14 zile se returneaza sumele in contul clientului.
 Daca livrarea se face prin curier, se va consemna la Vanzator, in prezenta curierului, starea in care a ajuns produsul si se va urma, dupa caz, procedura de returnare a sumei, returnandu-i-se in integralitate sau partial suma platita pe produs.
 Model de formular de retragere 
Prezentul formular se trimite inapoi completat doar daca doriti sa va retrageti din contract. 
 • Catre [aici se introduce numele, adresa postala si, daca este cazul, numarul de telefon, numarul de fax si adresa de e-mail ale SC ACAJU SRL]: 
 • Va informez/Va informam (*) prin prezenta cu privire la retragerea mea/noastra (*) din contractul referitor la vanzarea urmatoarelor produse (*)/prestarea urmatoarelor servicii (*) 
 • Comandate la data (*)/primite la data (*) 
 • Numele consumatorului (consumatorilor) 
 • Adresa consumatorului (consumatorilor) 
 • Semnatura consumatorului (consumatorilor) (doar in cazul in care acest formular este notificat pe hartie) 
 • Data
Sus