Ce să îți cumperi anul acesta, dacă vrei să dai petreceri acasă - ACAJU

Ca să dai petreceri la tine acasă, în afara unui buget care să permită aceasta, trebuie să dispui de un spațiu suficient de mare, care să-ți permită să “parchezi” cel puțin jumătate din prieteni.

Mai mult ca sigur că nu ai unde să “depozitezi” prea multă mobilă în casă și atunci soluția este o amenajare minimalistă, cu mai puține lucruri, fapt ce poate aduce mai multă liniște și ordine în minte și în casă, dar și mai puțin timp petrecut la curățenie.

Dacă spațiul este prea încărcat produce disconfort vizual și ne face să părem dezordonați. Oricât de spațios ar fi livingul, și noi știm că întotdeauna nu este suficient de spațios, trebuie să profităm la maximum de spațiul de care dispunem. Regula de bază în acest sens este ca piesele de mobilier să aibă spații de depozitare ascunse și rafturi plasate inteligent.

În încercarea de a crea o atmosferă cât mai relaxantă și cu spațiu de respiro, dar în același timp folositor pentru a da petreceri, va trebui să nu încărcăm livingul cu mobilă mai mult de 50, maximum 60%. Este unica modalitate de a nu “cădea casa pe tine”.

În livingul vei avea nevoie de perdele și draperii, covor și chiar decorațiuni ca tablouri și vaze cu flori, dar mai ales de mobilier. O idee foarte frumoasă, dar în același timp eficientă, este cea în care faci o listă scurtă de mobilier strict necesară și la restul să renunți, ajungând astfel să salvezi spațiu și nu numai.

Idei de mobilier pentru case ce găzduiesc petreceri frecvente

  • Vei avea nevoie de o canapea extensibilă, cu 3 locuri

O canapea extensibilă cu 3 locuri o veți alege în funcție de împărțirea și de dimensiunile camerei. Adică un perete mai lung, într-un spațiu mai îngust, va cere o canapea extensibilă de 3 locuri, pentru că va ocupa mai puțin loc spre mijlocul camerei și nu o va bloca la extensie, dar ar fi ideală dacă ar avea și ladă de depozitare. La alegerea unei astfel de canapele extensibile faceți și o trecere în revistă a înălțimii pereților și dacă sunt mai înalți de 190 cm și spațiul vă permite, o canapea extensibilă de 3 locuri ar fi ideală.

Dacă lungimea peretelui liber este peste 250 cm nu uitați că există canapele extensibile și de 4 locuri.

 

 

Plecând tot de la forma și dimensiunile camerei pe care o vom mobila, este de amintit că există și colțare care au mai multe locuri de așezat, și ele sunt extensibile și au ladă de depozitare sub otoman sau sub șezutul canapelei.

  • Poți completa decorul cu unul sau două fotolii extensibile

Unul sau două fotolii fixe, sau fotolii extensibile pot fi asociate canapelei, funcție de nevoi și disponibilități.

  • Obții un spațiu suplimentar pentru prieteni, cu ajutorul unui taburet​​​

Un taburet solid, cu șezut tip relaxa, tapițat cu stofă sau piele ecologică, este o soluție pentru orice încăpere, dar și în living, unde este ca o completare a mobilierului, mai ales în timpul petrecerilor.

 

  • Măsuțele de cafea vor întregi atmosfera petrecerii de acasă

Măsuțele de cafea sunt realizate dintr-o gamă variată de materiale, culori și modele, cu sau fără spații de depozitare, ce le pot conferi o utilitate binevenită atât în viața de zi cu zi, cât și în timpul petrecerilor. Măsuțele de cafea sunt ideale când te relaxezi pe canapeaua din living și vrei să ai la îndemână cafeaua sau sucul de fructe, sau când bei bere cu invitații tăi, ele fiind ușor de manevrat și practice.

  • Alege spații de depozitare care te ajută să faci economie de spațiu

O bibliotecă și o comodă TV, poate chiar ca 2 în 1, pentru economie de spațiu, sunt o necesitate în livingul nostru. Aici se va pune din nou problema spațiului de depozitare și la cât de multe lucruri vrem să ținem în casă. Spațiile de depozitere ascunse permit “ascunderea” multor lucruri. Dacă vrem să nu căram prea multe “amintiri” nefolositoare, spațiile de depozitare deschise ne vor forța să ținem lucruri puține și în mare ordine

  • Completează decorul și oferă spații suplimentare de relaxare folosindu-te de scaunele de bar

În funcție de spațiul pe care-l avem, pentru compensarea stresului ce ne înconjoară, un bar cu 3-4 scaune, în completarea mobilei de living ar însemna o adevărată soluție de relaxare. Scaunele de bar sunt elementul central al acestei oaze. Diametrul șezutului este 35 cm, înălțime reglabilă 86/106 cm, cu înălțimea piciorului 62/ 84 cm. Cadrul este de metal, tapisat cu piele ecologică, disponibilă în culorile crem, maro, alb, cappuccino, roșu, negru și gri.

 

  • Nu uita să personalizezi casa cu o zonă de dining încăpătoare

Indiferent de mărimea casei tale, zona de servit masa este un alt loc absolut necesar într-o locuință, chiar dacă multe locuințe nu dispun de suficient spațiu pentru amenajarea unui dining. Soluția dacă nu ai un spațiu bine definit pentru o zonă de dinning, este achiziționarea unor mese multifuncționale, pliabile sau extensibile. Totul este ca acestea să fie ușor de strâns, de mutat sau depozitat.