7 avantaje de a alege un dressing pe colț - ACAJU

Cu siguranță oricine are nevoie de un loc în care să își depoziteze îmbrăcămintea și încălțămintea. Și ce loc este mai potrivit pentru aceste lucruri decât un dressing? Aici ai toate dulapurile, rafturile, pantofarele și chiar și alte obiecte care te pot ajuta să îți depozitezi cât mai bine hainele  si încălțămintea. Dulapurile înalte, până în tavan, cu multe spații de depozitare sunt ideale aici. 

 

De asemenea, utilizarea standardelor pentru umerașe, a polițelor pentru genți și a unor cuiere montate în perete pentru încălțăminte sau alte accesorii te pot ajuta să rezolvi problema spațiului. Un dressing care se află într-o zonă a dormitorului sau în preajma acestuia este cel mai recomandat, pentru că accesul către el este foarte ușor de făcut. Dacă ai o cameră separată în apropiere, aceasta reprezintă locul potrivit pentru amenajarea unei garderobe. 

 

De asemenea, dacă dormitorul este îndeajuns de mare, poți monta pe un perete întreg dulapuri pentru haine sau chiar bare pentru umerașe, pe care le poți masca cu perdele sau uși glisante. Astfel, vei avea la îndemână toate articolele vestimentare și vei evita să le lași prin casă, la vedere.

 

Ce înseamnă un dressing pe colț

 

Orice colț din casă trebuie să fie amenajat astfel încât să capete o utilitate. De multe ori pe un perete, datorită în principal ușilor sau ferestrelor, dar și a altor piese de mobilier, dulapul care ar putea încăpea, în cazul nostru dressingul, nu este suficient ca spațiu de depozitare. Dacă vom pune un al doilea dressing pe peretele următor există posibilitatea ca primul să fie acoperit parțial de cel de al doilea, sau dacă le punem lipite vom pierde în colțul camerei o suprafață dreptunghiulară de mărimea lățimilor lor. 

Această suprafață nu numai că este pierdută, dar poate fi și deosebit de greu de curățat. Un dressing pe colț poate fi de folos întotdeauna pentru a evita o astfel de situație. Un dressing pe colț profită întotdeauna de tot spațiul colțului, poate avea o deschidere directă, dacă este un dulap pe colț cu 5 pereți laterali, ușa acestui corp făcând un unghi de 45⁰ cu ușile corpurilor vecine sau poate poate fi accesat prin ușa imediat următoare colțului dacă provine din două dulapuri puse perpendicular unul pe altul.

 

De câte ori lungimea peretelui nu permite amplasarea unui dressing lung, un corp de dressing pe colț îl poate împărți pe doi pereți alăturați, totdeauna un astfel de design fiind bine apreciat.  

Un dressing pe colț este perfect!

Dacă ai colțuri neutilizate în dormitor, ar fi cazul să vezi avantajele unui dressing pe colț. Utilizarea întregului spațiu pentru a păstra organizate hainele tale este un deziderat, mai ales când spațiul este limitat și vrei să-l folosești integral. Un dulap obișnuit, datorită construcției lateralei te împiedică să te extinzi mai mult. Fie vei instala bare de haine, fie polițe, un dulap de colț te ajută să depozitezi hainele mai eficient.

  • Folosește cât mai multe colțuri ale dressingului. Atunci când proiectezi toate funcțiunile unui dressing pe colț ia în considerare extinderea dimensiunilor mobilierului. Există, sigur, o limită a proporțiilor dar este important să folosești cât mai multe colțuri ale camerei. Avantajele dulapului de colț trebuie exploatate de cât mai multe ori. Atunci când proiectezi amenajarea perimetrală a camerei începe cu dulapurile de colț și apoi caută să umpli spațiul dintre ele.
  • Ce formă te avantajează pentru dulapul de colț. Majoritatea proiectelor au două variante de dulap pe colț: la 90⁰ și la 135⁰. Preferința pentru una sau alta dintre variante este dată de designul ușilor și de dimensiunile acestora. La dulapul de colț se pot folosi uși batante sau pliabile. Dimensiunile acestora din urmă sunt limitate de specificațiile balamalelor. Dulapul la 135⁰ este cel cu 5 pereți, baza având forma unui pătrat căruia i s-a tăiat un vârf după o linie paralelă cu diagonala, în așa fel ca laturile rămase să aibă măsura lățimii dulapurilor vecine. În acest fel ușa este posibil să fie cu balamale, în una sau două foi, eventual pliabile. Dulapul de colț la 90⁰ are baza în formă de L, cu laturile egale sau nu, fiind un dulap ce se pretează foarte bine pentru rafturi și ușile pot fi pe balamale, pliabile dar și glisante.
  • Mânerele și ușile-oglindă. Materialul utilizat pentru a face ușile unui dressing pe colț este de regulă PAL sau MDF. Există posibilitatea placării ușilor cu sticlă colorată, oglindă sau chiar cu furnir natural. Înălțimea și în general proporțiile unui dulap de colț dictează și proporțiile ușilor pentru corpurile laterale. Se urmărește obținerea unei simetrii a ușilor. De asemenea, amplasarea mânerelor respectă atât ergonomia și funcționalitatea cât și ritmul estetic. Ușile glisante nu se folosesc la dulapurile de colț dar un astfel de sistem poate închide un colț al camerei.

7 Avantaje de a alege un dressing pe colt :

  • Mărirea spațiului de depozitare în locurile puțin spațioase și mai greu accesibile poate fi considerat ca principalul avantaj al folosirii unui dressing pe colț.
  • Există o continuitate a corpurilor de mobilier atunci când sunt poziționate pe doi pereți alăturați, perpendicular între ei, fără crearea unui loc inaccesibil, unde să se adune praful.
  • Un dressing pe colț poate fi folosit în oricare din compartimentele de dulap, fie că este în zona cu bară pentru umerașe, în zona de pantofar sau în zona de rafturi. Nu este convenabil dacă în zona de colț vor fi concepute sertare, pentru că în acest mod se pierde mult spațiu de depozitare iar execuția este mult mai dificilă și nu merită.
  • Nivel ridicat de confort pentru utilizator. Găsirea ținutelor în dressingul din colț nu durează mult timp, iar odată cu dispunerea corectă a spațiului, schimbarea hainelor aici va fi destul de confortabilă.
  • Dimensiuni compacte. Designul unghiular nu ocupă mult spațiu, dar vă permite să așezați un dulap pe colț destul de voluminos pe zona sa. Această calitate este deosebit de valoroasă pentru apartamentele cu o suprafață mică, unde instalarea unui dulap voluminoase este extrem de dificilă și nedorită din punct de vedere estetic.
  • Vă permite să ascundeți un perete urât sau o suprafață de tavan cu un defect. Colțul cu joncțiunea peretelui și a tavanului nu va mai fi evident.
  • Este asigurată o depozitare atentă. Existența unui spațiu pentru plasarea hainelor, încălțămintei și celorlalte accesorii îi va stimula pe proprietari la păstrarea ordinii în spațiul de depozitare.