Măsuţa de cafea - accesoriul simplu care revitalizează casa - ACAJU

De multe ori când te-ai plictisit de design-ul living-ului tău și vrei să schimbi ceva, dar nu ai vrea să aloci un buget prea mare și nici nu știi prea bine ce ai schimba, iar pernele sau planta de lângă fereastră nu ajung, cel mai simplu ar fi sa-ți schimbi măsuța de cafea. Un lucru mic dar care oricând poate da un refresh, aspectului living-ului tău.

Alături de bibliotecă, fotolii și canapea, măsuța de cafea face parte din setul standard de mobilier pentru living, indiferent de stilul de amenajare al acestuia. Mesele pentru cafea sunt nelipsite din orice living, iar pe lângă faptul că îți sunt de folos zilnic și mai ales când vin prietenii în vizită, completează imaginea casei tale.

Măsuţa de cafea este ideală pentru acele momente în care vine cineva în vizită şi vreți să savuraţi un ceai, un fresh sau o cafea. De asemenea, aceasta este potrivită atât pentru camere mici, cât şi pentru cele mai spaţioase cum ar fi sufrageria. Dacă îţi place să petreci timpul liber pe balcon, cu o carte în mână, savurând cafeaua sau smoothie-ul preferat, măsuţa de cafea nu trebuie să lipsească din peisaj.

Practic vorbim de o măsuță ce se așază în sufragerie, sau lângă canapea, cu scopul de a ține cafeaua, prăjiturile, băutura și orice alt element trebuincios unei conversații relaxate. Înălțimea unei măsuțe de cafea variază de la 40 cm la 70 de cm, dar unele pot fi și mai înalte sau mai joase, în funcție de nevoi. De fapt, de cele mai multe ori, canapeaua setează înălțimea măsuței, astfel încât o canapea mai înaltă va avea nevoie de o măsuță mai înaltă.

Acum, problema se pune ce tip de măsuță de cafea să alegi.

Sfat: Alege o măsuță de cafea cu design simplu - aceasta poate dobândi farmec și originalitate prin felul în care sunt îmbinate materialele, finisajul și culorile.

Diferite tipuri de măsuțe de cafea pentru diferite stiluri de amenajare

  • Măsuță de cafea din lemn
  • Cel mai versatil și ușor material de inserat în designul unei camere, lemnul este adesea folosit în construcția pieselor de mobilier. El poate să dea orice aspect camerei, de la vintage, la unul clasic sau chiar modern. Lemnul este mereu primul pe lista opțiunilor, mai ales că măsuțele de lemn se găsesc în orice dimensiune, model și culoare și mai ales, la orice preț.

    • Măsuță cu spațiu de depozitare - Măsuțele cu spațiu de depozitare sunt perfecte pentru toate lucrurile pe care vrei să le ai la îndemână, pot avea spații pentru telecomenzi şi pentru ceştile de cafea, sau pot avea rafturi şi sertare, pentru depozitarea ordonată a revistelor şi suporturilor pentru pahare. În cazul în care îți amenajezi livingul în stilul scandinav, atunci poți alege Măsuța NOLAN sau ZELE ambele de culoare albă. Pentru stilul clasic recomandăm Măsuța KIOTO, simplă, realizată din pal, sau. Pentru o amenajare modernă poți alege Măsuța Blade 4 modernă și funcțională, cu un sertar cu fronturi lucioase și cu design deosebit din pal și MDF lucios sau MICHELLE, foarte practică, utilă și ușor de mutat.

     

     

    Pentru toate tipurile de măsuțe, coșurile împletite pot fi un must-have, te vor ajuta să îți ții lucrurile în ordine, iar pentru decor poți folosi accesorii din mase plastice sau sticlă colorată.

    • Măsuță de tip cub - Măsuțele pătrate, simple sunt potrivite atât pentru un living clasic - modern, cât și pentru unul de inspirație scandinavă. Folosind mai multe și de dimensiuni diferite, încăperea va căpăta noi dimensiuni și va părea animată. Pentru un aspect ludic, optează pentru niște măsuțe în culori vii, diferite, dar complementare. Dacă alegi unele joase, le poți folosi cu succes într-un living amenajat în stil minimalist, însă acestea trebuie sa fie albe, negru, bej sau gri. 
      • Măsuță cu forme curbe - O măsuță cu forme curbe, elegante este piesa de rezistență dintr-o încăpere decorată în stil baroc sau glamour. Aceasta măsuță este o piesă impozantă și imprimă spațiului un aspect luxos. Pentru un living baroc, optează pentru o măsuță realizata din materiale superioare calitativ, cu finisaje lucioase, precum Măsuța cafea MICHELLE iar pentru un living glamour, alege o măsuță aurie sau argintie
  • Măsuță de cafea din metal
  • Extrem de rezistente, măsuțele din metal sunt o opțiune excelentă pentru un living. De foarte multe ori, vei găsi măsuțe cu cadru de metal, dar cu un blat din alte materiale, cel mai adesea din lemn sau sticlă. Pentru că adesea, măsuța de cafea din metal este o piesă în sine, care atrage privirile și care ar trebui pusă în valoare și nu ascunsă, ar trebui să fii atent cum o integrezi în living.

    Măsuța de cafea cu unghiuri drepte este potrivită pentru o persoană conservatoare, care știe ce vrea și care vrea tot ce este mai bun. Dacă te numeri printre ei vei opta pentru Măsuța cafea LIAM, cu un design unic pentru o cameră de zi modernă.

    Măsuța de cafea metalică, având forme rotunjite este potrivită mai ales pentru persoanele boeme interesate de a aduce ceva nou și deosebit în propria viață. Așa precum este originala Măsuța cafea SILVER cu cadru de metal deosebit.

        

     

  • Măsuța de cafea din sticlă
  • Măsuțele de cafea din sticlă măresc spațiul vizual și crează impresia de spațiu prin transparență, în același timp dacă sticla este acoperită de un cadru foarte greoi, aceasta devine un fel de lemn mai transparent. Sunt frumoase, se curăță exact ca geamurile și, dacă au un cadru bine făcut sunt foarte rezistente. În general sunt atipice și pot fi elementul cheie al designului din apartamentul tău. Mare atenție la pericol și la cioburi în cazul unei eventuale spargeri a sticlăriei. Nu este recomandată dacă aveți copii mici sau animale. Daca îți dorești o astfel de măsuță îți recomandăm Măsuța cafea SAVANA, potrivită într-o cameră minimalistă sau Măsuța cafea HILTON A, care este un mix între două materiale foarte întâlnite la piesele de mobilier moderne, MDF-ul și sticla securizată.

     

  • Măsuța de cafea din ratan
  • Dacă îți dorești pentru casa ta o notă rustică, atunci măsuța de ratan este acel must have. Este o măsuță ușoară, simplu de depozitat și versatilă. Cel mai bine se aranjează pentru un balcon sau orice alt spațiu exterior.

    Măsuța din nuiele împletite poate fi utilizată într-un living amenajat în stil rustic, exotic, dar și în livingul unei case de vacanță. Aceasta poate fi realizată din ratan, din fibre sintetice, din fibre de bananier sau zambilă de apă. Poți să o asortezi cu canapele din același material, decorate cu perne supradimensionate. Ratanul se comportă destul de bine în exterior, se usucă repede și dă acea notă de calm și de vacanță de care avem atât de mare nevoie uneori.

    Pentru că este mai greu de integrat, așezarea unei astfel de măsuțe în sufragerie este mai degrabă pentru persoane sigure pe ele și cu un oarecare talent și gust într-ale designului.

     

     

  • Măsuță de cafea de tip cufăr
  • Stilul contemporan este un stil decorativ care promovează, pe de o parte, piesele cu forme organice, futuriste și, pe de altă parte, articolele urbane, inspirate din viața de zi cu zi și care fac trimitere la stilul pop art. Măsuța de cafea, de tip cufăr poate fi amplasată atât într-un living contemporan, cât și într-unul vintage. Măsuța poate avea o dublă funcționalitate, pe lânga rolul bine știut, putănd fi folosită și pentru depozitarea diferitelor obiecte în interiorul său.

  • Măsuțe de cafea din acrilic pentru persoane moderne
  • Măsuțele moderne din acrilic au pătruns pe piață de puțin timp. Arată cam ca măsuțele de sticlă, cu mențiunea că sunt mai ușoare decât și nu se sparg la fel de periculos ca sticla. Sunt ideale pentru persoanele ce caută simplitate, naturalețe și spațiu. Se curăță foarte ușor și, la nevoie, se pot scoate și afară pentru o mică petrecere pe terasă.

  • Măsuțe de cafea care se extind
  • Măsuțele de cafea care se extind sunt multifuncționale și sunt foarte utile, dacă avem musafiri sau vrem să ne răsfățam cu o cină ușoară în fața televizorului. Măsuța cafea Fabiola și Măsuța cafea Falon sunt speciale pentru că se pot extinde, ocupă puțin loc, au o formă unică, sunt foarte moderne și practic sunt la fel, una e versiunea pătrată și cealaltă rotundă.

     

     

  • Măsuțe de cafea cu combinații deosebite
  • Există și măsuțe cu design special, realizate din combinații originale de materiale, care sunt cazuri speciale.

    Măsuța cafea AUREA nu poate lipsi din casa celor care iubesc să savureze o cafea în tihna căminului, singuri sau împreună cu prietenii. Această măsuță de cafea din MDF lăcuit/oțel placat cu crom, de culoare albă îți va transforma spectaculos camera de zi.

     

     

    Personalizează-ți măsuța de cafea cu accesorii

    • Nu întotdeauna cărțile trebuie să fie păstrate în biblioteci, etajere sau pe diverse polițe montate pe perete. Unele din ele, de exemplu, cărțile preferate pot participa activ la accesorizarea măsuței de cafea din living . Chiar dacă o carte nu se alege după copertă, ci după conținut, ar fi ideal ca de data aceasta cărțile alese pentru acest demers decorativ, să aibă coperțile colorate în ton cu paleta cromatică generală a decorului.
    • Poți alătura teancului cu cărți, un teanc de reviste colorate, asigură-te că cele doua teancuri au înălțimi diferite. La vedere vor sta volumele ale căror titluri sunt foarte vizibile și pronunțate.
    • Decorurile frumoase și rafinate conțin întotdeauna și compoziții din flori proaspete, mai ales flori de sezon: frezii, bujori, lalele, hortensii, liliac, trandafiri, flori de câmp etc. Pune-le într-o vază și nu le lăsa cozile prea lungi.
    • Un efect decorativ chic îl poți obține cu ajutorul unei tăvi frumos lucrate, din diverse metale (inox, argint, cupru etc), aliaje de metal sau din cele din lemn cu o lucrătură deosebită
    • Măsuța de cafea este un loc potrivit pentru a expune și unul sau două obiecte dragi, așa cum sunt o ceașcă din porțelan cumpărată dintr-un anticariat, un aparat foto vintage, micile decorațiuni primite cadou, cumpărate din vacanțe și călătorii sau fotografiile celor dragi.
    • Nu este nevoie sa folosești multe lumânări parfumate, este suficientă una mare sau cel mult trei, de mici dimensiuni, pentru a completa compoziția la care ai lucrat până acum. Iar dacă vei fixa lumânarea pe un sfeșnic cu design frumos, confecționat din sticlă, fier forjat, argint sau cupru, efectul decorativ obținut va fi și mai spectaculos.

    Cu aceste aranjamente speciale ce reflectă pasiunile și personalitatea proprietarului, vei reuși să scoți din anonimat micuța masă de cafea din living, care va deveni centrul de atracție al încăperii