Scaune de living moderne: cum le alegi conform ultimelor tendințe - ACAJU

Atunci când vorbim de amenajarea livingului, foarte multe persoane pun accentul pe alegerea canapelei perfecte, a măsuței pentru cafea sau a fotoliului confortabil, și nu acordă aceeași atenție și la alegerea de scaune living. Într-un living modern, mobilierul ales pentru amenajare trebuie să fie în tendințe și în consecință trebuie alese scaune living moderne alăturate mesei zonei de dining. Și asta pentru că întâlnirile cu prietenii, vizitele și mesele în familie sunt din ce în ce mai des prilej de socializare și de consolidare a relațiilor.

 

Cum alegem scaune de living moderne

 

Scaunele pentru living trebuie să aibă șezutul și spătarul mai mari față de scaunele pentru bucătărie și înălțimi mai mici față de acestea și cu mult mai mici decât scaunele pentru bar. În general, scaunele pentru living sunt mai elegante și au mai multe elemente decorative față de scaunele obișnuite. 

 

Așadar, un scaun de living modern ar trebui să fie și confortabil, frumos lucrat și potrivit stilului de design general:

 

  • Alege scaune de living în tendințe
  •  

    Anul acesta, ca și anul trecut, se poartă obiectele de mobilier cu forme rotunjite sau chiar circulare, inspirate din designul anilor 1970, asa că, dacă vrei sa fii la modă, ar trebui să optezi pentru niște scaune de living cu margini rotunjite și forme mai puțin dure. Uită de scaunele banale cu linii drepte și margini colțuroase de care te lovesti mereu și spune „da” acelor scaune pentru living care emana delicatețe, au spătarul în arc de cerc și picioarele arcuite.

     

  • Alege scaune de living confortabile
  •  

    Există o mulțime de modele de scaune living moderne, pentru orice stil, orice culoare și orice material, dar cel mai mult contează confortul. Scaunele pentru living trebuie să fie comode, cu șezutul și spătarul confortabile, cu dimensiuni potrivite și asortate cu decorul camerei. 

    Pe lângă aspectele legate de culoare, tapițerie și ornamente, care țin mai mult de aspectul estetic al scaunelor, trebuie avute în vedere și materialele utilizate, cadrul, dimensiunile șezutului și spătarul, care sunt criterii esențiale atunci când dorești să alegi cele mai bune scaune pentru living. Scaunele moderne confortabile sunt cele care au un spătar cu formă ergonomică, care îți oferă o bună susținere a spatelui.

     

  • Alege dimensiunile potrivite
  •  

    Înainte de a începe căutarea unor scaune living potrivite, măsoară dimensiunile camerei și în special zona în care vor fi amplasate acestea pentru a te asigura că există spațiu suficient de trecere între scaune și celelalte piese de mobilier, pentru ca oamenii să se poată așeza sau să circule în jurul mesei fără să fie incomodați. Este bine ca scaunele să aibă aproximativ aceleași dimensiuni cu celelalte piese de mobilier, pentru ca să se păstreze o proporție corectă între ele.

    La scaunele pentru living înălțimea șezutului față de sol trebuie să fie în general între 45 și 50 cm. Înălțimea șezutului trebuie aleasă și în funcție de înălțimea mesei la care vor sta scaunele, preferințele persoanale și constituția membrilor familiei. Trebuie să nu fie greu să pui coatele pe masă, chiar dacă nu este elegant și te poți face de râs.

     

    Lățimea sezutului diferă de la un model la altul, însă cele mai multe modele au o lățime cuprinsă între 45 și 50 cm. O lățime mai mare este mai confortabilă, poate fi utilizată cu ușurință și de persoanele mai corpolente, dar poate mai greu să se integreze în dimensiunile existente.

    Înălțimea spătarului este alesă în general funcție de preferințe, însă la scaunele pentru living sunt recomandate scaunele cu spătarul mai înalt, pentru că sunt mai confortabile.

     

  • Alege o structură rezistentă a scaunelor
  •  

    Tendințele promovează existența lemnului natural în casă, iar acest lucru se aplică inclusiv scaunelor de living. Lemnul natural se integrează foarte bine în orice tip de interior, indiferent dacă vorbim de unul modern, minimalist sau clasic. Pentru a atrage atenția, ar fi bine să alegi niște scaune de living cu o structură de lemn, cu un aspect nefinisat, care păstrează acele mici imperfecțiuni fermecătoare ale lemnului.

     

    Stilurile ce evoluează de la minimalism către un decorativism complex au integrat cu mare ușurință și structurile metalice pentru picioarele scaunelor, în general din profil rotund. Multe scaune cu structura metalică au forma urmei bazei și a scaunului rotundă, specific trend-urilor actuale.

     

    Tendințele care au pus mare accent pe tapițerie au creat nu numai modelele cu spătarul complet tapițat, ci și modele de scaune cu spătarul și picioarele din spate ale scaunului o suprafață unică ușor curbată, complet tapițată. De multe ori și picioarele din față ale scaunelor sunt unite într-o suprafață, rezultatul fiind un scaun tapițat complet.

     

  • Alege scaune de living tapițate
  •  

    Scaunele tapițate se vor bucura mereu de o atenție specială din partea designerilor de profil, datorită aspectului lor elegant și a faptului că sunt extrem de confortabile. Echilibrul dintre funcționalitate și aspect este esențial dacă vrei să beneficiezi de tot confortul dorit. Este indicat să alegem un scaun care îmbină design-ul cu utilitatea și caracteristicile sale, astfel încât să ne menținem sănătatea și, în același timp, să dăm personalitate încăperii.

    Designerii de interior recomandă să alegi scaunele tapițate pentru ca acestea emană mai multă caldură și te pot ajuta să dai un aspect prietenos livingului. Dacă vrei niște scaune elegante și sofisticate, recomandarea este alegerea scaunelor cu o tapițerie din catifea, un material somptuos și luxos, revenit la modă în ultimii ani.

     

     

  • Alege scaune în culori închise
  •  

    Nuanțele închise sunt la modă și în acest an. Amenajarea livingului într-un stil minimalist va face senzație dacă alegi niște scaune în nuanțe închise de gri sau chiar negru, culori mate. Este destul de greu să integrezi scaunele într-o culoare închisă într-un living care prin definiție ar trebui să fie luminos, însă nu este imposibil.

     

  • Alege scaune cu imprimeuri
  •  

    Scaunele în culori neutre nu mai sunt la modă. Dacă vrei să dai un plus de culoare și de viață livingului, atunci ar fi bine să alegi acele scaune living cu imprimeuri cât mai vesele. Rămân și anul acesta la modă imprimeurile florale, așa că, dacă îți dorești un living amenajat într-un stil boho chic, ar fi bine să optezi pentru niște scaune living moderne cu un aspect mai îndrăzneț.

     

    În living, scaunele pot fi alese pentru a da o pată de culoare spațiului. Poți alege același model, dar în culori diferite și sufrageria ta va deveni mai veselă. De asemenea, poți alege scaune diferite ca model și ca design, dar pentru un ton armonios, masa trebuie să fie neutră, cât mai simplă, iar scaunele să aibă elemente comune, cum ar fi finisajul picioarelor sau o înălțime similară a spătarului.