Ce scaune să alegi în bucătărie pentru a crea un altfel de decor - ACAJU

Bucătăria și mobilierul potrivit pot face ca pregătirea, luarea mesei și petrecerea timpului în familie să fie momente mult mai plăcute care să determine amintiri memorabile. În orice bucătărie trebuie să avem electrocasnice de calitate, o masă, o zonă unde pregătim toate ingredientele pentru cele mai savuroase preparate, dar și câteva scaune.

Scaunele joacă un rol esențial în bucătărie. Desigur că este important cum arată și cum se integrează în spațiu, dar este de asemenea imperativ ca ele să fie confortabile. Scaunele potrivite au darul de a face ca o bucătărie să fie mai primitoare și mai atractivă și pot schimba designul acesteia. Indiferent dacă sunt folosite pentru a lua un mic dejun rapid sau pentru o întâlnire la cină cu toată familia sau prietenii, scaunele de la bucătărie trebuie să fie confortabile și să reziste cât mai bine la uzură.

Dacă alegi să îți decorezi sau să redecorezi adecvat bucătăria, printre cele mai importante piese de mobilier pe care le vei lua în considerare vor fi mesele și scaunele de bucătărie. Dintre acestea, scaunele sunt cel mai ușor de achiziționat, separat sau în set, în funcție de preferințe și de designul general al celorlalte piese de mobilier din locuință. Oricare ar fi motivul pentru care alegem un anume model, scaunele de bucătărie fac parte din elementele de bază ale designului bucătăriei. Fie că sunt scaune din lemn, plastic sau metal, putem îmbina culorile, designul, textura, înălțimea, materialele și detaliile astfel încât să ne creăm propriul stil. La aceeași masă pot sta scaune identice sau scaune cu forme sau culori diferite.

 

Scaunele tapițate - pentru a aduce un aer clasic și confort în bucătărie

Confortul pe care îl oferă scaunele de bucătărie este esențial în feng shui, cu cât suntem mai relaxați atunci când mâncăm, cu atât mai mult ne evităm problemele digestive și ne menținem mai ușor starea de sănătate.

Dacă îți dorești o bucătărie sau o zona de dining specială, care să creeze o atmosferă primitoare și călduroasă, renunță la scaunele banale pe care le ai și alege din varietatea de modele de scaune, un set de scaune tapițate care îți vor remodela designul bucătăriei așa cum îți dorești, spre deosebire de scaunele obișnuite, simple.

Scaunele tapițate au pe lângă rolul funcțional și un rol estetic important, dând oricărui interior un aspect elegant. Ideea de bază a zonei de luat masa ar trebuie să fie, înainte de toate, confortul, așa că în funcție de spațiu poți alege chiar scaune tapițate cu spătar, cât mai confortabile.

Cele mai utilizate materiale pentru a tapița scaunele de bucătărie sunt pielea (naturală sau ecologică) și materialele textile (stofă, in). Totuși, acestea pot suferi modificări din cauza umidității, temperaturii ridicate și „accidentelor culinare”. De aceea e mai bine să alegi scaune bucătărie cu tapițeria textilă tratată în prealabil, astfel încât să reziste mai bine la murdărie și să le poți curăța mai ușor. Vinilul se curăță ușor și are avantajul de a semăna cu pielea naturală, dar pielea autentică rezistă mai mult timp decât vinilul.

 

Scaune colorate - înveselește bucătăria cu o pată de culoare

Vrei să aduci o mică schimbare în decorul bucătăriei tale, dar nu știi cum să faci asta, mai ales că nu dispui de prea mulți bani și nici nu vrei să faci prea mult deranj? Schimbă scaunele vechi cu scaune colorate și bucătăria ta va căpăta o înfățișare complet diferită.

Masa nu e musai să fie set cu scaunele, dar dacă-ți place ca totul să fie asortat alege ca picioarele mesei să fie asortate cu cele ale scaunelor. De asemenea, poți crea contraste între masă și scaune.

  • Asortează scaunele cu garnitura de bucătărie, nu culori identice ci nuanțe care să se asorteze cu garnitura existentă. De exemplu, dacă mobila de bucătărie este vernil, poți alege scaune galbene, portocalii și chiar roșii. Vei obține în acest fel un contrast vesel și plăcut.
  • Asortează scaunele cu sursele de iluminat din bucătărie, mai exact cu corpurile suspendate deasupra locului de luat masa. Dacă vrei, poți asorta mai multe scaune de diferite culori cu abajururi în aceleași nuanțe.
  • Pentru o notă mai modernă poți asorta scaunele colorate din lemn sau plastic cu un tablou, un autocolant decorativ sau cu o porțiune de perete finisata cu tapet decorativ.
  • Cel mai simplu este să asortezi scaunele cu baza cromatică dată de textilele din bucătărie: perdele, draperii, jaluzele, storuri, fețe de masa, pernuțe decorative etc.

 

Amenajează un bar pentru mai mult spațiu în bucătărie prin folosirea scaunele tip bar

Dacă renunți la peretele care unește bucătăria de living, pentru un spațiu deschis și aerisit poți amenaja un bar cu scaune care să invite musafirii la conversație. Barul poate fi amenajat în diverse moduri care să ofere aspectul unei bucătării moderne, în acest caz nu mai este nevoie de o masă separată și vei economisi spațiu. Poți transforma într-un mini bar și un corp distinct de mobilier, cu 2-3 sertare.

La fel dacă ai o bucătărie foarte lungă, poți amenaja un bar pentru luat masa în locul mesei anoste din fața ferestrei, pe care o foloseai înainte. Sau într-o bucătărie mai generoasă o mică insulă ce separă bucătăria de restul camerei poate servi și de masă tip bar, astfel încât veți putea sta la povești la cafeaua de dimineață, în timp ce pregătiți micul dejun.

În acest caz în loc de scaune bucătărie tradiționale sau a unor scaune pliante, achiziționează scaune bar de tipul celor care se găsesc găsesc în baruri, care să invite musafirii la conversație. Alegerea unui model de scaun șic va pune accentul pe eleganța unui spațiu în care se vor servi băuturi sau mese târzii.

 

Oferă personalitate bucătăriei tale cu un mix smart de scaune

Deși cei mai mulți dintre noi încearcă să se asorteze cât mai mult în design, să cumpere seturi de scaune și masa de bucătărie în stil similar, în ultimii ani a devenit foarte populară o tehnică extrem de interesantă de amenajare. Această tehnică de amenajare conferă personalitate și interes vizual pentru orice spațiu, mai ales pentru o bucătărie modernă. Reprezintă o modalitate simplă de a adăuga culoare, textură și efect dramatic casei tale fără să cheltuiești mulți bani.

Folosind mix and match se pot achiziționa scaune din lemn, scaune pliante, scaune moderne, la prețuri foarte mici, efectul vizual special fiind creat nu atât de modelul scaunelor alese, ci în principal de modul de aranjare al acestora. Practic pentru masa de bucătărie vei alege de exemplu 6 scaune, toate diferite între ele (chiar culori diferite). Pentru a da unicitate aranjării poți alege câte un model de scaun pentru fiecare membru al familiei.

Dacă optezi pentru această tehnică de amenajare este important sa păstrezi un anumit ritm vizual. Practic achiziționează scaune bucătărie diverse, dar care au aceeași înălțime sau un punct comun (de exemplu pot fi 4 scaune identice ca formă, dar diferite ca și culoare sau pot fi 4 scaune cu spătar de aceeași înălțime, cu forme diferite dar aceleași nuanțe- de exemplu alb și maro). De asemenea, poți amesteca și potrivi scaunele în perechi. Astfel schema va fi mai coerentă dacă fiecare scaun face parte dintr-o pereche. Alt caz este acela în care poți alege pentru capul mesei, scaune mai masive și cu spătar mai înalt.