Work from home: 9 accesorii stylish pentru biroul de acasă - ACAJU

Lucratul de acasă obișnuia să fie oarecum privit cu neîncredere în urmă cu câțiva ani, însă, în prezent, peste două treimi dintre angajații din întreaga lume își rezolvă sarcinile de serviciu din confortul spațiului personal. În primul rând, criza pandemică pe care a provocat-o noul coronavirus, dar și progresul tehnologic, costurile accesibile ale echipamentelor tehnologice și economiile făcute cu cheltuielile de transport au înlăturat stigmatul muncii la domiciliu, și în multe cazuri o locuință nu mai este completă dacă nu include un spațiu confortabil pentru biroul de acasă, în care cele opt ore de muncă să fie petrecute într-un mod eficient.

 

Amenajarea unui spațiu de lucru acasă trebuie făcută într-un loc liniștit, departe de distracții sau zgomote casnice, unde să te poți concentra asupra productivității și calității vieții. Nu poți avea rezultate bune lucrând într-un mediu dezorganizat, în care este dificil să te concentrezi și care nu-ți pune la dispoziție echipamente performante, de aceea este important să planifici cu atenție designul biroului tău de acasă.

 

Fiind un loc în care creativitatea și productivitatea trebuie să ajungă la cote maxime, biroul în sine și spațiul care îl înconjoară trebuie să fie aerisit și să conțină toate elementele preferate ale celui sau celei care îl va folosi, de la plante, culori preferate, accesorii organizatoare la scaune confortabile. Biroul de acasă trebuie să fie mereu pregătit să creeze condiții propice de lucru. Pe lângă toate aspectele care țin de ergonomie, un rol foarte important în această ecuație îl joacă aspectul camerei sau zonei de lucru. Productivitatea crește simțitor când lucrezi într-un ambient relaxant, creat exact după gustul tău.

 

Alege piesele de bază, biroul și scaunul 

 

Caută un birou care să îți completeze personalitatea și, de ce nu, să se plieze pe specificul jobului tău, alături de un scaun realizat într-un stil asemănător. Nu uita că stilul mobilierului trebuie să se potrivească stilului amenajării întregii încăperi în care este amenajat biroul. Astfel, dacă este vorba de un design clasic, iar activitatea ta necesită o atitudine ceva mai sobră și un nivel ridicat de concentrare, poți opta pentru un birou clasic, în nuanțe închise de culoare. În schimb, într-un design modern sau minimalist, pentru a stimula creativitatea, un birou într-o culoare deschisă, cremoasă, este alegerea perfectă.

Păstrează ordinea folosind dulapuri cu multe rafturi 

 

Organizează eficient obiectele din birou cu ajutorul unei etajere, cu dulapuri și rafturi și al unei casetiere, dulap numai cu sertare de diferite mărimi. Astfel, vei avea acces rapid și ușor la cărțile, actele, instrumentele de scris sau orice alte lucruri de care ai nevoie atunci când lucrezi.

 

Personalizează-ți biroul cu stil

 

Nu în ultimul rând, adaugă un strop suplimentar de stil cu ajutorul unor decorațiuni inspirate pentru a da biroului tău un aer stylish. Pe lângă faptul că pot contribui la crearea unei atmosfere relaxante, aceste accesorii pot îndeplini în același timp și un rol practic.

    1. Lampa de birou. În funcție de poziția biroului, cu fața la perete, cu fața spre mijlocul camerei, cu rafturi deasupra biroului pe perete sau nu, lampa de birou poate fi o lampă pendul suficient de coborâtă deasupra mesei, o lampă de perete sau o lampă de masă. Indiferent care variantă este de folosit în cazul vostru, lampa trebuie să se potrivească stilului amenajării, dar să nu fie doar funcțională, să fie și o execuție foarte elegantă în stilul adoptat.
    2. Set de lux pentru birou. Set de birou din lemn și piele, un model elegant, de calitate. Setul de birou conține opt elemente și anume set compus din două tăvițe pentru documente, un cub de hârtie cu suport, un deschizător de plicuri, un suport pentru cărți de vizită, un suport pentru instrumente de scris, un suport pentru două pixuri, un suport pentru plicuri și o mapă de birou. Mapa de birou are  dimensiuni de circa 60 x 40 cm. Setul de birou poate fi disponibil în diferite culori, mate sau lucioase.
    3. O agendă inteligentă reutilizabilă. Aceasta este un compromis bun pentru cineva care învață mai bine scriind lucrurile, dar nu vrea să risipească hârtia sau să renunțe la notițe. Când scrii pe paginile acestui tip de caiet, cu un stilou special, poți șterge mai târziu scrisul cu o cârpă umedă și să reutilizezi aceeași pagină constant. De asemenea, poți să îți digitalizezi notițele scrise de mână folosind o aplicație. Se simte la fel ca atunci când scriyhyhi pe hârtie, dar reduce risipa și depozitarea a tone de agende vechi.
  • Setul de suport de cărți. Setul cu două suporturi pentru cărți îndeplinește atât un rol practic, cât și unul estetic. Designul clasic sau contemporan, care se poate asorta stilului de amenajare, iese în evidență datorita metalului cu aspect de inspirație antică. Setul cu două suporturi pentru cărți se remarcă prin forme antichizate sau simple și moderne, depinzând de stilul ales, care mențin între suporturi câteva cărți în poziție verticală.
  • Cuțit pentru deschis corespondența. Unul din obiectele care sunt nu numai folositoare dar și deosebit de ornamentale pe un birou este cuțitul pentru deschis corespondența. Dacă este într-un stil mai modern poate sta într-o simplă cutie suport sau dacă este inclus într-un aranjament clasic poate fi folosită chiar o statuetă ca suport, fabricată din rășină, care pare a păzi cu sfințenie cuțitul pentru deschis corespondența, sub forma unui paloș de mare erou.
      1. Statuetă de birou și press papier. Statueta pe birou este un accesoriu de foarte mare eleganță și indiferent de stilul abordat, ea îți are locul pe birou dacă acesta este destul de mare sau pe raftul din imediata apropiere. Statueta poate fi atât una clasică cât și modernă. În general sunt reproduceri după lucrările considerate clasice, de la antici la Bernini, Michelangelo sau Rodin. Există, de asemenea, și foarte multe statuete după lucrări contemporane. Dacă sunt de dimensiuni mai mici de multe ori aceste statuete sunt folosite și ca press papier. De multe ori pe un birou stylish poate sta și un gadget minunat precum este pendulul lui Newton, care prezintă legea conservării impulsului și a energiei.
      2. O clepsidră, indiferent de stilul în care este prezentată, încadrată în lemn sau metal, simplă sau prinsă într-o statuetă alegorie, mai mare sau mică este un alt decor ce îți găsește cu ușurință locul pe un birou sau pe rafturile din apropiere, fiind un obiect mult apreciat la birou, nu pentru funcționalitatea sa, cât pentru simbolul pe care îl reprezintă, mai ales într-un contest ca cel de lucru eficient.
  • Ceas de perete sau de masă. Dintr-un birou nu poate lipsi ca accesoriu un ceas, care în funcție de stilul amenajării și poziționarea în încăpere poate fi de perete sau de masă. Un ceas de perete stylish poate fi de la un model clasic, care să imite o pendulă mecanică, la designurile moderne sau chiar ceasurile digitale, având diferite mărimi și putere de ocupare a peretelui. Ceasurile de masă, chiar dacă au dimensiuni mai mici pot avea de multe ori designuri speciale, de la statuia lui Atlas care în loc de globul pămîntesc ține în spate un ceas, la ceasul digital binar pentru care ai nevoie de un curs de 5 minute pentru a-l putea citi.
  • Ghivece cu plante. Plantele de birou au darul de a trezi un spațiu la viață, de a contribui la purificarea aerului, dar și de a personaliza o încăpere. Pentru a înveseli biroul de acasă alege ghivece colorate sau plante mici precum suculentele care pot fi puse chiar pe masa de lucru.